Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


През деня жените извършват повече дейности наведнъж , поради което мозъкът им има нужда от допълнителна почивка

Умората изглежда се е превърнала в отборен спорт за модерните двойки. Често, мъжете и жените спорят около темата за това кой спи повече, по-дълбоко и кой има повече задачи през деня. Липсата на сън засяга преценката, креативността и ни пречи да използваме максималния си потенциал.

От скоро проведени изследвания във Великобритания става ясно, че жените имат нужда средно от още 20 минути нощен сън, посочва британският таблоид Daily Mail. Това се дължи на факта, че през деня жените извършват повече дейности наведнъж, поради което мозъкът им има нужда от допълнителна почивка, за да се възстанови. Мозъкът на жените е различен от този на мъжете и е по-сложно устроен, посочват учените. Освен това, сънят при жените е по-лек и те се будят при най-лекия шум, и им е много трудно да заспят, след като веднъж са се събудили.

Всички жени са много чувствителни към определени думи, които носят определен емоционален заряд именно за тях. При прошепването им те може лесно да се разбудят, както ако чуят бебешки плач. Резултатите от изследване на учените в американския щат Северна Каролина показват, че жените се оплакват по-често от недоспиване. Известно е, че сънят им страда както в периода на бременността, така и след настъпването на менопауза. / bgfactor.org

 
Използвайте сънищата за разрешаване на проблеми Използвайте сънищата за разрешаване на проблеми СЕГА, КОГАТО вече...
Ако сънувате деца Детето представлява за повечето от нас, нещо ново, различно и радостно....
Полисомнограма Някои видове нарушения на съня изискват полисомнограма за правилна...

Още хороскопи

Реклама