Експертите по съня

Сънните експерти специализират в няколко основни направления. От неврологични изследвания и операция за поведенчески интервенции до стоматология.

Хората, които имат проблеми със съня могат да си направят изследване на съня, за да се определи кои специалисти предлагат най-добрите услуги за техните специфични нужди.

Неврология и мозъкът
Невролозите са експерти и на съня. Те могат да определят дали има проблем с функционирането нощем на мозъка, от което идва и нарушението на съня. Неврологията се прилага при условията, като нарколепсия и някои форми на безсъние.

Пулмолог
Пулмолозите са специалисти при централната и обструктивна сънна апнея. Някои пациенти се борят със синдрома на хиповентилация поради затлъстяване и често търсят помощ от белодробните експерти. Пулмолозите често правят вентилаторна терапия на пациента в дома му.

Стоматолог
Американската академия по дентална медицина специализира в устни устройства, които откриват някои видове нарушения на съня. Зъболекарите могат да открият структурни проблеми, които могат да бъдат разгледани от уши, нос и гърло (УНГ) специалисти.

Поведението по време на сън
Специалистите при поведението по време на сън са сертифицирани от Американската академия на медицината на съня. Сертифицирането изисква опит, както и демонстрация на дадено разбиране при нарушение на съня, лечение и диагноза. Тези експерти използват познавателни и поведенчески подходи.

Експертите по съня

Лабораторни изследвания на съня
Полисомнографския апарат служи като част от научните изследвания и клиничните среди на съня. Той намира проблема и специалистите поставят диагнозите и провеждат лечение.

Специалисти по нарушенията на съня при децата
Специалистите при детският сън са съсредоточени изцяло върху техните нарушения и отклонения. Изследванията включват неврология, апнея, изследвания на съня, както и други методи, използвани от експерти на сънната медицина, работещи с възрастни.

 
Кои сънища предсказват? Пророческите сънища обикновено идват между 3,00 и 7,00 часа сутринта,...
Запомняне на сънищата Първата стъпка към разбирането и използването на сънищата е да се...
Какво ни означават сънищата за риби? Рибата е религиозен символ на християнството. В Китай рибата е символ...

Още хороскопи

Реклама