Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Причините за лошият сън

Като самият сън и причините за лошото му качество са загадка. Кошмарите могат да имат значително влияние върху способността ви да се наспите добре, особено ако предизвикват страх и безпокойство. В някой случай симптомите на лишаване от сън включват дневната сънливост, раздразнителността и потиснатото настроение.

Хапване преди лягане
Лошите сънища могат да се появят спонтанно. Причините могат да включват стрес и безпокойство, но те могат също така да включва нещо толкова просто като хапването преди лягане.  Храненето преди лягане може да засили метаболизма и това може да доведе до активни сигнали в мозъка и той да не е готов за сън.

Лекарства
Някои лекарства са свързани с кошмарите при възрастните. Наркотиците и антидепресантите имат ефект върху невротрансмитерите, които правят мозъка активен по време на сън.

Чувствително въображение
Креативните хора могат да бъдат по-склонни да имат „ярки” сънища, включително кошмари. В допълнение, чувствителните лица могат да бъдат по-склонни да бъдат засегнати от социални и екологични фактори. Комбинацията от чувствителност, креативност и въображение, както причини за лошите сънища не е клинично доказана.

Психологически причини
Стресовите фактори в живота могат да окажат влияние върху съня и да предизвикат лошите сънища. Хроничните кошмари могат да бъдат свързани с пост - травматично стресово разстройство, депресия и страх.

Нарушения на съня
Натрапчивите кошмари, могат да бъдат признак на базисно разстройство на съня, което може да включва синдрома на неспокойните крака (крампи), тежко хъркане и сънна апнея. Ако имате чести кошмари и умора през деня, свържете се с вашия лекар относно възможността за нарушение на съня.

Чести кошмари
Това е състояние, което включва повтарящи се лоши сънища и ако имате близки с такова разстройство, може да сте склонни и вие към него.

 
Увредения сън – аларма за тялото и мозъка Кога е време да се замислите, че ви трябва доктор, защото сънят ви...
Сънища свързани с бременност Ако сънувате, че сте бременна това олицетворява онази част от вас и от...
Причини за хъркането Много хора, които хъркат обичайно се чудят какви са причините за...

Още хороскопи

Реклама