Алкохолът и безсънието

Алкохола и безсънието често вървят ръка за ръка, особено, когато хората с безсъние, използват алкохолни напитки, за да  им се доспи.
Д-р Дейвид Сак е главен изпълнителен директор на обществени лечебни центрове. Той ще отговоря на няколко въпроса за връзката между алкохола и безсъние.
Д-р Дейвид Сак има богат опит в областта на наркоманиите, невро науките, безсънието и психиатрията. Прави изследвания в областта на алкохолната зависимост и безсънието, както и когнитивни нарушения, депресия и шизофрения. Бил е старши клиничен учен в Националния институт за психично здраве, където изследват и проучват теми, включително циркадните ритми, афективни разстройства и невро ендокринологията.

Какво ви вдъхнови да помагате на хората да преодолеят зависимостите? Когато започнах да работя в психиатрията, разбрах, че много от моите пациенти с депресия, тревожност и биполярно разстройство са в това състояние, защото са използвали наркотици и алкохол. Затова ако има някой да им помогне да спрат използването на наркотиците и алкохола, другите проблеми ще им изчезнат.

Има ли връзка между алкохола и безсънието? Безсънието е един от най-честите проблеми на пациентите с алкохолна или наркотична зависимост. Нарушения на съня увеличават риска от злоупотребата с наркотици. Проблемите причинени със съня от алкохола може да продължи повече от една година след като едно лице спре пиенето.

Алкохолът и безсънието

Каква трябва да е продължителността на употребата на алкохол, за да засегне съня? Алкохолът действа на мозъка като депресант, но продължителността на неговото въздействие е кратко. Тъй като алкохолът затруднява моделите на сън значително. С течение на времето, на физическото лице, което злоупотребява с алкохол не е в състояние да заспи, ако не изпие нещо алкохолно.
Алкохолът също влошава други нарушения на съня, по-специално синдрома на сънната апнея. Това са многократни, прекъсвания на дишането по времена сън. Алкохолът задълбочава този проблем.

Може ли умереното пиене да пречи на съня? Дори и умерено пиене, може да наруши нормалният цикъл на съня. Когато хората поемат алкохол, преди да отидат да спят, те спят неспокойно и се събуждат уморени.

„Хората, които имат нарушения на съня често пренебрегват този важен въпрос и ние се надяваме, че тази информация ще вдъхнови хората да предприемат стъпки към преодоляването му.  
Безсънието е чест показател на основни заболявания и може да бъде индикатор за злоупотреба с наркотични вещества. Самостоятелно лечение е трудно да се приложи.” казва  д-р Дейвид Сак.

 
Релаксирайте ума си и спете по – добре Колко често ви се случва да не може да заспите, защото умът ви работи...
Видове сънища Има пет вида сънища според психолозите. Тези сънища често се...
Какво ни говорят сънищата за мъртъвци? Такива сънища не представляват реалността. Смъртта на сън може да...

Още хороскопи

Реклама