Индивидуалността в съня

Каква е вашата индивидуалност при сън? Вие не може да бъде в състояние да се знаете точно какво правите когато спите - особено спите сами - но някои проучвания показват връзката между съня и поведение на дадено лице в будното му състояние.

Вашата индивидуалност при спането
Характерът и личността на човек могат да се определят и от начинът му на спане. Някои хора са пряко отражение на истинското си Аз докато спят, а други точно обратното. Разбира се, всичко това е свързано и е израз на възпитанието, лично ниво на комфорт и социалната среда. Но то се отразява и на начинът на сън. 

Интроверт
Докато са будни интровертните личности не обичат да бъдат обект на внимание от страна на останалите. Те обичат да бъдат сами и да чуват тишината. По време на сън те:
* Спят спокойно и не нахлуват в пространството на останалите  
* Движат се много малко по време на съня си и рядко променят позицията си  
* Държат ръцете и краката си събрани, а не разперени и на далеч от тялото им

Индивидуалността в съня Екстроверт
Екстровертните хора постоянно са активно ангажирани в социални дейности и са по-склонни да бъдат сред хора и да са център на внимание. По време на сън те:
* Те се движат много из леглото и често променят позициите си на сън  
* Въртят се много докато намерят удобната поза за сън  
* Могат да говорят или мрънкат докато спят
* Те лесно се будят и трудно заспиват

Агресивна личност
Агресивните личности могат наистина да причинят болка на партньора си докато спят, от бутане до ръкомахане и ритане. Това може да бъде доста странно ако този начин на спане идва от някой наистина любезен и мил човек, но подсъзнателно той таи агресия, която се проявява чрез съня. Макар и да е вярно, че кошмарите и агресивното поведение по време на сън могат да бъдат резултат от основните проблеми на човека и нивото на стрес, има някои хора, които просто са агресивни личности, докато спят.  

Пасивна личност
Пасивните траверси са сходни с интровертните личности в смисъл, че те спят спокойно и не се движат много по време на сън, но разликата е, че пасивните личности не обръщат внимание на външните дразнители, докато спят. А интровертните личности обратното, те се будят и трябва да отстранят дразнителя, за да могат да продължат да спят.

Начинът на сън може да не бъде надежден предиктор за личността на човека, защото няма доказателства в подкрепа на твърдението, че начина, по който човек спи е пряко отражение на тяхната личност, когато е буден. Но винаги има някакво съвпадение.
 
Какво ни говорят сънищата за мъртъвци? Такива сънища не представляват реалността. Смъртта на сън може да...
Как да спрете да хъркате Има много начини да спрете хъркането. Медикаменти, средства и прости...
Какво означава книгата в съня ви Книгата в съня е знак за това, че искате да разберете някаква истина....

Още хороскопи

Реклама