Индивидуалността в съня

Каква е вашата индивидуалност при сън? Вие не може да бъде в състояние да се знаете точно какво правите когато спите - особено спите сами - но някои проучвания показват връзката между съня и поведение на дадено лице в будното му състояние.

Вашата индивидуалност при спането
Характерът и личността на човек могат да се определят и от начинът му на спане. Някои хора са пряко отражение на истинското си Аз докато спят, а други точно обратното. Разбира се, всичко това е свързано и е израз на възпитанието, лично ниво на комфорт и социалната среда. Но то се отразява и на начинът на сън. 

Интроверт
Докато са будни интровертните личности не обичат да бъдат обект на внимание от страна на останалите. Те обичат да бъдат сами и да чуват тишината. По време на сън те:
* Спят спокойно и не нахлуват в пространството на останалите  
* Движат се много малко по време на съня си и рядко променят позицията си  
* Държат ръцете и краката си събрани, а не разперени и на далеч от тялото им

Индивидуалността в съня Екстроверт
Екстровертните хора постоянно са активно ангажирани в социални дейности и са по-склонни да бъдат сред хора и да са център на внимание. По време на сън те:
* Те се движат много из леглото и често променят позициите си на сън  
* Въртят се много докато намерят удобната поза за сън  
* Могат да говорят или мрънкат докато спят
* Те лесно се будят и трудно заспиват

Агресивна личност
Агресивните личности могат наистина да причинят болка на партньора си докато спят, от бутане до ръкомахане и ритане. Това може да бъде доста странно ако този начин на спане идва от някой наистина любезен и мил човек, но подсъзнателно той таи агресия, която се проявява чрез съня. Макар и да е вярно, че кошмарите и агресивното поведение по време на сън могат да бъдат резултат от основните проблеми на човека и нивото на стрес, има някои хора, които просто са агресивни личности, докато спят.  

Пасивна личност
Пасивните траверси са сходни с интровертните личности в смисъл, че те спят спокойно и не се движат много по време на сън, но разликата е, че пасивните личности не обръщат внимание на външните дразнители, докато спят. А интровертните личности обратното, те се будят и трябва да отстранят дразнителя, за да могат да продължат да спят.

Начинът на сън може да не бъде надежден предиктор за личността на човека, защото няма доказателства в подкрепа на твърдението, че начина, по който човек спи е пряко отражение на тяхната личност, когато е буден. Но винаги има някакво съвпадение.
 
Кафето и съня Любителите на кафето и содата могат да бъдат изложени на риска от...
Мозъка при нарколепсията Изследванията на мозъка при хора с нарколепсия са много полезни за...
СИМВОЛИКАТА във Фенг Шуй Според фън шуй всяка вещ, изработена ръчно от естествени материали...

Още хороскопи

Реклама