Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Как да спрете да хъркате

Има много начини да спрете хъркането. Медикаменти, средства и прости промени в начина на живот.
Хъркането е сравнително често срещан проблем, който засяга значителен брой хора, предимно мъже. Звуците, свързани с хъркането наподобяват вибрации, придружени от силен дрезгав шум. Това са вибрации в меките тъкани на небцето, които създават досадните звуци и шумни вдишвания.

Медицински показатели

Хъркането може да е малко повече от една досада, може да има сериозни здравни причини за това състояние и да доведе до сънна апнея. Медицински проблеми включват:
* Прекъсване на дишането
* Лишаване от сън
* Ниски нива на кислород в кръвта
* Мускулно напрежение
* Повишено кръвно налягане
* Сърдечно – съдови проблеми

Как да спрете да хъркате Сънната апнея не е проблем при всеки хъркащ, но това е добра причина да се потърси лекарска консултация ако имате някои от следните симптоми:

* Неочакваното повишаване на теглото
* Задъхвате се по време на сън
* Умора
* Главоболие
* Липса на концентрация

Начини да спрете да хъркате

Спазването на указанията от вашият лекар са идеалният подход за справяне с проблема.
Следните предложения са взаимно допълващи се подходи към препоръките на лекаря ви.

Позициониране
Позицията, която сте избрали да спите е от голямо значение, когато става дума за вашата склонност да хъркате. Ако спите по гръб това може да влоши нещата. А спането на страни може да се окаже най – благоприятно за вас и най – тихо за околните.
Трябва да спите на по голяма възглавница, по – високото ниво на главата по време на сън благоприятства и намалява хъркането.

Лайфстайл Промени
Трябва да направите някои промени в начина си на живот. Хъркането може да бъде проява на лоши навици. Трябват ви диета, упражнения и регулярна схема на съня. Помислете за някои от следните идеи, за да спрете хъркането:

* Отслабнете
Мазнини може да има и  в областта на лицето и шията, причинявайки натиск на дишането. Премахването на допълнителните мазнини в тази област могат да открият на дихателните пътища и да намалят хъркането.

* Спрете цигарите
Хъркането може да се случва, защото дихателната система е повредена или раздразнена. Тютюнопушенето може да направи и по-лошо състояние на здравето ви.

Как да спрете да хъркате * Облекчаване на респираторни алергии
Когато страдате от алергични ринити е лошо. Не можете да се наспите добре, а дишането през устат води и до други неудобства, като хъркането. Затова вземете всички антихистаминови препарати, които ви ги е изписал лекаря, за да облекчите симптомите и да се наспите добре. 

* Регулярна схема на спане
Когато имате режим и схема на спане това ви осигурява голяма почивка през нощта и бодър тонус на сутринта. Така спите качествено и не се будите през нощта, а това води до намаляване на хъркането.  

* Избягвайте алкохола
Алкохолни напитки имат седативен ефект за първите няколко часа, но е по-вероятно да се събудите през нощта. Хъркането може да се случи, защото мускулите на шията ви и челюстта са твърде отпуснати и централната нервна система е под натиск от алкохола.

* Вземането на приспивателни
Такива медикаменти имат подобен ефект за натиск върху нервната и мускулната система като употребата на алкохол.

Понякога проблемите с хъркането са напълно отстраними чрез хирургична намеса. Това са проблеми в областта на носната кухина, устата и гърлото.

 

Още хороскопи

Реклама