Яжте, за да останете будни

По този начин вие поддържате енергийните си нива и оставате енергични. Човешкото тяло взима енергия по два начина от храната и от съня. Когато не сте се наспали прибягвате до стимуланти – кафе, захар, чай или сода.
Ако не получавате достатъчно сън през нощта, ще имате склонност към преяждане, особено ако разчитате на калорични храни. Захарта може да ви даде бързо енергия, но това ще доведе до още по-голяма катастрофа, която може да ви се отрази на талията и на кръвната ви захар.

Като получавате редовен здрав сън ще намалите необходимостта си от ядене и преяждане.
Хората, които са принудени да работят до късно и да спят малко са с увеличен апетит, защото тялото им се нуждае от повече енергия, и ако тя не може да се набави чрез съня, тогава това ще стане чрез яденето.
И ако това се случи и вас все пак наблягайте на пресните плодове, млечните продукти, пилешко месо и зърнени храни. Пресните плодове ще ви хидратират и ще ви дадат природна енергия, което е по-добрия начин да останете буден отколкото яденето на шоколад.

Ако се храните, за да останете будни, значи със сигурност прекалявате с калориите. Тялото ви ще се опитва да компенсира чрез храната нуждата от сън. За съжаление, когато не получавате достатъчно сън, вие имате склонност да избягвате упражненията, което означава, че всички тези допълнителни калории ви се трупат на талията и качвате килограми. Затова най – добрият начин да се избегне всичко това е да се наспивате добре.

Яжте, за да останете будни

Консумирането на плодове е чудесен начин за предоставяне на захар, вода и фибри на тялото ви - всички източници на енергия. Те се усвояват лесно.
Други възможности за това да останем будни и не претъпкани с калории включват:

* Дъвка
Дъвка причинява отделяне на слюнка и ви отвлича вниманието от необходимостта да се храните.

* Пийте вода
Ледено студена вода може да има доста ободряващ ефект върху тялото. Жаждата може да бъде погрешно изтълкувана като глад, запълването на стомаха с вода може да намали глада за известно време.

* Енергийни напитки  
В краен случай, една енергийна напитка може да ви даде достатъчно енергия да изпълните задачите си. Просто гледайте тя да е без захар.

 
Сънливи след хранене Ако се чувствате сънливи след хранене, това може да бъде стандартна...
Кома – дълбок сън Определение на кома Кома е дълго състояние на безсъзнание, при което...
Релаксирайте ума си и спете по – добре Колко често ви се случва да не може да заспите, защото умът ви работи...

Още хороскопи

Реклама