Спането на лявата страна

Сигурно някой ви е каза, че е хубаво да спите на лявата си страна за разлика от дясната.  Има няколко причини, поради които може това да ви е казано, в зависимост от здравословното ви състояние. В някои ситуации това може да бъде лошо за сърцето ви или да спите по – добре, като дава на тялото ви по – добра способност да функционира качествено.

Влошаване на сърдечната функция
Спането на лявата страна, може да бъде вредно за сърцето ви. Това е особено вярно за тези, които страдат от хронична сърдечна недостатъчност или за тези, които са претърпели сърдечен пристъп. Защото това намалява симпатиковата нервна дейност в тялото ви. Тази дейност обикновено контролира кръвното налягане и сърдечната честота.

Когато лежите на дясната си страна, можете да намалите кръвното налягане и сърдечната честота, което е добре за лица, страдащи от сърдечно - съдови заболявания. Да лежите на лявата страна намалява способността на сърцето ви да функционира правилно.
Докторите препоръчват на пациенти с такива проблеми и особено хроничната сърдечна недостатъчност да спят на дясната си страна, за да не натоварват сърцето си.

Ползи при бременност
По време на бременност вашият лекар може да ви каже да спите на лявата си страна, заради разположението на черният ви дроб. Така няма натиск на матката върху него, когато спите на лявата страна.

Жените ще виждат ползи от ускорена сърдечна функция, като спят на лявата страна. Сърцето е в състояние да изпомпва кръв по-добре, което дава възможност за по-добра циркулация на кръвта към жизненоважни органи, както и към плода и матката. Това може да бъде също така полезно и за премахването на болката в гърба. Която е често срещана при бременните особено в напредналите месеци.
 
Причините за нарколепсия Причините за нарколепсия не са напълно известни. Това е неврологично...
Голотата в съня ви – какво означава. Да погледнем в съновника Голотата е израз на вашите страхове. Когато се сънувате полуоблечен...
3 естествени цяра срещу безсъние Ако се намирате в труден момент относно заспиването ви, последното...

Още хороскопи

Реклама