Изисквания за сън по възраст

Всяка възраст има точно определени часове сън, които са й необходими, за да получат необходимата почивка и организмът да се „презареди”. Хората имат различни нужди по време на различните етапи от живота си от сън:

Новородените
Те се нуждаят от много сън и той е около 17 часа на ден през първите 4 месеца от животът им. Всяко бебе е различно, както и продължителността на съня може да продължи от половин час до четири последователни часа.

Бебетата
Бебета на възраст между един месец и една година спят средно около 14 до 16 часа на ден. Някои бебета продължават да се будят през нощта, докато други спят през цялата нощ на възраст от три до четири месеца.

Изисквания за сън по възраст

Малките деца
Прохождащите често спят добре през нощта и спят един път през деня на обяд. Това са деца на възраст от 1 година до 3 години, които обикновено спят около 13 часа в денонощието.

Деца в начална и предучилищна възраст
При много деца в тази възраст отпада следобедният сън. Деца между 3 и 5 години спят около 12 часа на нощ.

Деца в училищна възраст
Деца на възраст между 5 и 12 години се изисква да спят между 10 и 11 часа сън всяка нощ. При тях обикновено следобедният сън не е на регулярна основа.

Изисквания за сън по възрастТийнейджъри
Тийнейджъри приемат много предизвикателства, когато става дума за получаване на достатъчно почивка. Тийнейджъри трябва да се опитат да спят поне девет часа всяка нощ.

Възрастни
При възрастни се изисква между седем и девет часа сън всяка нощ. Препоръчително е осем часа сън, за да се осигури оптимална полза за тялото и умът.

Пенсионери
При тях е необходимо нощен сън между 7 до 8 часа. Те често могат да спят и по – малко през нощта. Но предприемат доста дневни дремки. 

 
Идеалните условия за сън. Как да прeспим децата Вижте какви са най – благоприятните условия за сън и как да ...
Алкохолът и безсънието Алкохола и безсънието често вървят ръка за ръка, особено, когато...
Мозъка и съня Доктор Джон Медина е написал книгата „Правилата на мозъка”. Според...

Още хороскопи

Реклама