Да останем будни. 13 здравословни начина

На всички ни се налагало да останем будни поради някаква причина и това се е оказало доста трудно нещо. Ние ви даваме 14 позитивни и здравословни начини, които ще ви помогнат да не заспите:

На всички ни се налагало да останем будни поради някаква причина и това се е оказало доста трудно нещо. Ние ви даваме 13 позитивни и здравословни начини, които ще ви помогнат да не заспите:

 1. Студен вода. Напръскайте си лицето със студена вода няколко пъти. Изпийте една чаша студена вода, това ще ви освежи.
 2. Останете полусити. Забелязвали и сте, че след като сте се наяли добре ви се доспива, това е така , защото организма изразходва доста енергия в храносмилателния процес. А когато сте гладни или не напълно заситени сте енергични и не ви се спи?
 3. Кратки и чести упражнения. Доспи ви се много – почвайте да скачате на въже 5 минути или направете няколко коремни преси. Това помага.
 4. Ментова дъвка. Вкуса на ментата освежава.
 5. Пишете. Това е идея да поддържате ума си зает, за да не мисли колко му се спи.
 6. Да останем будни. 13 здравословни начина
 7. Смейте се. Гледайте забавен видеоклип или чете любимите си комикси. Един добър начин, който ще стимулира ума ви и ще ви помогне да останете будени малко по-дълго.
 8. Вдъхновяващ и мотивиращ материал. Понякога всичко, което е нужно е малко агитация. Гледайте видео клип, който ви вдъхновява.
 9. Музика. Слушайте музика с бърз ритъм, такава, която ви кара да скочите от дивана и да танцувате.
 10. Включете всички лампи. Нека все едно да е ден и слънцето да блести в очите ви. Защото тъмнината насърчава спането.
 11. Мотайте се с приятел. Много по – лесно е да останете будни, когато има някои, който да противодейства на сънливостта ви.
 12. Играйте видео игри. Това може да бъде доста освежаващо, когато играете в мрежа и ви трябват точки, за да станете шампион.
 13. Излезте навън. Чистия въздух може да подейства ободряващо на сетивата ви.
 14. Яжте ниско въглехидратни храни. Малини, ябълки, портокали и грейпфрути всички те са големи ускорители на енергия. Стойте далеч от месо, хляб и млечни продукти.
Наспете се добре, когато можете. Най – добрият начин да останете будни е да сте се наспали хубаво преди това. Ако получавате достатъчно сън на регулярна основа ще бъде много по-лесно за вас да останете будни, когато ви се налага.
 
Три храни за по – добър сън Забелязали ли сте, че след като сте яли определени видове храни...
Децата, които не спят достатъчно Ако децата ви имат здравни или емоционални проблеми се счита, че...
Съновник – животни Те символизират нашите собствени черти, добри и лоши. Когато видите...

Още хороскопи

Реклама