Ходене на сън

Причините, които предизвикват ходенето на сън все още не са съвсем ясни за докторите. Хората, страдащи от това състояние се разхождат спейки. Те нямат спомени за това и не правят това съзнателно. Обикновено това се случва по време на по-дълбоките фази на съня.

Едно от най-уникалните неща за това нарушение на съня е, че има няколко възможни причини. За повечето хора, това състояние се случва когато са още малки деца и след това изчезва като израснат, но то може да се случи и при възрастните.
Във всички случаи, намирането на правилното лечение за това заболяване често започва с разбирането на това защо се случва.

Една от най – вероятните причини според лекарите е генетичната. Всеки е склонен да има това състояние на съня ако само един от роднините му е носител. Ако пък близкият ви е от първа степен роднина, то вероятността да ходите на сън се увеличава 10 пъти.
Доказано е, че много по-често при еднояйчни близнаци се случва, отколкото при всяка друга група. Поради тази причина, лекарите смятат, че генетиката играе роля в нарушението на съня, макар че за сега не е намерен този ген, който е конкретно свързани с това заболяване.
Ходене на сънНапрежението и стреса могат да предизвика ума да правя много неща, включително и „кажат” на организма да ходи на сън.

Ходенето на сън може да попречи на добрият сън и това включва фактори:
* Безсънието или лишаването от сън: Тези, които не получават достатъчно сън на регулярна основа е по-вероятно да страдат от това състояние.
* Ежедневният стрес: Стрес у дома, на работното място, или друга психична умора, включително медицински условия (медикаменти), смъртта на любим човек, или финансови затруднения могат да предизвикат сомнамбулизъм, особено ако човек има генетична предразположеност за това.
* Нередовен сън: Тези, които работят нощна смяна, или които не спят по едно и също време през нощта, е по-вероятно да страдат от това състояние.
Ходене на сън * Наркотиците и злоупотребата с алкохол: Тези, които злоупотребяват или са пристрастени към наркотици или алкохол, са по-склонни да развият т. нар. сомнамбулизъм
* Някои медикаменти: Лекарства, които предизвикват по-голяма активност са свързани с нарушението на съня под всякаква форма. В допълнение, тези, които страдат от алергии и са на антихистамини могат „походят” на сън.

Какви здравословни състояния могат да допринесат за ходенето на сън. Докторите са категорични:
* Повишена температура.
* Тези, които страдат от обструктивна сънна апнея.
* Астма.
* Тези, които страдат от патологичен сърдечен ритъм.
* Хора, които страдат от психични заболявания, като например пристъпи на паника, няколко вида личностно разстройство и посттравматично стрес.

 
Индивидуалността в съня Каква е вашата индивидуалност при сън? Вие не може да бъде в състояние...
Какво означава книгата в съня ви Книгата в съня е знак за това, че искате да разберете някаква истина....
Използвайте сънищата за разрешаване на проблеми Използвайте сънищата за разрешаване на проблеми СЕГА, КОГАТО вече...

Още хороскопи

Реклама