Парасомния

Парасомнията е научното название на говоренето по време на сън. Тя възниква по – време на NREM (non-REM) съня, това е етап от съня, в който се смята, че сънуваме.
Всеки е казвал нещо насън, а след това не помни – пълна амнезия за случилото се. Бълнуването е вид парасомния  NREM и се среща често при децата.
Обикновено говореното не е ясно, а е по – скоро мрънкане. Говоренето като реч на сън е индивидуално, както говоренето при всеки човек. Говоренето на сън е болестно състояние.

Говоренето на сън може да бъде предизвикано от фактори като стрес, алкохол, медикаменти, лошо здравословно състояние - треска, недоспиване, силни емоционални преживявания и депресия. То може да е временно, но може и да е за цял живот.

ПарасомнияКогато говорите в съня си вие обикновено не се движите плавно в стадиите на съня. Нарушения в NREM съня, включват ходене на сън и кошмари.
Вие сте в състояние да говорите неясно, вие сте в състояние да се движите и това, което мислите го казвате в съня си на глас. Обаче, паметта ви ще ограничена само до това, за което си спомняте от съня ви.

Нарушения в REM съня са подобни на бълнуването, с изключение на това, че вие не само мрънкате на сън. А говорите със силен и ясен глас. Можете да крещите на някого и да бъдете доста емоционален – все едно сте буден. Естествено, няма да помните нищо от случилото се.
Ходенето на сън е възможно, защото двигателните ви мускули не са „заспали” както трябва да бъде, което ви позволява да ходите, клякате, ставате и дори да карате автомобила си (има такива случаи).

Около 50 % от децата говорят на сън. Това се смята за начин, по който те си помагат да обработят големите обеми информация, която получават през деня.
 
Как да разтълкуваме собствените сънища. Съновник Често в нашето ежедневие се срещаме с хора, чиито лица ни се струват ...
Колко дълго можеш да живееш без сън? Тялото ви се нуждае от сън, за да функционира правилно. Сънят е както...
Факти на Безсънието Безсънието може да бъде много тревожно. Хората, страдащи от това...

Още хороскопи

Реклама