Колко дълго можеш да живееш без сън?Тялото ви се нуждае от сън, за да функционира правилно. Сънят е както храната и водата за организмът ви. Да не спите за дълъг период от време може да се окаже пагубно за вас – може да умрете. Въпросът е колко е дълъг този период?

Няма точно определено време за това кога тялото ви ще блокира напълно ако не сте спали, също както когато не сте пили вода или не дишате. Функциите в тялото ви ще се разпадат, което ще ви убие още преди да заспите.

Съкратеният живот ви е сигурен даже когато спите по –малко от 6 часа. Затова съществува повишен риск от смърт при хората, които спят по-малко от шест часа на нощ. Докторите не разбират все още защо тялото ви се нуждае от сън, но знаят със сигурност, че когато не го правите функциите в тялото ви са извън баланс, а това води до редица рискове за здравето ви.
Колко дълго можеш да живееш без сън?Когато сте спали малко за няколко дни, мозъкът ви поставя тялото под тревога, тъй като умствените ви способности са намалели. Това увеличава производството на стресовите хормони в тялото. Хормоните, повишават кръвното налягане. В този момент, вие сте по-склонни към сърдечни удари и инсулти, дори и ако нямате патология за сърдечно заболяване или усложнения.

Лишаване от сън също води до по-високо ниво на вещества в кръвта, които предупреждават за възпаление. Това е голям рисков фактор за редица болести, включително и фатални, които водят и до смърт:

* Рак
* Инсулти
* Диабет
* Сърдечни заболявания

С течение на времето, липсата на сън продължава да прави тези заболявания по-вероятни.
Необходимият нощен сън трябва да е 8 часа, за тях организмът ви се възстановява и зарежда на ново, а 6 часа сън са рисковия минимум.
 
Говоренето на сън Говоренето на сън е парасомния известно като сомнилоквия (somniloquy)....
Кои сънища предсказват? Пророческите сънища обикновено идват между 3,00 и 7,00 часа сутринта,...
Какво е сънна апнея? Сънна апнея е често срещано нарушение, при което има една или повече...

Още хороскопи

Реклама