Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Психология на сънищата

Сънищата са мисли, емоции и изображения оформени в едно, които са срещат когато спим. Има различни теории при тълкуването на сънищата, но истинската цел на сънищата все още е неизвестена. Сънищата са тясно свързани с човешката психология. Изследванията показват, човек прекарва около шест години в сънища от живота си, което е около два часа всяка нощ.

Зигмунд Фройд е предположил, че сънищата са средства за изразяване на неосъзнати желания. Той каза, че лошите сънища позволяват на мозъка да получи контрол над чувствата, които са в резултат на печален опит.

Карл Густав Юнг, швейцарски психиатър предполага, че сънищата компенсират едностранно чувствата в съзнанието ни.
Според Ференци, унгарски психоаналитик, сънят носи нещо, което не може да се изрази директно.
Някои казват, че сънищата са потиснати емоции, които се фантазират по време на сън, докато други теории предполагат, че те са резултат от операции по почистване на мозъка.

Психология на сънищатаХартман смята, че сънищата дават възможност да се организират мислите на човека. Блечнеровата теория на Oneiric Darwinism, твърди, че сънищата допринасят за генериране на нови идеи за сънуване.
Грифин, в последните си изследвания е предположил, че сънищата допълват модели на емоционални очаквания.
Според теорията на емоционалния избор от Ричард Каутс, сънищата са начин да се промени нечия психична схема. Теорията на емоционален избор е за процеса на изпълнение на набор от сънища по време на REM съня. Втора група от сънищата се изпълнява в периода след бързия сън под формата на тест сценарии. Така емоционален избор казва, че психологията на сънищата е обикновено за подобряване на психичните схеми, това е за увеличаване на социалните способности на сънуващият.

Психологията на сънищата смята, че те са тясно свързани с околната среда, както и опита, на който е бил изложен сънуващият. И, че връзката между сънуваните обекти и техните значения е субективна.
 
Коя е твоята спяща позиция, за да ти кажа що за човек си? Професор Крис Идзиковски, директор на Великобританския център за...
Ходене на сън Причините, които предизвикват ходенето на сън все още не са съвсем...
Централна сънна апнея Централната сънна апнея е състояние, при които мозъкът не успява да...

Още хороскопи

Реклама