Спане по време на бременност

По време на бременността може да се въртите с часове и да търсите удобната позиция за сън, за да можете да се наспите истински. Но за съжаление, вашата редовно използвана поза преди бременността няма да можете да я използвате повече докато не родите.
Има редица причини, които причиняват това ново неудобство, но има някои предпочитани пози на спане, които можете да опитате и те да ви дадат необходимата почивка.
Когато сте бременна тялото ви преминава през различни промени. Тези промени са склонни да нарушат обичайната ви дрямка. Причини могат да включват:

* Увеличаване на размера на корема
* Болки в гърба
* Киселини
* Задух
* Безсъние

Спане по време на бременност Какви са най-добрите позиции сън?
Най-добрата сън – позиция по време на бременност е "SOS" (лежите на страни). Дори по-добре е да се спи на лявата страна. Така ще се увеличи размерът на кръв и хранителни вещества, които достигат до плацентата и бебето. Дръжте краката и коленете свити и нека има възглавница между краката ви. В днешно време се продават специализирани възглавници за бременни, които улесняват неудобството от големият корем по време на сън.

     * Ако установите, че имате проблеми с болки в гърба при използването на "SOS" позицията се опитайте да поставите възглавница под корема си – от тази страна, която е в контакт с леглото.
     * Ако имате киселини през нощта, сложете си възглавници под главата и гърба, така, че да спите под ъгъл 30 градуса.
     * В края на бременността имате недостиг на въздух, опитайте се да лежите на една страна подпряна с възглавници.

Тези предложения няма да ви звучат напълно удобно, особено ако сте свикнали да спите по гръб или по корем, но ги пробвайте и ще откриете, че работят. Имайте предвид, че не може да останете в една позиция по цяла нощ.

Какви позиции трябва да се избегнат?
Спящата по гръб
Това може да доведе до проблеми с болки в гърба, дишане, храносмилателната система, хемороиди, ниско кръвно налягане и лошо кръвообръщение на вас и на бебето.
Спящата по корем
Когато сте в напреднала бременност, корема претърпява физически промени и ще ви е невъзможно.

 
Стадий на съня От Kendra Van Wagner Изобретението на учените електроенцефалограф позволява...
Изследвания за съня Изследванията на съня са необходими, за да разбере лекаря как спи един...
Яжте, за да останете будни По този начин вие поддържате енергийните си нива и оставате ...

Още хороскопи

Реклама