Спане по време на бременност

По време на бременността може да се въртите с часове и да търсите удобната позиция за сън, за да можете да се наспите истински. Но за съжаление, вашата редовно използвана поза преди бременността няма да можете да я използвате повече докато не родите.
Има редица причини, които причиняват това ново неудобство, но има някои предпочитани пози на спане, които можете да опитате и те да ви дадат необходимата почивка.
Когато сте бременна тялото ви преминава през различни промени. Тези промени са склонни да нарушат обичайната ви дрямка. Причини могат да включват:

* Увеличаване на размера на корема
* Болки в гърба
* Киселини
* Задух
* Безсъние

Спане по време на бременност Какви са най-добрите позиции сън?
Най-добрата сън – позиция по време на бременност е "SOS" (лежите на страни). Дори по-добре е да се спи на лявата страна. Така ще се увеличи размерът на кръв и хранителни вещества, които достигат до плацентата и бебето. Дръжте краката и коленете свити и нека има възглавница между краката ви. В днешно време се продават специализирани възглавници за бременни, които улесняват неудобството от големият корем по време на сън.

     * Ако установите, че имате проблеми с болки в гърба при използването на "SOS" позицията се опитайте да поставите възглавница под корема си – от тази страна, която е в контакт с леглото.
     * Ако имате киселини през нощта, сложете си възглавници под главата и гърба, така, че да спите под ъгъл 30 градуса.
     * В края на бременността имате недостиг на въздух, опитайте се да лежите на една страна подпряна с възглавници.

Тези предложения няма да ви звучат напълно удобно, особено ако сте свикнали да спите по гръб или по корем, но ги пробвайте и ще откриете, че работят. Имайте предвид, че не може да останете в една позиция по цяла нощ.

Какви позиции трябва да се избегнат?
Спящата по гръб
Това може да доведе до проблеми с болки в гърба, дишане, храносмилателната система, хемороиди, ниско кръвно налягане и лошо кръвообръщение на вас и на бебето.
Спящата по корем
Когато сте в напреднала бременност, корема претърпява физически промени и ще ви е невъзможно.

 
Идеалните условия за сън. Как да прeспим децата Вижте какви са най – благоприятните условия за сън и как да ...
Как да спрете да хъркате Има много начини да спрете хъркането. Медикаменти, средства и прости...
Хронично безсъние Симптомите на хроничното безсъние включват затруднено заспиване,...

Още хороскопи

Реклама