Коя е твоята спяща позиция, за да ти кажа що за човек си

Професор Крис Идзиковски, директор на Великобританския център за съвети и оценка на съня е анализирал 6 пози при съня и е установил, че всяка от тях е свързана с определен тип личност.

Позите

Фетус - Foetus
Тези, които спят в поза фетус (с колена към тялото) се описват като опърничави, но чувствителни хора.  Те могат да се стесняват, когато за пръв срещнат някого, но скоро се отпускат. Това е най-често срещаната спяща позиция –  41% от 1000 души, които са взели участие в проучването.

Дърво - Log
Лежите на страни, като и двете ви ръце са опънати до тялото. Тези хора, които спят в тази позиция са отворени хора, социални, обичат да са сред тълпата. Те имат доверие на непознати и са доста наивни.

Копнеещ - Yearner
Поза копнеещ е когато сте легнали на една страна, а ръцете ви са напред извити в лактите – паралелни на лицето. Тези хора имат отворен характер, но могат да бъдат подозрителни и циничен. Бавно взимат някакво решение, но след като са го взели не го променят.

Войник Soldier
Лежат по гръб с двете ръце до тялото. Хората, които спят в тази позиция обикновено са тихи и сдържани. Те не обичат шумотевицата, но поставят себе си в по – високи стандарти пред останалите.

Свободно падане – Freefall
Лежат по корем с ръце около възглавницата и са обърнали главата си на една страна. Общителни хора, но са доста докачливи и често се обиждат, не обичат критиката и екстремни ситуации.

Морска звезда – Starfish
Лежат по гръб, двете ръце около възглавницата. Те са добри приятели, защото те винаги са готови да изслушат другите, и да предложат помощ когато е необходимо. По принцип те не обичат да бъдат център на вниманието.

Професор Идзиковски изследва също така и ефекта на различните позиции на спане върху здравето. Той заключава, че Свободното падане е добра за храносмилането, а Морската звезда и Войникът е по-вероятно да доведат до хъркане и лош сън.
Изследването също така, показва, че повечето хора са малко склони да променят позицията си на сън. Само 5% заявяват, че спят в различно положение всяка нощ.

 
Липсата на сън убива от д – р Рон Котлер В тази статия ще се съсредоточим върху...
Фазите на съня Всяка вечер тялото ни преминава през няколко различни фази: лек сън,...
Хронично безсъние. Борба с недоспиването Всеки човек има периоди на безсъние или така наречената инсомния. Но...

Още хороскопи

Реклама