Коя е твоята спяща позиция, за да ти кажа що за човек си

Професор Крис Идзиковски, директор на Великобританския център за съвети и оценка на съня е анализирал 6 пози при съня и е установил, че всяка от тях е свързана с определен тип личност.

Позите

Фетус - Foetus
Тези, които спят в поза фетус (с колена към тялото) се описват като опърничави, но чувствителни хора.  Те могат да се стесняват, когато за пръв срещнат някого, но скоро се отпускат. Това е най-често срещаната спяща позиция –  41% от 1000 души, които са взели участие в проучването.

Дърво - Log
Лежите на страни, като и двете ви ръце са опънати до тялото. Тези хора, които спят в тази позиция са отворени хора, социални, обичат да са сред тълпата. Те имат доверие на непознати и са доста наивни.

Копнеещ - Yearner
Поза копнеещ е когато сте легнали на една страна, а ръцете ви са напред извити в лактите – паралелни на лицето. Тези хора имат отворен характер, но могат да бъдат подозрителни и циничен. Бавно взимат някакво решение, но след като са го взели не го променят.

Войник Soldier
Лежат по гръб с двете ръце до тялото. Хората, които спят в тази позиция обикновено са тихи и сдържани. Те не обичат шумотевицата, но поставят себе си в по – високи стандарти пред останалите.

Свободно падане – Freefall
Лежат по корем с ръце около възглавницата и са обърнали главата си на една страна. Общителни хора, но са доста докачливи и често се обиждат, не обичат критиката и екстремни ситуации.

Морска звезда – Starfish
Лежат по гръб, двете ръце около възглавницата. Те са добри приятели, защото те винаги са готови да изслушат другите, и да предложат помощ когато е необходимо. По принцип те не обичат да бъдат център на вниманието.

Професор Идзиковски изследва също така и ефекта на различните позиции на спане върху здравето. Той заключава, че Свободното падане е добра за храносмилането, а Морската звезда и Войникът е по-вероятно да доведат до хъркане и лош сън.
Изследването също така, показва, че повечето хора са малко склони да променят позицията си на сън. Само 5% заявяват, че спят в различно положение всяка нощ.

 
Да останем будни. 13 здравословни начина На всички ни се налагало да останем будни поради някаква причина и...
Ако падам по време на съм Падането на сън е израз на някаква тревога и притеснение. От колкото...
Сънища свързани с бременност Ако сънувате, че сте бременна това олицетворява онази част от вас и от...

Още хороскопи

Реклама