Нуждата от сън

Ако децата ви имат здравни или емоционални проблеми се счита, че липсата на сън е част от проблемите им.
Всяка функция на тялото е засегната от недостатъчният сън. И за едно дете, рисковете, свързани с лишаването от сън, са много по-сериозни, отколкото простото събуждане  в ядосано настроение.
Изследванията показват, че децата с нарушения в съня имат повече здравословни проблеми - като например алергии, инфекции на ухото, диабет. Липсата на сън е израз при децата на по – скоро социални и емоционални проблеми.

По – малко сън – риск от диабет и затлъстяване
Недоспиването задейства хормони, които регулират апетита и глада. С други думи, недостатъчен сън може да причини децата да преяждат. Университета в Чикаго съобщи за нови доказателства, през декември 2004 г., анализи по вътрешна медицина доказаха, че липсата на сън променя циркулиращите нива на хормоните, които регулират глада, повишаването на апетита и предпочитанието на дадено лице за високо - калорични храни.
Много лекари смятат, че загубата на съня също може да повлияе на способността за метаболизма на захар и инсулиновата резистентност се задейства, което води до диабет.

Децата, които не спят достатъчно

Загубата съня е свързана с тревожност и депресия
Безсънието е важен рисков фактор за депресия. Той също така допринася за безпокойството чрез повишаване на corstisol, хормон на стреса. Депресията и тревожността могат да допринесат за безсънието, но последните изследвания показват, че често безсъние предшества първия епизод на депресия или на рецидив. Лекарите търсят по-тясно значението на решаването на проблеми със съня, за да се премахне или да намали тежестта на тревожността или възникващата депресия.

Загубата на съня може да забави психическото и физическото развитие на детето
По време на сън се освобождава хормона на растежа и психическото израстване на детето като процес най – добре действа по време на сън.

По – малко сън по слаба имунна система
По време на сън, интерлевкин-1 – имунно вещество е свободен. И имунната система действа с пълна сила, но ако на детето ви не му достига сън, тя отслабва.

Децата лишени от сън са по – предразположени към инциденти
Липсата на сън влияе отрицателно влияние върху моторните умения. Д-р Карл Хънт, директор на Националния център за нарушения на съня казва "Инцидента дебне винаги едно недоспало дете.”

Загуба съня може да повлияе на отговора на организма към ваксинациите
Изследване, публикувано в "Списание на Американската медицинска асоциация (25-ти септември, 2002 година) съобщава, че лишаването от сън ограничава ефективността от имунния отговор на организма.

 
Разтълкувайте сънищата си Забележителен факт е, че повечето хора имат повтарящи се сънища за...
Важността на REM съня Значението на REM съня е от съществено значение за когнитивният процес...
Фазите на съня Всяка вечер тялото ни преминава през няколко различни фази: лек сън,...

Още хороскопи

Реклама