Нуждата от сън

Ако децата ви имат здравни или емоционални проблеми се счита, че липсата на сън е част от проблемите им.
Всяка функция на тялото е засегната от недостатъчният сън. И за едно дете, рисковете, свързани с лишаването от сън, са много по-сериозни, отколкото простото събуждане  в ядосано настроение.
Изследванията показват, че децата с нарушения в съня имат повече здравословни проблеми - като например алергии, инфекции на ухото, диабет. Липсата на сън е израз при децата на по – скоро социални и емоционални проблеми.

По – малко сън – риск от диабет и затлъстяване
Недоспиването задейства хормони, които регулират апетита и глада. С други думи, недостатъчен сън може да причини децата да преяждат. Университета в Чикаго съобщи за нови доказателства, през декември 2004 г., анализи по вътрешна медицина доказаха, че липсата на сън променя циркулиращите нива на хормоните, които регулират глада, повишаването на апетита и предпочитанието на дадено лице за високо - калорични храни.
Много лекари смятат, че загубата на съня също може да повлияе на способността за метаболизма на захар и инсулиновата резистентност се задейства, което води до диабет.

Децата, които не спят достатъчно

Загубата съня е свързана с тревожност и депресия
Безсънието е важен рисков фактор за депресия. Той също така допринася за безпокойството чрез повишаване на corstisol, хормон на стреса. Депресията и тревожността могат да допринесат за безсънието, но последните изследвания показват, че често безсъние предшества първия епизод на депресия или на рецидив. Лекарите търсят по-тясно значението на решаването на проблеми със съня, за да се премахне или да намали тежестта на тревожността или възникващата депресия.

Загубата на съня може да забави психическото и физическото развитие на детето
По време на сън се освобождава хормона на растежа и психическото израстване на детето като процес най – добре действа по време на сън.

По – малко сън по слаба имунна система
По време на сън, интерлевкин-1 – имунно вещество е свободен. И имунната система действа с пълна сила, но ако на детето ви не му достига сън, тя отслабва.

Децата лишени от сън са по – предразположени към инциденти
Липсата на сън влияе отрицателно влияние върху моторните умения. Д-р Карл Хънт, директор на Националния център за нарушения на съня казва "Инцидента дебне винаги едно недоспало дете.”

Загуба съня може да повлияе на отговора на организма към ваксинациите
Изследване, публикувано в "Списание на Американската медицинска асоциация (25-ти септември, 2002 година) съобщава, че лишаването от сън ограничава ефективността от имунния отговор на организма.

 
Запомняне на сънищата Първата стъпка към разбирането и използването на сънищата е да се...
Голотата в съня ви – какво означава. Да погледнем в съновника Голотата е израз на вашите страхове. Когато се сънувате полуоблечен...
3 естествени цяра срещу безсъние Ако се намирате в труден момент относно заспиването ви, последното...

Още хороскопи

Реклама