Ако изпитвате трудност със заспиването, премахнете кофеинът от менюто си.

Ние прекарваме над една трета от живота си под завивките, но рядко мислим за това, че сънят е от съществено значение за нашето здраве и ежедневното ни функциониране.
За количеството и качеството на съня:

1. Възрастните хора имат нужда от 7-8 часа сън всяка нощ, за да функционират добре през деня. Ако не си ги набавим тези 8 часа, това може да рефлектира на имунната ни система и да се разболяваме по – лесно и по – често. Освен това ще ни стане трудно поддържането на здравословно тегло и психика.

2. Усещане за сънливост? Нямате грижи просто дремнете 20 минути и ще се почувствате презаредени и отпочинали. Това ще ви помогне да се чувствате по-енергични през останалата част от деня, а проучванията показват, че тази дрямка не засяга способността ви да заспите вечерта.
3. Ако изпитвате трудност със заспиването, премахнете кофеинът от менюто си. Също така се уверете, че сте направили достатъчно кардио упражнявания през деня, които да са изчерпали енергията ви и така да ви се доспи незабавно.
4. Стоенето пред компютъра или гледането на телевизия точно преди лягане може да се отрази на качеството на съня. Проучвания в Япония доказват, че дори и да получавате достатъчно часа сън, няма да се чувствате отпочинали на следващия ден. Така, че се опитайте да направите нещо релаксиращо преди лягане като четене на книга, стречинг, разходка или приятна чаша чай от лайка.
5. Ако страдате от болки в гърба, ви трябва твърд матрак, който да не позволява болката да пречи на съня ви.

 
Физически ефекти от лишаването от сън Според Американска асоциация за съня, 47 милиона възрастни в САЩ не...
Хъркане по време на бременност Трудностите със съня през бременността са известни на всички жени...
Причини за хъркането Много хора, които хъркат обичайно се чудят какви са причините за...

Още хороскопи

Реклама