3 естествени цяра срещу  безсъние

Ако се намирате в труден момент относно заспиването ви, последното нещо, което искате да направите, е да прибегнете до фармацевтично лечение. Въпреки, че някои от тези хапчета ще ви помогнат да заспите, те склоняват към фалшив сън и не помагат за лекуването на проблема, който е породил именно това безсъние.  Ако искате да се излекува вашата безсъние от корена на проблема, тук са три физически лекува, че можете да използвате, които са склонни да им помогне.

Първият цяр е да изключите всякакви звуци и светлина в спалнята си.
Това са два проблема, които причиняват липса на сън в много хора. Неща като външния шум в дома ви от телевизор или радио могат да влошат качеството ви на сън. Осветлението никога няма да ви позволи да постигнете тази степен на дълбок сън, след който да се чувствате отпочинали и дееспособни.

Подгответе тялото и ума си за хубав и дълбок сън.
Избягвайте всякакъв вид тежка храна и питиета преди сън. Трябва също така да се избягва всяко гледане на телевизионни предавания или филми, които ще стимулират мисленето ви до ниво, че да ви ангажират емоционално. Около час преди сън, отделете време да отпуснете ума си с някои нежна музика и може би малко поезия. Вземете си топла и ароматна вана и направете някои упражнения за дълбоко дишане. Вие вероятно ще бъдат изненадани колко това ще ви помогне да спите спокойно и дълбоко през нощта.

Добрият стар и изпитан начин за сън – топло мляко.
Топлото мляко е триптофан, който може да помогне на организма да произвежда серотонин естествено. Този специфичен хормон ви помага да се чувствате добре и може да помогне за преодоляването на стреса, който ви държи будни през нощта.
То също може да помогне в производството на хормона мелатонин, който е един от най-силните стимуланти за тялото ви в предизвикването на сън.

 
Страшните сънища са здравословни Американски учени установиха, че страшните сънища не само че не...
Запомняне на сънищата Първата стъпка към разбирането и използването на сънищата е да се...
Колко дълго можеш да живееш без сън? Тялото ви се нуждае от сън, за да функционира правилно. Сънят е както...

Още хороскопи

Реклама