Какво пропускате когато не спите

В днешно време хората в този напрегнат и забързан живот нямат време и за сън. Болшинството от активните хора спят по 4 часа в денонощието, което е половината от необходимият брой часове, важни за един организъм, за да функционира правилно и да е здрав.
Ето и няколко неща, от които се лишавате, ако не сте изпълнили препоръчителните 8 часа сън:

Съсредоточеност
Факт! След 3 безсънни нощи няма да сте на себе си. Тялото и умът ви ще са уморени непрекъснато. Ще ви се размива представата за час, дата, правилно, грешно и да се опитвате да се съсредоточите в нещо няма да можете изобщо, защото тялото ви ще крещи за сън.

Намален капацитет на паметта
Докато спим, мозъкът претърпява процес, наречен "памет на консолидация" - това е когато мозъкът се задължава да поеме нова информация в паметта си, това е доста важно!

Правилен метаболизъм
Лишаването от сън може да повлияе на начина, по който тялото обработва и съхранява въглехидратите, мазнините и протеините в тялото, както и транспортирането и синтеза на хормоните, които влияят върху апетита.

„Ремонтни работи”.
Тялото се ремонтира по време на сън. Имунната система освобождава някои антитела само по време на сън, така, че сънят помага на имунната система да работят много по-ефикасно.

Мечти
Докато спите, вие и сънувате. Тогава и само тогава вие може да бъдете навсякъде, с всеки, които си пожелаете. Да правите неща, които в действителност никога не бихте се осмелили.
Плюс това, не е ли целият свят по – добър когато се събудите свежи, отпочинали и с настроение?

 
Физически ефекти от лишаването от сън Според Американска асоциация за съня, 47 милиона възрастни в САЩ не...
Липсата на сън убива от д – р Рон Котлер В тази статия ще се съсредоточим върху...
Централна сънна апнея Централната сънна апнея е състояние, при които мозъкът не успява да...

Още хороскопи

Реклама