Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Безсънието: 5 неща, които трябва да знаете

Д-р Дейвид Нойбауер е асоцииран директор в център за  нарушения на съня "Джон Хопкинс" –  училище по медицина в Балтимор. "Повечето хора в днешно време спят средно с 90 минути по – малко, отколкото хората преди сто години. И липсата на сън вреди на здравето и общото благосъстояние," казва д-р Нойбауер. Тук са пет неща, които той смята, че всеки, който страда от безсънни нощи трябва да знае:

Добрият сън е от решаващо значение за доброто здраве.
Хроничните проблеми със съня са свързани с широк обхват от сериозни последици за здравето, включително и от повишен риск от високо кръвно налягане, диабет, затлъстяване, депресия и сърдечни пристъпи. Хората, които страдат от хронично безсъние са по- малко продуктивни и е повече вероятно да се наранят, отколкото техните колеги, които са добре отпочинали. Спете достатъчно и ще се почувствате по-добре.

Случайните безсънни нощи са нормални.
Голяма грижа, стрес на работното място могат да предизвикат някоя друг безсънна нощ. И след оправяне на грижите ви сънят да се възвърне. Но ако това не става трябва незабавно да се обърнете към лекар, които да предотвърти това да стане хроничен проблем.

Всеки може да се възползва от по-добри навици в спането.
Това включва лягане по едно и също време всяка вечер, премахване на нещото, което може да предизвика смущения на съня от спалнята, удобно спално бельо, проветрена стая и т.н.

Има риск от това да се пристрастите към лекарствата за сън
Лекарствата за сън е научно доказано, че максималният срок, в който не могат да предизвикат зависимост е най – много 1 година.

Безсънието обикновено се появява заедно с други проблеми.

Депресия, гастроезофагеален рефлукс, хронична болка и всички други здравни проблеми са свързани с повишен риск от безсъние. Лечението на тези съпътстващи заболявания е наложително с антидепресанти, например, които може да помогнат за подобряване на съня.

 

Още хороскопи

Реклама