Има обединяващи символи в сънищата, които са еднозначни.

В книгата си „ Символи на трансформацията в сънищата” Джин Делби Клифт (Jean Dalby Clift) и Уолас Б. Клифт (Wallace B. Clift), говорят за това как водата е универсален символ във всеки сън и как тя може да представлява различни неща.

Тя създава образ на промяната и плавността. Тя е жив елемент изпълнен с енергия. В друг случай се тълкува като нещо бавно, тихо и стабилно.
Водата може да бъде разрушителна, както в случаите на приливна вълна или наводнение. Разглежда се като съществен елемент на човешкия живот. Тя често е свързана с прераждане, защото е необходима, за да се развиват и растат живите организми.

Друг универсален символ разглеждан от братята Клифт е огъня.
Тълкува се като сила и енергия, и като символ на преобразуване или промяна.
А Карл Густав Ю(изследовател на човешкият сън) казва, че някои от пациентите му сънували пожар, след време ги сполетяват трески или болести.
Други общи символи са зимата и студът. Които отговарят на смърт и стерилитет, както и на топлина и живот.

Тези символи имат поне три значения, което значи, че за отделният човек се тълкуват самостоятелно в зависимост от животът му и това което му предстои.

още информация в нашия съновник

 
Могат ли алергиите да са причина за вашето безсъние? Трудно ви е да заспите през нощта и се чудите как да го промените. В...
Какво ни означават сънищата за риби? Рибата е религиозен символ на християнството. В Китай рибата е символ...
Зъбите в съня ви. Съновник Зъбите са едни от най – трудните за разгадаване символи. Като общо...

Още хороскопи

Реклама