Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Американски учени установиха, че страшните сънища не само че не оказват вредно влияние върху емоционалното състояние на човека, но дори напротив - полезни са за психиката, информира The Psi Journal.

Изследователите са категорични, че страшните и фантастични съновидения се дължат на голямо количество информация и емоции, натрупани през деня. Обикновено те се явяват в ранните часове на утрото, по време на т.нар. фаза на "бърз сън". Съзнанието преработва негативните преживявания и разтоварва психиката тъкмо чрез сънуването на кошмари. По този начин човек зпочва деня си "на чисто" и е готов за сдобиването с нови впечатления.

Същевременно, отбелязват учените, трябва да се прави разлика между страшен сън и кошмар. При последния сънуващият изпитва дълбоко чувство на страх, дори паника, като усещането за опасност се съхранява дори след събуждане.

Трябва също така да се знае, че жените имат по-страшни кошмари от мъжете. Освен това жените по-добре помнят сънищата си след събуждане, тъй като по природа са по-емоционални. / Actualno.com

 

Още хороскопи

Реклама