Астрологията е една от най-древните философии продължаваща да съществува на този свят. Някои изчисляват, че тя е на повече от 3000 години, но скорошно проучване по езотерични вярвания казва, че е по – стара и от 3000 години. И до днес астрологията е била използвана за предсказване на бъдещето – резултатът от войните, икономическите тенденции и личният живот на хората.
Навсякъде по света, фермерите знаят, че за голяма част от културите, реколтата се събира през есента и се посява през пролетта. Но в някои региони, няма разлика между сезоните и различните съзвездия казвали какъв сезон е.

Например, съзвездието Скорпион е видимо само вечер в северното полукълбо през лятото. Някои историци подозират, че много от митовете, свързани със съзвездията са били измислени, за да помогне на земеделските стопани. Когато видели някои съзвездия, те са знаели кога да започнат засаждането или жътвата. С течение на времето тази зависимост от небето става силна част от много култури. Много номадски племена проследявали нощното небе и по него са чертали походите си.

Думата "астрология" е гръцка дума, която означава "наука за звездите." Астрологията е била използвана от халдейците, които са живели във Вавилон още през 3000 г. пр. Хр. Народът на Китай в Азия по-късно започва да се интересува и започва да практикува астрология. Говори се, че тези хора първо забелязали как позицията на Слънцето влияе върху сезоните и по това са се движили техните земеделски цикли.
Хороскопа и астрологията датират от древните гърци преди хиляди години.

Убеждението, че позицията на Слънцето и планетите оказва влияние върху живота на човека и бъдещи събития еволюира с тяхното местоположение.
Още през 500 г. пр. Хр. философа Платон използва астрологията и разучава допълнително. Реално погледнато Галилео Галилей е първият астроном ползващ телескопа през 1500 г. Въпреки това, с течение на времето астрономията отново има подем в популярността си, тя процъфтява в Египет около 300 година пр. Хр. След това, през Средновековието, практиката на астрологията тихо се скрива когато християнската църква става преобладаващ водещ глас на новия свят.

Докато през 1600 година един астролог на име Уилям Лили преименува астрологията като "Християнска Астрология", за да се избегне гнева на църквата и да се направи по-приемлива.

 
Астрология и диета Дните от седмицата се свързани с планетите. Понеделник – Луна...
Китайския хороскоп, какво разкрива годината на раждане Според китайската астрология и гадаене, годината на раждане разказва...
Всяка зодия си има коктейл Овен Ще блеете блажено на плажа с "Текила сънрайз" в ръка. ...

Още хороскопи

Реклама