Индийската астрология наречена още ведическа е древна наука, основана на знанията, придобити от древните индийски мъдреци на планетарни влияния. Тя е еволюирала много преди западните астрономи и астролози да са били родени. Тази астрология датира от 1500 г. пр. Хр.

Jyotish - Jyothisha или Светлина
Никоя друга наука не може да бъде по – интересна, поучителна и полезна за човечеството, допринасяща за моралният и материалният напредък, колкото индийската астрология. Тя предсказва и гадае бъдещето на хората, нациите, събитията, според движенията на планетите. В Санскрит тя е известна като Jyotisha или Светлина.

Индийската астрология гадае и предвещава хороскопа на бъдещето на човекът, ако може така да се каже най – точно. Като отправните точки са кармата от предишният живот на човек и раждането му сега в новия, всичко това се показва в планетните позиции на неговото раждане.

Клоновете в индийската астрология
Астрологията в Индия има три клона, а именно: Siddhanta, Samhita и Hora. Siddanta правят астрономически проучвания на небесните тела. Samhita се занимават със земни трусове, наводнения, вулканични изригвания, валежи, метеорологичните и икономическите условия и др. Hora се занимава с предсказване и гадаене на различни събития в нашия живот.

Nadi
Отделно от тези неща индийската астрология има Nadi Астрология или Nadi Шастра. Това е, което дава снимки на модели на живота и съдбата на хората, родени на 12, 24, 48 секундни интервали. Те са били написани на палмови листа от древни мъдреци. Само много малко експерти могат да четат и да разбират тези снимки, но резултатите и прогнозите са удивително точни.

Nakshatras
Индийското проучване в астрологията се състои от 27 Nakshatras. Движенията на Слънцето и Луната, петте най – близки до Земята планети Марс, Юпитер, Сатурн, Венера, Меркурий и двете възлова точки на Луната – Rahu и Ketu влизат в тези 27 Nakshatras. Външните планети Плутон, Нептун и Уран, които са били открити в последствие не са признати от индийската астрология.

Луната и Rasi / Раши
Луната има голямо значение в индийската астрология, тъй като тя е най – близо до Земята и упражнява влиянието си силно върху нас. Луната действа на приливите и отливите, на растенията и животните и до голяма степен и на човек. Позицията на Луната в рождената карта се нарича Rasi или знак на Луната и това, заедно с Nakshatra или съзвездието на индивида (зодиакалния знак) се използва за предсказания.

Индийските техники в астрологията са значително използваеми в Индия и света за предсказване на раждане, брак, кариера, финанси, болести, смърт на хора. Използва се и за гадаене и предсказване на взаимоотношенията между държавите в световен мащаб.
Siddhanta, Samhita и Hora са в основата на ведическата астрология и заедно, те предсказват природни явления като земетресения, валежи, суши, икономически условия и т.н.

 
Таитянски хороскоп Може да научите нещо повече за себе си или за близките си, ако...
Зодии и цветя Всяка зодия си има цвете-покровител Пролетта действа като ...
История на хороскопа Астрологията е една от най-древните философии продължаваща да...

Още хороскопи

Реклама