Според китайската астрология и гадаене, годината на раждане разказва и показва не само възрастта, но също така и определена фаза или аспект на шестдесет годишен кръг от време на дадена личност.
Легенда е, че китайската астрология, хороскоп и реда на дванадесетте лунни знаци, които я определят, са създадени преди хиляди години от самия Буда. Според древни египетски ръкописи, Буда е осъзнал, че китайската нация се нуждае от реорганизация.

Така по повод на китайската Нова година (която се случва на различни дати от средата на януари до средата на февруари), Буда призовава цялото животинското царство на среща. Но само дванадесет животни (плъх, бивол, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и глиган) идват на нея. И в тяхна чест Буда в реда на пристигането им съхранява по една година от своята астрология, хороскоп, които са свързани с различни вярвания и гадаене за човека и живота като цяло. От този момент нататък, всяка следваща година от китайския астрологически календар носел името и характера на съответното животното. А родените в определена година на дадено животно носят неговите отличаващи черти, по които се гадае и вещае неговия темперамент, характер и живот.
И все пак, всички хора, родени в годината на едно и също животно не са еднакви, те се различават един от друг в някои аспекти. Тези разлики се определят от различните елементи като Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода. Всеки един от тези елементи отличава един човек от друг.
Лунния китайски календар започва с началото на календарната година в новолуние. Качествата на всяко животно, на което е посветена дадена година "оживяват" годината и я оцветяват с неговата натура. Точно по това работи гадаенето на живота на даден човек и по това се съставя хороскопа му. Хора, родени в годините на Плъха, Коня, Дракона се казва, че са ерудирани личности, въпреки че говорим за различни години.
Китайската астрология помага на лунния китайски календар за предсказанията и гаданията между половете.

По този начин е необходимо да се знае не само за астрологическото значение на различни видове животни, които представляват съответната година, но също и за методите, които се използват за предсказване и гадаене на бъдещето в китайската астрология.
Китайския лунен календар, който се използва за предсказване пола на бебето преди раждането му е популярен метод в китайската астрология и се познава в световен мащаб.

 
Какъв сте според кръвната си група 0 Тази кръвна група е най-разпространената. Хората с такава кръвна...
Всяка зодия си има коктейл Овен Ще блеете блажено на плажа с "Текила сънрайз" в ръка. ...
Трепетник Око - дясното ти око ако потрепери - предприетото ще се осъществи -...

Още хороскопи

Реклама