За астрологията

Повечето от нас знаят малко за астрологията. Защо на астрологията толкова често се гледа с просто любопитство (или дори скептицизъм)? Но, въпреки това всеки човек знае кой е неговият собствен зодиакален знак?
Това е така, защото заслугата е на астрологията. Може би там е истината на езика на звездите и дълбоко вътре, всеки признава това.
Астрологията е толкова стара, колкото и човечеството наблюдава дейността на небето. За да оприличим движението на планетите и звездите като наши собствени човешки животи е брилянтната концепция на астрологията.

Всъщност, учените потвърждават, че небесата са макрокосмоса на собственото ни физическо същество (което би било микрокосмос). Накратко казано, вселената е огледало на нашата човещина и обратното.
От тази гледна точка разбирането на основата на астрологията може да ни предначертае нашият живот, както и този на другите.
Тук няма някаква магия. Астрологията е доста проста и ясна, това е отчасти причината, поради която е останала като траен инструмент за човечеството и до ден днешен.
Терминът астрология означава "знание на звездите".
Слънцето е царят на звездите, центъра на сцената и по същия начин, астрологията диктува, че е център в рамките на всеки човек. Тук, както и цялата астрология виждаме макрокосмоса, подобен на микрокосмоса.

Терминът хороскоп е комбинация от "час" и "инструмент за гледане". Тя се нарича образно така, защото в небето ние сме в състояние да получаваме представа (изглед) за живота ни, като определяме дейността на небето в часа на нашето раждане.
Терминът зодиак е с гръцки произход и означава "животно". Древните гърци са подобрили изкуството на астрологията, като се раздели небето в 12 групи, известни като съзвездия. Всяка от тези групи е кръстена и е свързана с естеството на всяко съзвездие. Това са така известните зодиакални знаци.
Ако се върнем към нашето разбиране за Вселената, тя е макрокосмоса, който идентично отразява всеки човек – микрокосмоса. Което само по себе си значи, че астрологията е повече, отколкото само запаметяването на датите на зодиите.
Като подсилване на до тук казаното, ще ви дадем думите Хермес Трисмегист:

"Това, което е долу е подобно на това, което е горе, и което е горе е подобно на това, което е долу, достатъчно да направи чудеса само на едно нещо".

Астрологията разкрива огромни нови перспективи за нас. И също ни дава невероятно ефективна и цветна стратегия за живота и дълбокото му осъзнаване.

 
Хороскоп за кариерата Водолей Водолейте обичат свободата и имат нужда от такава кариера, в...
Зодии и цветя Всяка зодия си има цвете-покровител Пролетта действа като ...
Зодиите и личните им качества В китайската астрология има дванадесет различни зодиакални знаци....

Още хороскопи

Реклама