Египетска астрология

Астрологията е една тема, която се занимава с влиянието на планетите, звездите и други небесни явления върху човешкия живот. Астрологията е основана върху нищо друго освен силната религиозна вяра на човечеството. В стари дни, тя е ограничена до наблюдения и изследвания на небесните тела, за които се вярвало, че според разположението си предвещаващ поличби, които могат да повлияят на царете и царствата.
Египтяните вярвали, че Слънцето Бог контролира река Нил, ядрото на живота в Египет, и от силата му хората просперирали. Вавилонската астрология използва предимствата на тази система, която е "родила" хороскопа.

Дванадесетте небесни къщи да бъдат използвани за подготовка на астрологическата диаграма. Както бе споменато по-рано, астрологията първоначално е била инструмент за намиране на поличби и ръководство на владетелите. Най – значителен принос са направили гърците като са я направили за проследяване на индивидуални хороскопи от позициите на звездите и планетите в датата и часа на раждането. Този метод е разработен от египтяните през 5 век пр. Хр. И тази новост заинтересува и други региони като Европа, Индия и Близкия изток.

Зодиака представлява въображаемо разделяне на небето на дванадесет части, всяка от които съдържа дадено съзвездие. Всяка от секциите е с три звезди. Месеците и дните са свързани със специални божества. Смята се, че египетския зодиак е създаден през първи век пр. н. е. Историците казват, че един египетски фараон на име Nechepso е именно този, който получава системата на хороскопа. По време на царуването му е написана книга, която поставя основите за елинската астрология. Всички системи за хороскопи, които следват след това са заимствали от тази книга.
Повечето на нашето разбиране за египетската астрология се съдържа в Кайро Календара, който се състои от списък на всичките дни на египетската година и следователно се разглежда като важен документ. Всички списъци в календара могат да бъдат разделени в три категории. Първата част съдържа благоприятните и неблагоприятните дни и т.н., а втората – митологични събития, които могат да направят определени дни благоприятни или неблагоприятни, и трета категория – поведения свързани с даденият ден. Египтяните много ревностно са следвали съветите и указанията на астролозите, които включват дори прости ежедневни дейности, като да не излиза навън, да не се къпят или да не ядат риба в определен ден и т.н. Зодиака използван в съвременната астрология е подобен на Египетският. Представителството на съзвездията на два зодиака е повече или по-малко идентично с техните латински имена може да бъде сравнена с този на вавилонската астрология:

1. Овен - Luhunga
2. Телец - Guanna или MUL
3. Близнаци - Mastabagalgal или Mash
4. Рак - Nangar
5. Лъв - U-RA
6. Дева - Absin
7. Везни - Zihanitum
8. Скорпион - Gir- tab
9. Стрелец - Pah
10. Козирог - Suhur
11. Водолей - Gu или Gula
12. Риби - Zib

 
Значението на цветовете за зодиака Във всеки цвят на отделната зодия има вграден смисъл в символични...
Любовния живот на хората със сиво – кафяви очи Хората, които имат сиво – кафяви очи са непостоянни в любовта. Много...
Съвети сред зодиакалните знаци Към кого сред зодиите можете да се обърнете за съвет? Обърнете се към...

Още хороскопи

Реклама