Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Рождената карта

Рождената карта или диаграма показва позициите на звездите по време на раждането ви и тяхното разположение. Най – голямата точност при тълкуването на диаграмата на раждане се постига с правилното вписване на дата на раждане, време на раждане и място на раждане. Диаграмата на раждане е нищо друго освен уникален космически духовен план на индивида. Има случаи, в които двама души биха могли да имат една и съща рождена карта и да имат различни други астрологични фактори, които на свой ред ще влияят върху диаграмата. Тя определя различните специфични енергии, които ще действат в живота ни.

Има различни основни данни, които са получени от рождената карта. За тълкувания, чрез картата на раждане се ползва познаването на знака на Слънцето, заедно с асцендента и така се дава по – задълбочена информация за индивида.

Това не означава, че знака на Луната не е важен в случая, защото той помага да се знаят емоциите на едно лице и интуитивна страна на неговата / нейната природа. Въпреки, че общо описание на лицето може да бъде получено от неговата / нейната рождена карта, признаци на Луната също добавят широк спектър от сложните разбирания за личността. Рождената карта се счита, че е съставена от подсъзвездия в рамките на 12-те знака на Зодиака.
Колелото на рождената карта се състои от различни форми на характер или символична фигура, която обикновено е гравирана или врязана на ръба на колелото. Тези форми представляват 12-те знака на зодиака. Има и други символи в рамките на рождената карта, която представлява различни други планети, включително Слънцето и Луната. За всеки един в рождената карта позициите на планетите се различават по различни признаци и къщи, като по този начин всяка диаграма е уникална. Позицията на планетата в знаците и къщите също се основава на това кога и къде е роден индивида. Понякога тълкуването е направено въз основа на други фактори в рождената карта като малки астероиди, луни и други небесни точки като Хирон, връх и т.н. Вътрешното колело от рождената диаграма е представено от 12 числа, всяко от които е с обозначена къща. Да, астрологията е сложно нещо. Тези къщи от своя страна според астрологията би трябвало да представлява различни области от живота. Понякога човек може да се намира в празни зодиакални знаци и къщи в рождената си карта, без представяне на планетите в тях. Причината за това е, че планетите могат да бъдат или залепени заедно или разпространени далеч една от друга. Всяка зодия е свързана с три различни елементи и качества. Елементите включват Огън, Земя, Въздух или Вода и качествата са кардинални, фиксирани или непостоянни. Анализът на рождената карта за първи път изисква проучване на признаците на едно лице в някои елементи и качества.
Друга особеност при изучаването на рождената карта или диаграма е линията, която свързва планетите заедно. Въпреки, че не всички линии са важни има някои, които формират основата за анализ на рождената карта. Те образуват връзките в рождената карта, известни като аспект модели, които са нищо друго освен геометрични форми, като правоъгълници, триъгълници и др. Тълкуването на рождената карта се нуждае от много психическо прозрение, а също и от интелектуален анализ и изучаване на символите и конотациите на аспектите модели. Това е обща фиксирана диаграма, дадена по – долу с зодия и къща и позициите на планетите:

* Слънцето е в Скорпион.
* Луната е в Телец.
* Меркурий е в Скорпион.
* Венера е във Везни.
* Марс е в Стрелец.
* Юпитер е в Стрелец.
* Сатурн е в Дева.
* Уран е в Близнаци.
* Нептун е във Везни.
* Плутон е в Лъв.
* Северен възел на Луната е в Телец.
* Слънцето е в Лъв.
* Слънцето е в четвърти дом.
* Луната е в десети дом.
* Меркурий е в четвърта къща.
* Венера е в четвърта къща.
* Марс е в пета къща.
* Юпитер е в пета къща.
* Сатурн е във втората къща.
* Уран е в единадесета къща.
* Нептун е в четвъртата къща.
* Плутон е в първа къща.
* Северен възел на Луната е в десети дом

 
Сезона в който сте родени определя характера Родените през зимата са талантливи хора, отдава им се всичко. Имат...
Парфюм според зодията Зодиакалният знак, под който сме родени, определя не само характера...
Фазите на луната Множество природни и биологични явления като приливи и отливи,...

Още хороскопи

Реклама