Рождената карта

Рождената карта или диаграма показва позициите на звездите по време на раждането ви и тяхното разположение. Най – голямата точност при тълкуването на диаграмата на раждане се постига с правилното вписване на дата на раждане, време на раждане и място на раждане. Диаграмата на раждане е нищо друго освен уникален космически духовен план на индивида. Има случаи, в които двама души биха могли да имат една и съща рождена карта и да имат различни други астрологични фактори, които на свой ред ще влияят върху диаграмата. Тя определя различните специфични енергии, които ще действат в живота ни.

Има различни основни данни, които са получени от рождената карта. За тълкувания, чрез картата на раждане се ползва познаването на знака на Слънцето, заедно с асцендента и така се дава по – задълбочена информация за индивида.

Това не означава, че знака на Луната не е важен в случая, защото той помага да се знаят емоциите на едно лице и интуитивна страна на неговата / нейната природа. Въпреки, че общо описание на лицето може да бъде получено от неговата / нейната рождена карта, признаци на Луната също добавят широк спектър от сложните разбирания за личността. Рождената карта се счита, че е съставена от подсъзвездия в рамките на 12-те знака на Зодиака.
Колелото на рождената карта се състои от различни форми на характер или символична фигура, която обикновено е гравирана или врязана на ръба на колелото. Тези форми представляват 12-те знака на зодиака. Има и други символи в рамките на рождената карта, която представлява различни други планети, включително Слънцето и Луната. За всеки един в рождената карта позициите на планетите се различават по различни признаци и къщи, като по този начин всяка диаграма е уникална. Позицията на планетата в знаците и къщите също се основава на това кога и къде е роден индивида. Понякога тълкуването е направено въз основа на други фактори в рождената карта като малки астероиди, луни и други небесни точки като Хирон, връх и т.н. Вътрешното колело от рождената диаграма е представено от 12 числа, всяко от които е с обозначена къща. Да, астрологията е сложно нещо. Тези къщи от своя страна според астрологията би трябвало да представлява различни области от живота. Понякога човек може да се намира в празни зодиакални знаци и къщи в рождената си карта, без представяне на планетите в тях. Причината за това е, че планетите могат да бъдат или залепени заедно или разпространени далеч една от друга. Всяка зодия е свързана с три различни елементи и качества. Елементите включват Огън, Земя, Въздух или Вода и качествата са кардинални, фиксирани или непостоянни. Анализът на рождената карта за първи път изисква проучване на признаците на едно лице в някои елементи и качества.
Друга особеност при изучаването на рождената карта или диаграма е линията, която свързва планетите заедно. Въпреки, че не всички линии са важни има някои, които формират основата за анализ на рождената карта. Те образуват връзките в рождената карта, известни като аспект модели, които са нищо друго освен геометрични форми, като правоъгълници, триъгълници и др. Тълкуването на рождената карта се нуждае от много психическо прозрение, а също и от интелектуален анализ и изучаване на символите и конотациите на аспектите модели. Това е обща фиксирана диаграма, дадена по – долу с зодия и къща и позициите на планетите:

* Слънцето е в Скорпион.
* Луната е в Телец.
* Меркурий е в Скорпион.
* Венера е във Везни.
* Марс е в Стрелец.
* Юпитер е в Стрелец.
* Сатурн е в Дева.
* Уран е в Близнаци.
* Нептун е във Везни.
* Плутон е в Лъв.
* Северен възел на Луната е в Телец.
* Слънцето е в Лъв.
* Слънцето е в четвърти дом.
* Луната е в десети дом.
* Меркурий е в четвърта къща.
* Венера е в четвърта къща.
* Марс е в пета къща.
* Юпитер е в пета къща.
* Сатурн е във втората къща.
* Уран е в единадесета къща.
* Нептун е в четвъртата къща.
* Плутон е в първа къща.
* Северен възел на Луната е в десети дом

 
Зодии и дом Всеки от нас се ражда под определен зодиакален знак. Той определя...
Избери си цвят и виж кой е твоят тип мъж Тази интересна игра с цветове ще ти помогне да разбереш по-точно...
Съвместимост между зодиите Повечето хора се питат всеки ден дали са направили правилният избор...

Още хороскопи

Реклама