Пет минутни задачи за фрийлансъри

Лунните възли са изобразени като подкова. Подковата е открита на дъното на северния възел и на върха южните възли. Лунен възeл са точки, които маркират пресечната точка на орбитата на Луната около Земята с еклиптикалният им път. Еклиптиката е илюзорният път на Слънцето, тъй като тя се върти около Земята по време на годината. Всъщност, това е кръга на Земята около Слънцето в годишната орбита. А възлите са просто прихващане на тези две линии на орбитата. Едната, когато Луната преминава от юг на север, и другите, когато Луната преминава от север към юг. Всички планети формират възли, но само на Луната се считат за достатъчно значителни, за да бъдат включени в хороскопският анализ.

Северния Лунен възел е точката, в която се извършва прихващане, докато Луната е възходяща от юг на север. Затова тя се нарича още Възходящ Възел. В индуската астрология се нарича главата на дракона. Южния Лунен възел е известен също като Низходящ Възел или опашката на Дракона. Тези два възела са винаги точно обратното един от друг, противоположни.

Когато Слънцето и Луната са във връзка или лунният възел също е във връзка и с двете наблюдаваме слънчево затъмнение. Когато Слънцето и Луната са в опозиция и всяка от тях е във връзка с един от лунните възли, наблюдаваме лунно затъмнение.

Северния възел се разглежда като точка на възможност за растеж и развитие, докато южният представлява кармичната тенденция, която ограничават растежа. Северния възел носи позитивния тон на Юпитер, а южния възел изразява ограниченията на Сатурн.

 
Китайски хороскоп Ако се чудите кое животно олицетворява вашия характер проверете в...
Астрология и диета Дните от седмицата се свързани с планетите. Понеделник – Луна...
Как различните зодии приемат мисълта, че са починали Овен: "Искам да говоря с управителя! Веднага! Мъртъв ли съм?! Не съм...

Още хороскопи

Реклама