Пет минутни задачи за фрийлансъри

Лунните възли са изобразени като подкова. Подковата е открита на дъното на северния възел и на върха южните възли. Лунен възeл са точки, които маркират пресечната точка на орбитата на Луната около Земята с еклиптикалният им път. Еклиптиката е илюзорният път на Слънцето, тъй като тя се върти около Земята по време на годината. Всъщност, това е кръга на Земята около Слънцето в годишната орбита. А възлите са просто прихващане на тези две линии на орбитата. Едната, когато Луната преминава от юг на север, и другите, когато Луната преминава от север към юг. Всички планети формират възли, но само на Луната се считат за достатъчно значителни, за да бъдат включени в хороскопският анализ.

Северния Лунен възел е точката, в която се извършва прихващане, докато Луната е възходяща от юг на север. Затова тя се нарича още Възходящ Възел. В индуската астрология се нарича главата на дракона. Южния Лунен възел е известен също като Низходящ Възел или опашката на Дракона. Тези два възела са винаги точно обратното един от друг, противоположни.

Когато Слънцето и Луната са във връзка или лунният възел също е във връзка и с двете наблюдаваме слънчево затъмнение. Когато Слънцето и Луната са в опозиция и всяка от тях е във връзка с един от лунните възли, наблюдаваме лунно затъмнение.

Северния възел се разглежда като точка на възможност за растеж и развитие, докато южният представлява кармичната тенденция, която ограничават растежа. Северния възел носи позитивния тон на Юпитер, а южния възел изразява ограниченията на Сатурн.

 
Хороскоп за 2011 година 2011 година е годината на професионалните успехи. Като цяло всички...
Хороскоп 2013 година Овен 2013 година ще бъде динамична за вас през целия период и във всички...
Любовен хороскоп - жени ОВЕН (21.03. - 20.04.) Жените от зодията овен обичат прелъстяването да става...

Още хороскопи

Реклама