Асцендент на зодиакалният ви знак Асцендент или първата къща е "къща на личността", тъй като тя се занимава с физическите аспекти на личността. Асцендентът е точната степен в зодиака, която е на източния хоризонт или хоризонта в момента на раждането ви. Точно той определя темперамента и физическите черти на лицата, които са родени на един и същи ден, но по различно време. Вашият асцендент обозначава начина, по който гледате на живота.

Асцендент Овен
Вие сте личност, която е положителна, агресивна и много конкурентна. Имате твърдоглав и агресивен характер. Марс е управляващата планета на Овена и е сигнификатор на прямота и голяма енергия.

Влиянието на планетата позволява на личността да действа от идеите на момента, в който те се формират, без много колебание и без много мисъл. Тези хора стават нетърпеливи, ако резултатите не идват толкова лесно, както се очаква. Имат желание непрекъснато да се доказват чрез постоянна поредица от усилия, независимо дали нещо ще стане или не от тези усилия. Физическата активност е необходимост за вас, и ако не я получите се ядосвате и гневите. Вие сте енергични и имате бързи рефлекси. Имате състезателен дух. И можете да бъдете твърде импулсивни и егоцентрични по необмислен начин. Съответно това може да ви направи изключително добри в обстоятелства, изискващи умствена стремеж, амбиция и хитрост. Много лидери в бизнеса и военните могат да определят техния успех на Овен Асцендент.

Асцендент Телец
Асцендент Телец е хармонична, стабилна и добронамерена личност. Телеца е любящ, непоколебим и много лоялен. Вие сте човек на всичко добро – храна, удоволствия, лукс. Тази личност е пасивна и добродушна. Телецът е упорит и твърдоглав, и може да показва неконтролируем нрав. Те не поемат рискове, обмислят всичко с всяка една подробност. Те са много притежателни и фиксирани в убежденията си. Планетата Венера е владетел на Телеца, това е планетата на любовта, красотата, лекотата на живот, грациозността и чара. Венера носи висока степен на дипломация, такт и общителност. От по – отрицателна перспектива, може да покаже, мързел и самодоволство.
Стабилността и увереността на Телеца са характеристиките на елемента Земя.

Асцендент Близнаци
Асцендент Близнаци е личност, която е доста остроумна. Затова те се нуждаят от постоянна умствена стимулация. Това е, защото не могат да устоят на мисълта, че ще бъдат отегчени дори и за една минута. Те са най – щастливи когато са заети с нещо и напълно ангажирани.
Винаги са приятелски настроени и адаптивни, но от време на време могат да бъдат темпераментни и малко нерешителни. Въпреки, че изглеждат уверени, те се имат съмнения за почти всичко. Чудесни събеседници са. Те имат афинитет към писането, журналистиката и други области комуникация. Меркурий е управляващата ги планета. Те са много умни. Физически са гъвкави и добре координирани. Огромният им ентусиазъм за промяна е черта, която ги кара да се вечно млади и прогресивни в ума си.
те са склонни да скачат от една тема на друга, от една задача към следваща, и същото се отнася и за любовните им партньори.

Асцендент Рак
Когато Асцендентът е Рак, това предполага много чувствителна и малко колеблива личност. Луната е владетеля на Рака и тя е индикатор на емоции, чувства и емоционалност. Те имат изключително развит майчин инстинкт. Те са изключително възприемчиви, със променливи настроения. Могат лесно да се разстроят, но никога за дълго, бързо им минава. Когато са в контрола на емоциите си, те могат да бъдат много разбиращи и състрадателни хора. Налице при тях е тенденция към отстъпление, когато са пряко засегнати, но с упоритостта на целта си могат да бъдат ненадминати. Те са хора силно привързани към семейството.

Асцендент Лъв
Представителите на асцендент Лъв са щедри и добросърдечни. Те контролират повечето ситуации в живота си. Вие сте много отворена и активна личност, показвайки еуфория, когато нещата вървят добре. Почтеност, смелост и достойнство са вашите главни черти и заради това сте винаги желана компания. Самоуверени и на моменти безгрижни. Лесно се справяте с несгодите. Представителите са романтични и сантиментални, но понякога малко безразсъдни. Имат вродено усещане за лукса и затова доста харчат.

Асцендент Дева
С Асцендент Дева вие притежавате умствена проницателност, изразена във всекидневни практически работи. Анализират всичко, което правят. Вие сте модел на чистота и ред. Вие сте майстор в обработката на всички скучни въпроси, докато другите искат да ги избегнат. Налице е тенденцията да станете работохолик. Всичко трябва да има място и всичко трябва да бъде на мястото си, за да се чувствате удобно. Скромни в поведението си, предпочитате да сте изследовател, наблюдател, критик или учител. Трудно се отпускате.

Асцендент Везни
Личностите с асцендент Везни са дипломатични и общителни. Могат да видят двете страни на всеки въпрос, и винаги търсят правосъдието. Голям брой от най – известните политически лидери в света са с асцендент Везни.
Те са добри в дебата, но не и в аргументите. Те имат уравновесен характер, и толкова много чар, че ги обичат всички. Не обичат промяната и се стремят да я избегнат. Могат понякога да попаднат в изкушенията на мързела.

Асцендент Скорпион
Тези представители са много потайни. Силата на личността, което излиза от този асцендент е много интензивна и харизматична.
Вашата личност е много мощна. Трудно е да се разбере какво мислите в даден момент. Голяма част от времето си можете да се чувствате неразбрани. Разчитате изцяло на себе си, спокойни и уравновесени вие контролирате ситуациите около себе си. Имате изключително сдържани емоции. Отрицателните им страни са негодуване, ревност и отмъщение.

Асцендент Стрелец
Представителите на този асцендент са неспокойни личности и много независими. Те има философско виждане за живота. Те са позитивни и са оптимисти.
те са силни личности както физически, така и психически. Тяхната управляваща планета е Юпитер, най – щастливата планета в зодиака. Те са весели и приятелски настроени хора.
Вземат всичко и всички за даденост. Те дори не искат да се занимават със собствените си проблеми, често ги игнорират с нагласата, че ако не ги признаят значи не съществуват.
Въпреки че са отлични абстрактни мислители те са открити хора. Обичат природата. И затова са много духовно силни личности. На тях им трябва постоянно предизвикателство и цел, за да се чувстват пълноценни.

Асцендент Козирог
Планетата на тази зодия е Сатурн, и затова и асцендент Козирог е най – отворената личност. Те трябва винаги да са прави във всичко и затова са доста критични към другите. Това е сложен зодиакален знак. Изглеждат сдържани и отдалечени, но не са.
Те са работохолици и очакват всички около тях да са така. Перфекционисти са, което е доста голяма пречка за взаимоотношенията с останалите хора, защото очакват същото и от тях. Козирога е амбициозен човек.

Асцендент Водолей
Това са творчески, независими и самостоятелни личности. Интелигентни и по много начини ексцентрични. Имат бистър ум, находчиви, оригинални и уникални. При тях нещата стават по интуиция и импулс. Те са приятелски настроени към хората и винаги могат да направят значителен принос за това.
Те имат най – хуманитарните инстинкти, но го показват по много безличен и самостоятелен начин. Грижат се за хората по специален начин. Имат оригинален и свободен дух и успяват и в най – интелектуалните занимания.

Асцендент Риби
Асцендентите Риби са идеалистични, свръхчувствителни и добре изглеждащи. Може да бъдат добродушни, мързеливи, романтични и мечтатели.
Те са силно верни на себе си и рядко изпълняват съветите, които получават. Те са много потайни. Имат силен интерес към музиката или друга форма на изкуство. Поставят си винаги високи цели. Но, тъй като очакват хората да бъдат перфектни, често са разочаровани от тях. Рибите са воден знак и затова са непостоянни.

 
Какво мразят различните зодии Всеки представител на даден зодиакален знак си има своите омрази и...
Астрология и съвместимост Хороскопът на "любовна" съвместимост не е мистика, а точна наука...
Молитва според зодията Овен: "Боже, дари ме с търпение... И си го искам ВЕДНАГА, ЧУВАШ...

Още хороскопи

Реклама