Скъпоценните камъни и лечебната им сила

Жълтите и зелените камъни действат благоприятно на стомашните болести. Белите пък предпазват очите, а червените камъни укрепват кръвоносната система и спомагат за по – бързото зарастване на раните. Освен това те лекуват депресивни състояния и премахват уроки. Скъпоценните камъни с бледожълт цвят пък действат добре на чернодробните заболявания. Виолетовите и розовите предпазват нервната система.

Ахат
Този камък е символна здравето и дълголетието и е задължително да се носи на лявата ръка. Той помага при хронични болежки на горните дихателни пътища и зъбите. Казват, че червеният ахат олекотява процеса на раждане.

Нефрит
Нефритът не е толкова известен камък, но има много голяма енергия помагаща на бъбреците на човека.

Изумруд
Още от древността този камък е на почит. Смятало се е, че помага за взимането на съдбоносни решения сред владетелите. Това вярване е останало и до днес, слага се под възглавницата изумрудът и така силата му ще ви покаже вярното решение.
Той е символът на хармонията и реда, на спокойствието и на мъдростта. Този камък укрепва вярата и дава сили на притежателят му, като превръща отрицателните нагласи в положителни.

Сапфир
Сапфира освобождава притежателя си от стреса и символизира свободата на мисълта. Той засилва интуицията и прави притежателят му по – състрадателен и съпричастен. В древността той е бил камъка на монасите. Лечебното му действие се изразява в понижаване на артериалното налягане и при заболяванията на жлезите с вътрешна секреция.

Диамант
Освен, че са изключително красиви и скъпи, те имат и много енергия. Диамантите засилват интуицията на притежателя си, помага в преодоляването на страховете им и изкарва на преден план положителните му качества. Действа добре при преодоляването на лошите навици на човек и зарежда с много оптимизъм.

Тигрово око
Този камък е известен като камъкът на сбъднатите желания. Носи изключителен късмет и засилва доста интуицията на притежателят му. Той приповдига настроението, действа успокояващо на нервните хора и укрепва организма като цяло. Тигровото око помага кариерийното израстване и финансовото състояние на човека.

Кварц
Още от древността този камък се е използвал за магически ритуали. Той задържа добрата енергия в дома и действа като щит срещи лоши влияния върху семейството.
Прозрачният и синият кварц действат благотворно при заздравяването на рани, а жълтият, оранжевият и червеният са едно мощно енергийно средство за постигане на определени желания и цели на притежателният им. Кварцът елиминира лошите качества и засилва добрите у човека.
Розовият кварц пък е камъкът на любовта и красотата, той балансира енергията и с него се преодоляват лесно лошите емоционалните състояния.

Оникс
Бял, сив и черен оникс са най – често срещаните. Той има магическа сила и се смята, че може да се премахне с него любов, която носи само страдание, както се носи от човека.
Този камък дава равновесие между разума и емоциите. Подобрява концентрацията и самоувереността. Не трябва да се носи през нощта, защото от древността се е смятало, че причинява кошмари. Той е камъкът на влюбените, защото с него се съхраняват чувствата за по – дълго време.

Опал
Камъкът на честността и доверието – щастливият камък. Това е камъкът на пророчиците, но се казва, че ако бъде използван за лошо, той губи свойствата си. Той вдъхва надежда и вярност към всичко, което притежателят му прави и иска. Изостря сетивата и интуицията, и развива творческото виждане.
Казват, че когато се носи като медальон той предпазва от уроки и вредно енергийно действие.

Рубин
От преди много много години хората са вярвали, че ако носят рубин са неуязвими от вредни влияния. Той има изключително силен енергиен заряд и може да направи песимиста оптимист. Засилва паметта и затвърждава душевният покой на притежателят му.

Топаз
Топазът е камък с магическа и енергийна сила. Той дава на човека ясна представа за случващите се неща като сработва разума и емоциите. Египтяните са го смятали за камък, който предпазва от неприятности и дава на човекът сила.
Той има и лечебни свойства, като засилва имунната система и зарежда притежателят си с огромна енергия.

 
Любовен хороскоп - мъже Овен Да имате любовни взаимоотношения с мъж Овен си е страшничко....
Молитва според зодията Овен: "Боже, дари ме с търпение... И си го искам ВЕДНАГА, ЧУВАШ...
Лунните възли Лунните възли са изобразени като подкова. Подковата е открита на...

Още хороскопи

Реклама