От доста време е известно, че освен да ви разкрасяват бижутата,  те имат и друг смисъл, който съответства на самата зодия и вие от полза. Всяка зодия си има своя скъпоценен или полускъпоценен камък, който я символизира. И това не е всичко, астролозите смятат, че тези камъни премахват негативните влияния върху човека.

Овен
Всички Овни са енергични и много амбициозни. Те са емоционални личности и приемат всичко лично, готови са на всичко за да стане тяхната. Тяхната планета е планетата Марс и затова техните камъни трябва да са в червено – рубин, червеният корал и яспис. Хубаво е носят украшенията на главата си, от там „извират” талантите им.

Телец
Представителите на тази зодия са доста уравновесени и първо мислят преди да действат. Планетата им е Венера и техните камъни са диамантите. Освен тях им подхождат жълтите бижута като топаз и кехлибар. Хубаво е Телците да носят камъните на врата си, така им дават максимална енергия.

Близнаци
Те са символ на двойствеността в природата и тяхната планета е Меркурий. За тях са подходящи камъните в лилаво – аметист и флуорит. Дамите могат да ги носят като украшения на ръката, а мъжете като ръкавели. Така се засилва аналитичното им мислене.

Рак
Раците се ръководят изцяло от своите чувства. Луната е техният спътник. Камъните им трябва да бъдат в зелено – изумруд, нефрит, ахат. Жените представителки на знака е хубаво да носят украшенията върху гърдите си, под формата на брошки и колиета. Така те ги предпазват от лоши намерения.
Лъв
Властна зодия. Тя  е под контрола на Слънцето и нейните камъни са в слънчевите цветове. Златото определено ще им отива, кехлибарът, огненият опал и оранжевият яспис също. Под формата на колиета и огърлици те им носят късмет.

Дева
Представителите на тази зодия са изключително суетни и обожават огледалото. Те много държат на изисканите украшения като тъмните аметисти и зелените флуорити – кралските накити.

Везни
Везните са едни от най – уравновесените зодиаци. Романтични и спокойни натури, затова на тях им подхождат златистите и оранжеви нюанси – кехлибар, топаз или цитрин. Хубаво е тези бижута да се носят на кръста (така съветват астролозите), за да са в хармония със себе си.

Скорпион
Скорпионите са властни натури, които прегазват всички прегради, за да постигнат целите си. Тяхната планета е Марс и подходящите за тях камъни са тъмночервените като гранит, рубин, корал и др.

Стрелец
Стрелците са личности, които стоят над нещата, с голям и отворен дух те виждат света от по голям ъгъл. Те са с дори души  за това тяхната планета е Юпитер. Камъните за тях са в синята гама – сапфир, син топаз или лазурит.

Козирог
Представителите на тази зодия са почитатели на крайностите. За това техните цветове са черно и бяло. А това значи, че имат голям избор на камъни – черния турмалин, гагата, лунния камък и перлите.

Водолей
Хаотични и отвеяни, те се стремят към хармонията си с околните. Харесва им да работят в екип и са подвластни на планетата Сатурн. Подходящите  камъни за тях са в светлосинята гама – сапфир, син топаз и тюркоаз. Тези камъни им носят късмет.

Риби
Рибите много държат на справедливостта. Те са чувствителни и са готови да се лишат от всичко, за да постигнат целите си. Подвластни са на Юпитер и камъните им спадат в светлосинята до индигова гама –  аметист, индигов сапфир или лазурит.

 
Китайския хороскоп, какво разкрива годината на раждане Според китайската астрология и гадаене, годината на раждане разказва...
Тълкуване на буквите на личното име Всяка буква носи определени характеристики на притежателя си: А...
Зодии и дом Всеки от нас се ражда под определен зодиакален знак. Той определя...

Още хороскопи

Реклама