От доста време е известно, че освен да ви разкрасяват бижутата,  те имат и друг смисъл, който съответства на самата зодия и вие от полза. Всяка зодия си има своя скъпоценен или полускъпоценен камък, който я символизира. И това не е всичко, астролозите смятат, че тези камъни премахват негативните влияния върху човека.

Овен
Всички Овни са енергични и много амбициозни. Те са емоционални личности и приемат всичко лично, готови са на всичко за да стане тяхната. Тяхната планета е планетата Марс и затова техните камъни трябва да са в червено – рубин, червеният корал и яспис. Хубаво е носят украшенията на главата си, от там „извират” талантите им.

Телец
Представителите на тази зодия са доста уравновесени и първо мислят преди да действат. Планетата им е Венера и техните камъни са диамантите. Освен тях им подхождат жълтите бижута като топаз и кехлибар. Хубаво е Телците да носят камъните на врата си, така им дават максимална енергия.

Близнаци
Те са символ на двойствеността в природата и тяхната планета е Меркурий. За тях са подходящи камъните в лилаво – аметист и флуорит. Дамите могат да ги носят като украшения на ръката, а мъжете като ръкавели. Така се засилва аналитичното им мислене.

Рак
Раците се ръководят изцяло от своите чувства. Луната е техният спътник. Камъните им трябва да бъдат в зелено – изумруд, нефрит, ахат. Жените представителки на знака е хубаво да носят украшенията върху гърдите си, под формата на брошки и колиета. Така те ги предпазват от лоши намерения.
Лъв
Властна зодия. Тя  е под контрола на Слънцето и нейните камъни са в слънчевите цветове. Златото определено ще им отива, кехлибарът, огненият опал и оранжевият яспис също. Под формата на колиета и огърлици те им носят късмет.

Дева
Представителите на тази зодия са изключително суетни и обожават огледалото. Те много държат на изисканите украшения като тъмните аметисти и зелените флуорити – кралските накити.

Везни
Везните са едни от най – уравновесените зодиаци. Романтични и спокойни натури, затова на тях им подхождат златистите и оранжеви нюанси – кехлибар, топаз или цитрин. Хубаво е тези бижута да се носят на кръста (така съветват астролозите), за да са в хармония със себе си.

Скорпион
Скорпионите са властни натури, които прегазват всички прегради, за да постигнат целите си. Тяхната планета е Марс и подходящите за тях камъни са тъмночервените като гранит, рубин, корал и др.

Стрелец
Стрелците са личности, които стоят над нещата, с голям и отворен дух те виждат света от по голям ъгъл. Те са с дори души  за това тяхната планета е Юпитер. Камъните за тях са в синята гама – сапфир, син топаз или лазурит.

Козирог
Представителите на тази зодия са почитатели на крайностите. За това техните цветове са черно и бяло. А това значи, че имат голям избор на камъни – черния турмалин, гагата, лунния камък и перлите.

Водолей
Хаотични и отвеяни, те се стремят към хармонията си с околните. Харесва им да работят в екип и са подвластни на планетата Сатурн. Подходящите  камъни за тях са в светлосинята гама – сапфир, син топаз и тюркоаз. Тези камъни им носят късмет.

Риби
Рибите много държат на справедливостта. Те са чувствителни и са готови да се лишат от всичко, за да постигнат целите си. Подвластни са на Юпитер и камъните им спадат в светлосинята до индигова гама –  аметист, индигов сапфир или лазурит.

 
Диета според зодията ОВЕН Овните сами могат да си съставят подходящата диета, като...
Хороскоп 2013 година Овен 2013 година ще бъде динамична за вас през целия период и във всички...
Бизнес нумерология Нумерологията е неразделна част от астрологията от древността. Това е...

Още хороскопи

Реклама