Множество природни и биологични явления като приливи и отливи, раждания и менструация, промяна на времето имат връзка с петте фази на Луната : Нарастваща Луна, Пълнолуние, Намаляваща Луна, Новолуние и съответното положение в Зодиака. Те влияят на такива обикновени дейности от всекидневието като готвене, работа в градината, подстригване на косата.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА

Онова, което отстраните от кожата при намаляваща луна, не се появява толкова бързо отново.

Много ефикасно е да предприемете основно почистване на кожата с помощта на пилинг или друга специална почисваща маска. В този период много бързо зарастват възпалените младежки пъпки и други белези по кожата.

Сега е моментът да оформите и веждите си. Оскубаните космички не се появяват толкова Намаляваща луна и новолунието е благоприятен период, през който можете да се отървете от ненужните килограми. Яжте при намаляваща луна онова, което обичате. Тогава организмът не поема цялото подадено му количество.

Обезкосмяването на краката през този период е идеално, космите не порастват толкова бързо. Най-доброто време за кола-маска са часовете между 9 и 10 и 14 и 15 часа,
когато тялото не е толкова чувствително на болка.

НАРАСТВАЩА ЛУНА

Можете да слагате каквото си искате по кожата и косата. То действа по-интензивно и по-трайно.

Освежаващата и подхранващата кожата маска за лице е особено ефикасна. При нарастваща луна намалете порциона, а при пълнолуние и новолуние постете един ден. Във фаза на пълнолуние организмът силно натрупва, докато при новолуние най-добре изхвърля отровите и гори излишъците.

Използвайте периода за подхранване на косата с балсами и различни билкови отвари. Особено ако косата ви е изтощена от слънцето или други химикали и боя.

ПЪЛНОЛУНИЕ

Насрочете си следващия час при фризьора или подрежете връхчетата на косата си по време на пълнолуние. Косите ще пораснат по-бързо и ще се сгъстят. / www.jenite.net

Може би ще ви е интересно да видите и Лунна диета

Лунен календар за 2010
Лунен календар за 2011
Лунен календар за 2012
Лунен календар за 2013
Лунен календар за 2014
Лунен календар за 2015
Лунен календар за 2016
Лунен календар за 2017
Лунен календар за 2018

 
Какво ти казват очите? СИВИ ОЧИ Хората със сивите очи са влюбени натури, амбициозни с...
Избери си цвят и виж кой е твоят тип мъж Тази интересна игра с цветове ще ти помогне да разбереш по-точно...
Парфюм според зодията Зодиакалният знак, под който сме родени, определя не само характера...

Още хороскопи

Реклама