Професионалната реализация интересува всеки човек. Понякога от липса на време или потънали в собствените си проблеми, страхове и лични отношения не забелязваме кога децата са пораснали и вече на прага на самостоятелния живот не знаят на къде да поемат. Трудно се решава в каква сфера да се насочи младия човек, от една страна да е добре платено, да е престижно, да е на бюро и с климатик. Не винаги това което на вас ви харесва се оказва удачно решение, за тяхното бъдеще.
Областите които се наблюдават в хороскопа са 10-ти дом, който показва кариерата, бизнеса и признанието; 6-ти дом обръща внимание на вида работа, как работите, как комуникиране с колегите, как се вписвате в микроклимата на фирмата; 2-ри дом показва вашите пари, как умеете да печелите и как се радвате на спечеленото.

Стихията в която са знаците на върховете на тези три основни домове е от особена важност. Ако е огън, ще обичате работа изпълнена с динамика, действие, лидерство, известност. Ако е въздух, ще обичате сфери на изява в областта на науката, в областта на откритията или там където ще можете да творите и вашите новаторски идеи ще могат да бъдат осъществени и за вас всеки ден ще е изпълнен с научаване на нещо ново. Ако преобладаващия знак е земя, вие ще сте упорит, ще търсите бавния но сигурен успех, премерения риск и разума ще надделяват. Ще ви харесва да работите там където уменията и знанията ви ще имат практическа реализация. В случай че търсеният елемент е вода, със сигурност вие сте творец, вълнуват ви всички изкуства. Артистичен сте с и чувствителна душа, може би ще искате да се грижите за сигурността на другите, да осигурите домашен уют дори и в офиса.
Всъщност няма карта с ясно диференцирани посоки в които може да се изяви човек, професионалните заложби са продукт на Слънце, Луна и планетите, знаци и домове. Също така важен фактор са управителите на знаците на съответните домове, къде се намират и аспектите които сключват. Следващите характеристики са въз основа на слънчев знак и представителите на съответната зодия ще се чувстват добре, и нито ден няма да съжаляват защото професията която ще изберат ще е тяхната мечта.

Зодия Овен
Овните обикновено са си избрали посоката в която ще се развиват от ранно детство. Точно те са тези деца, което на въпроса „Какъв ще станеш като пораснеш”, твърдо отговарят лекар или полицай. От тях лъха увереност и самочувствие. Ако погледнете никовете които си избират овните сред тях ще забележите : „неустоимия”, „прекрасната”, „номер едно”, „красавеца”. Всичко говори за престиж, и увереност в това, че никой не по-добър от тях. Добре се чувстват в професията на полицая, на лекаря, на ветеринаря /обичат животните/, зъболекаря и хирурга. Забележителни скулптори и мускулестото им тяло обещава отлична спорта кариера в областта на баскетбола, волейбола и ватербола. От анатомична гледна точка овен се свързва с глава и мозък, кой ли ще се учуди, че световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова е овен.

Зодия Телец.

Банкер, счетоводител, бизнесмен, всичко с материална насоченост. Добрата печалба води до спокоен живот. Биха се отдали на бизнес където ще има бърза възвращаемост на вложените средства. Например ресторантьорството, като можете да сте сигурни, че в менюто наред със „специалитет на главния готвач” ще присъства „изненадата на собственика”. Обичат да си похапват и са отлични кулинари. Не се противят на рутината и еднообразието, харесват стабилността. Могат да се изявят в областта на музиката- телеца е знака на гласовите възможности. Те са добри златари, бижутери, цветари, фермери. Обичат комфорта и касичката на малкия телец, ще е винаги пълна, с годините ще се стреми към натрупване в банковия сейф, и често ще го посещава за да разглежда и подрежда съкровищата си.

Зодия Близнаци
Комуникации, общуване, работа свързана с пътуване. Писател, журналист, репортер, рекламен агент, мениджър, радио журналист. Дар - словото на няколко езика и всичко е в пряка зависимост от планетата Меркурий, която е най-добрия проводник за идеите на този знак. Умствената работа е за предпочитане, идеални писатели умеещи да се изразяват правилно и да си играят с думите- сценаристи, поети, преводачи. Колективен спорт- футбол, там ще има възможност за пряко общуване с противника, съотборника, даже може да размени малко информация за времето със съдията. Издължените форми, както и добре развитите ръце, ключица и рамена ще му помогне да бъде добър и в тенис на маса, бадминтон и бокс. За щанги ще му трябва и тяло на телец.

Зодия Рак
Раците се изявяват като добри държавници и управители . Ценят обучението, изкуствата, но като че ли работа в тесен семеен кръг ще ти удовлетвори в пълна степен. Стабилна връзка със семейството, родината, дома, познатите неща и където и да се намират, винаги се връщат у дома. Родителите са тези които трябва да помогнат на чувствителното си раче да избере професия. То няма намерение да пораства, добре му е у дома, и ще остави решението в ръцете на мама и татко. Добре работят с децата, детски лекари, детски психиатри, акушери, медицински сестри, бавачки. Спорта е задължителен, за да се чувстват защитени- бойни изкуства, а плуването тренира волята.

Зодия Лъв
Мразят еднообразието и монотонността, може да учат, но на всяка цена трябва да са първи. Трябва да е обществено значима и забележима професия, да са аплодирани и да им се оказва внимание. Добри режисьори, артисти, спортисти, дипломати, политици, винаги нагоре по стълбицата. Една жена лъв, може да гради самочувствие и на кариерата на съпруга си. Много им отива да са първи дами, да са министерши и дъщери и съпруги на генерали. Голямата гордост им пречи да участват в колективен спорт. Понеже имат силни ръце и яки мускули, предполагам, че плуване, гребане и тенис ще е най-доброто за тях, разбира се и увенчано със златен медал. Те се целят единствено и само към върха, както не веднъж е казвала и показвала Сесил Каратанчева.

Зодия Дева
Влече ги, учението и всичко е дълбоко обмислено и обикновено избора на професия е доста удачен. Това са работохолиците на зодиака. Може да работят до последна капка сила. Можа да са служители в телекомуникационна компания, да са акушери, лекари, инженери, телефонни техници, енергетици. Могат да работят сами, но и добре се вписват в колектива. Фармацевтика, бърза помощ, медицинска сестра. Възможно е да се насочи към служба в държавната администрация, или да участва в специални групи където ще се взимат важни решения за съдбините на народа. Те виждат нещата в дълбочина и детайлите се оглеждат внимателно. Добре биха са справили като детективи и следователи. Спорта е шахмат и всички игри изискващи, стратегия, нападение, защита, но в никакъв случай хазарт, освен ако Нептун не е в 5-ти дом.

Зодия Везни
Обичат да се усъвършенстват, да се укрие информация е равно на престъпление за тях. Отлични са в правото, съдебната система и следствието. Добре е да учат музика, мода, кино, балет, въобще всички изкуства . Добри декоратори, моделиери, фотомодели, манекени, собственици на студио за красота, антиквари, съдии, юристи. Ще обръщат много внимание на външния си вид, и най-вероятно любимото им място след тежкия ден, ще е фитнес залата. Не са от най-запалените спортисти, но ако ще спортуват то би било добре да е спорт свързан с изкуство, като фигурно пързаляне и балет.

Зодия Скорпион
Ако прояви позитивните качества на своя знак, ще бъде учител за цял живот, ще спомага за трансформацията на света и човека. Баланса на разум и емоция помагат да бъде обективен и да не се влияе от моментни настроения : Моряк, човек управляващ чужди пари, банка, хирург, фризьор, всички професии свързани с преобразуване, трансформация. Акушер - гинеколог /началото/, погребален агент /края/ там където започва и свършва този етап от живота, окултизъм, психология, философия, тайните на живота и смъртта. А не е изключено и поради страхотия глас който имат да се изявят и с музикална кариера. Ако пак потърсим Марс, да тогава със сигурност спорта и спортната злоба няма да са му чужди. Ще обичат рисковите спортове, ще се много издръжливи точно като Евгения Раданова.

Зодия Стрелец
Образованието е път към духовно израстване. Могат да учат право, религия, философия. Добри оратори и организатори. По броя на чуждите езици, може да установите дали човек има Ас, Слънце или Луна или стелиум в стрелец или осезаемо присъствие в 9-ти дом. Професията трябва да е динамична, да се избяга от рутината. Динамиката е тази която ще съхрани интереса на стрелеца. Може да се прояви като блестящ ресторантьор и в същото време да е тесен специалист в областта на леките метали. Политика, икономика, занаятчия, хотелиер, преводач, мисионер, лекар, пътешественик, спортист, ловец, рибар, адвокат, собственик на тото2 и всякакви хазартни игри, свещеник, химик и т.н.
Могат да бъдат велики спортисти, да покорят много върхове. Физиката им е подходяща за лека атлетика, маратон , скок на дължина и троен скок, както и скок на височина и биатлон като Ирина Никулчина, както и за фигурно пързаляне- Албена Денкова.

Зодия Козирог
Два типа са децата козирози. Първия тип- от малки са наясно със това какво искат да се занимават, в каква сфера ще се развият. А другия тип е безпомощност, зависимост от родителите. Ако детето ви е от втория тип, ще трябва да го окуражите и да го насочите вие. Нуждае се от област която е продуктивна, резултатна и сигурна. Не обича големи колективи, това е доста изявен индивидуалист и ще се стреми към кариера която да зависи от самия него. Справя се добре във фермерството, строителството и администрацията, финансите. Ако има управител на 8-ми дом в 12 дом, бих предположила, че ще се изяви в политиката и правото. Все пак всичко зависи от останалите показатели за професия в картата. Не са от най-добрите спортисти, но си има и изключения. Жената козирог е като червеното вино, притежава красота и прекрасен аромат, който с годините я прави още по-красива - Марлене Дитрих. Възможно е и да се появи на кориците на Плейбой. Предполагам, че ще са много добри във автомобилните спортове и колоезденето. Както и биатлона и подобно да стрелците имат много силни крака- Екатерина Дафовска.

Зодия Водолей
Високо отговорни, дисциплинирани, държат на думата си. Добре работят в екип и винаги внасят идеи, нов полъх и творчески поглед. Могат да работят в сферата на образованието, педагогиката, да правят изобретения и рационализации, инженери, работа с новите технологии, компютри, сателити. В дома си задължително трябва да имат кабинет или свое кътче, недокоснато от чужда ръка и поглед. Дайте свобода на този творчески дух и той ще ви смае с чудеса. Ако се увлича от нови технологии със сигурност живота си ще направи поне едно изобретение, пък било и то, само един тирбушон който сам да отваря бутилките. Има усет за цветове и синхронизирането им, може да пробва да рисува върху коприна. Всичко което прави, няма да бъде като другите. Винаги ще е нетрадиционно и изумително новаторско. Може да бъде артист- да лее стъкло, цветно и да го прави на бижута, да прави скулптори- уникати от стъкло. С една ключова дума обобщавам, те са изтъкани от въображение. Ще обичат да пътуват и не предсказуемостта и уникалността, може да ги направи велики като футболист, номер едно на България- Стоичков и младата ни звезда Бербатов.

Зодия Риби
Интуиция и богат вътрешен свят. Не могат да работят със строго работно време, да гонят срокове, справят се отлично с възложените задачи, но следват свой си ритам. И този е знака на хората на изкуствата, в тях блести таланта на музиканти и художници. Добри по-характер, милосърдни и добре работят в медицината, педагогиката. Проявяват интерес към необичайните неща, към чудесата на света, към тайните на Вселената. Имат богати сънища, интересуват се от прераждане, астрология, езотерика. Шестото им чувство ги направлява. Добри танцьори и в музиката умират и се раждат. Може да свирят на китара в своя група, а нощем да имат дежурство в болницата, или да четат книга за сънищата, докато са на риболов.

 
Любовници според зодията Овен Жената Овен е като леденото момиче от приказката. Не бива обаче...
Съвместимост между зодиите Повечето хора се питат всеки ден дали са направили правилният избор...
Рождената карта Рождената карта или диаграма показва позициите на звездите по време...

Още хороскопи

Реклама