Не противоречете на Овена

Ако началникът ви е Овен, егото му е дълго поне километър! Перченето, вилнеенето и мнителността са нещата, от които е направен. Естествено, не му противоречете открито. Карайте го спокойно с него. Е, разбира се, никой не може да казва "да" винаги. Но когато той бълва огън и жупел, не го дразнете с дреболии.

Успокои ли се веднъж, обърнете се към него просто и директно и му кажете с ясни и точни думи (не използвайте натруфен език с този началник!) какво не е наред в офиса или в работния план, или дори в неговото собствено решение по определен проблем. Той няма да има нищо против. Причината е, че Овните - деца на огнената планета Марс, са искрени и открити. У тях няма злонамереност.

Овенът се асоциира с първичната енергия, така че вашият началник ще излъчва ентусиазъм и пламенност. Това означава, че, ако искате да работите с него, ще трябва да бъдете активен и с буден ум. Началникът иска действия - дали са правилни или погрешни не е толкова важно. Така че дайте му ги! Номерът е не просто да бъдете зает на работното си място, както се очаква да бъдете, но и да го демонстрирате. Това ще сгрее душата му - нервното суетене, суетнята, възбудата се харесва на вашия началник. Доставете му това удоволствие!

Вие наистина ще трябва да заработите парите си, ако имате началник от този зодиакален знак. Не защото той ще ви превърне в роби. Работата е в това, че ще ви е трудно да вървите в крак с него, опитвайки се да се справите с неговите настроения и избухвания, пристъпвайки предпазливо, когато той има някои от своите черни дни. За щастие началникът от тази зодия плаща добре. Макар че винаги има изключения. Той обича да се забавлява и със сигурност не подминава без внимание своите служители от женски пол. За него те са игра. Освен това той с радост прави подаръци.

Началникът Овен обича да се облича добре, без да е конте. За него чистоплътността е достойнство.

Има вероятност той да не е добре организиран или да не може да се справя с детайлите и дребните неща. По своята същност началникът от тази зодия е пионер - винаги начело на кампания, източник на движение, независимо дали в областта на продажбите, рекламата, производството, дистрибуцията, посредничеството и т.н. Ако ви харесва да свирите втора цигулка (в това няма нищо лошо, не всеки може да бъде лидер), началникът Овен е вашият човек!

Телецът обича да го глезят

Солиден гражданин, с поглед, вперен в основната цел и в парите, бавен, но много, много стабилен, артистичен и търпелив. Това е вашият началник Телец! Ако от Овена можете да очаквате фойерверки, при този началник ще вървите стъпка по стъпка нагоре към върха. Телецът със сигурност ще ви подложи на тежки професионални изпитания. На бас, че ще оцелеете, при това ще станете по-ефективен, решителен и изпълнен с енергия. Младите служители, както и онези, които търсят сигурност и стабилност, могат само да спечелят от началника Телец.

Този знак има инстинкт към парите. Това не означава, че задължително ще отхвърли дръзките ви идеи. Напротив! Този началник буквално надушва парите и ако вашият план е прагматичен, ще го приеме като свой собствен, а вие ще бъдете обезвъзмезден по достойнство, ако не веднага, то в подходящо време.

Началникът Телец никога не забравя полезния, интелигентен и лоялен служител или работник. Но трябва да сте наясно, че рискованите планове за бърза печалба няма да минат пред него. Той не взима прибързано решенията си, но след като веднъж е направил своя избор, ще го отстоява с цената на всичко. Затова заслужава доверие.

Изискана храна, красиви дрехи, музика, архитектура, градинарство и хубави жени (не задължително в този ред, разбира се) доставят радост на началника Телец. За съжаление понякога той може да бъде и мързелив, да говори за семейството си и да проявява онзи волски инат, който така добре характеризира знака му. Така че не се колебайте да го глезите. Едно е сигурно - той може да цени добрия служител, не би се разделил с него и винаги е готов да окаже съдействие в момент на криза.

Началникът Телец е точно това, от което имате нужда, в случай че се стремите към добро заплащане, сигурност на работното място, постепенно издигане в йерархията, добри съвети, честна игра, отлична храна, съчетани със сериозен труд.

С Близнаците няма да скучаете

Това е началникът на всички сезони! С него никога няма да скучаете. Уви, като всички интересни характери той е непостоянен, бърз, но с ограничена енергия, обича да послъгва, не спестява за черни дни (а и не смята, че те непременно ще настъпят). Той е хаотичен, но надарен, комуникативен, но небрежен към детайлите, лесно се обижда, но и бързо забравя обидата, малко разсеян, но добър в правенето на бързи пари и на всичкото отгоре крайно човечен и фен на забавленията.

Този началник е извънредно интелигентен и заради това способен да се занимава (с малко помощ, разбира се!) с няколко въпроса едновременно. Неговото чувство за хумор е може би най-ценното му качество. Когато то го напусне (в случай на голям емоционален стрес), той ще има нужда от вашите съвети, може би от рамо, на което да се облегне. Дайте му го! Той никога няма да забрави този жест.

Правете каквото и да е, но никога не бъдете стандартни в своите идеи, планове и стил на работа, ако работите с началник Близнаци. Ще го отегчите до такава степен, че може да ви уволни. С други думи, не се разстройвайте, ако работата в офиса е в пълен безпорядък. Методът на случайността е начинът, по който управлява началникът Близнаци. Все пак той успява да работи дори в този пълен безпорядък. Приемете това като част от неговата личност.

И, за Бога, не го карайте да следва определена линия на поведение, дори ако това е за негово добро! Той ще се бунтува като малко дете. Да, по своята същност този началник е дете - немирно, обичливо, умно, общително, любопитно дете! Затова не се учудвайте, ако той ви обича и мрази едновременно.

Близнаците проявяват искрен интерес към вас и вашите дела. Те са в стихията си, когато уговарят клиент да сключи договор, забавляват добре, излъчват дружелюбност. Не са стиснати.

Ако ви харесва възбуждащата, динамичната, леката атмосфера в офиса, намерете си началник Близнаци. Жените обикновено го намират за очарователен и много човечен. Мъжете се отнасят към него по-скоро презрително. Но всички са съгласни, че той е отлична компания.

Внимание! Ракът е злопаметен

Забравете за угаждането и гъделичкането на вашето его, ако работите с началник Рак. Въпреки това много хора намират неговия подход за забавен и изключително загадъчен. Причината е, че също като своя символ - раците, тези хора вървят напред и назад или просто спират насред пътя в своите идеи и планове. Дори да звучи жестоко, служителят има право да се присмива зад гърба на такъв началник. Но не бива да го показва! Защото не само ще бъде уволнен, но и ще изложи на риск перспективите да си намери работа където и да било другаде. Противно на популярното схващане, астролозите казват, че началникът Рак никога не забравя напълно пренебрежението, оскърблението и присмеха. Той може да ви съсипе!

Факт е обаче, че началникът от тази зодия никога не забравя и услугите! Например, ако вие сте били до него в лоши времена, насърчавали сте го в някой от неговите моменти на самосъжаление, породени от богатата му фантазия и прекалена чувствителност, той ще ви бъде верен до гроб! Той ще оцени високо вашето разбиране с дебел плик с банкноти (което, уви, може да му причини болка!) и искрена симпатия.

Началникът от тази зодия е скъп на триците и евтин на брашното. Великолепен ръководител на вече утвърден бизнес, консервативен, но все пак отворен за сензации и промяна. Ако сте с него, той ще ви гарантира спестявания за черни дни. Въпреки цялата му сантименталност той ще преценява вашата работа критично и до последния детайл. Но ако имате семейни проблеми, неговият защитен инстинкт ще заработи и ще се изяви в банкноти. Въпреки че е попивателна за сърцераздирателни истории, този началник не е особено състрадателен. Изненадани ли сте?

Рядко се облича спретнато. Отнася се подозрително към тези, които го правят, и дори им завижда. Ако сте негов служител, най-добре е да се обличате скромно, но от време навреме слагайте нещо крещящо просто за да го накарате да ви забележи. Вашият началник има нужда от периодично "зареждане", което да го разтърси и извади от рутината.

Ласкайте Лъва

При началниците Лъвове става дума повече за личен магнетизъм, отколкото за сила на ума или организаторски способности. Цялото му присъствие е динамика! Той изхвърля искри като фойерверк - мънички, изящни струи от пламъци. На всичкото отгоре началникът от тази зодия е топъл, внушава доверие.

Не смятайте, че той е образец на съвършенство (никой началник не е!). Той е предразположен към ласкателство и обикновено е придружен от свита от службогонци и почитатели, които го използват. Не се опитвайте да променяте това положение. Началникът от тази зодия и подлизурковците са създадени един за друг. Той има нужда от тях чисто психологически. Ако другите животни в джунглата не се прекланят пред лъва, защо тогава изобщо да има лъв?

При началника Лъв няма средно положение - или се разбираш с него, или те изяжда! Той не е интелигентен, може да бъде измамен, но се радва на изключителна лоялност от последователи и служители, също като Наполеон.

Девата цени професионализма

Зодиакалният знак Дева се асоциира, и правилно, с непорочност, чистота и служба на обществото. Началникът от тази зодия може да ви даде хляб в ръцете, но може и да ви отритне. Но ако имате нужда от него в момент на криза, за решаване на наистина големи проблеми, независимо дали служебни или лични, той ще ви помогне по всякакъв начин. Но, уви, също така е вярно, че той често преувеличава значението на дреболии.

Избягвайте драматичните жестове, високопарния стил, превзетия външен вид, ако вашият началник е Дева. Този началник обича да ви разглежда под микроскоп, да се вглежда във вас, да ви пришпорва и ръчка, да ви преценява с критична взискателност. Всъщност не е чак толкова ужасно, колкото звучи. Никой не е абсолютно последователен в поведението си и статичен като Полярната звезда! Такива неща съществуват само във въображението на астролозите.

Някои началници Дева цепят косъма на две, но те са също честни и почтени. За тях професионалните качества означават повече, отколкото кръвните връзки, външния натиск, ласкателството и демонстрациите.

Ако се обличате семпло, но с вкус, избягвате всичко прекалено, работите тихо и експедитивно, бързото издигане в кариерата ви е сигурно.

Ще започнете да харесвате началника си Дева бавно, но сигурно. Той няма да ви очарова и да се радва на безусловната ви лоялност. Но в течение на годините ще спечели уважението ви с точната си преценка, практичността си, традиционните си ценности за морален дълг към обществото и методичния начин, по който ръководи организацията.

Бъдете с него поне една година. Ако след това го намирате за досаден и превзет, алчен и непостоянен, напуснете го културно, но решително. Той ще го оцени. Може би стажантите и тези, които могат да понасят критика, са идеалните служители за началника Дева.

Благонадеждността е отличителният белег на началника от тази зодия и на неговата компания. А това не е малко.

С Везните се общува лесно

Вашият началник Везни може да не е сто процента надежден, но успява да изтръгне максимума от вас благодарение на чара, любезността и подкупващата си усмивка. Това е първият и по-разпространен тип. Другите 20% от представителите на този знак се отличават с прекомерна амбиция, изключителен егоизъм и агресивност. Те са способни да ви експлоатират безмилостно. Тежки думи. Но верни.

И двата вида притежават забележителната способност да убеждават. Те са привидно безпристрастни, кълнат се в справедливостта и са привърженици на златната среда. Техният девиз е "Нищо прекалено".

В повечето случаи вашият началник Везни искрено вярва, че е напълно почтен в отношенията с подчинените си. Но хубавите очи или добрите маниери могат лесно да спечелят повишение. Той сътрудничи с колегите, служителите и целия персонал, но тъй като има палав поглед и изящни маниери, дамите в офиса често се захласват по него. Те обаче могат да се опарят неприятно, тъй като тези началници обичат да експериментират в емоционалния си живот.

Астролозите обичат да говорят за нерешителността на Везните, както и за неспособността им да вземат решения. Но бързите решения не винаги са най-добрите! Освен това те са свидетелство за известна недалновидност и незрялост. Везните стигат до премерени решения, след като внимателно претеглят всички причини и следствия, плюсове и минуси.

Везните често работят на приливи и отливи. Затова не се учудвайте, ако някой хубав ден шефът ви откаже да се занимава с проблеми, които не търпят отлагане. Партньорството с Везни е добро. Една от причините за това е, че, когато Везните не си дават зор, което се случва от време на време, другият партньор може да поеме работата. Втората причина е, че вашият началник  е склонен на партньорства.

Фактът, че с него лесно се общува, осигурява спокойната работа в офиса. Удоволствие е да се работи за този началник, ако нямате нищо против извънредния труд, въздържате се от емоционални усложнения и го оставяте винаги той да е победител. Това, което губите като пари, печелите като дружелюбност и съдействие.

Не се опитвайте да измамите Скорпиона

Началникът Скорпион е обект или на голяма любов и възхищение, или на искрена омраза. Така или иначе обаче на него му е все едно! Понякога справедлив, друг път въжеиграч, той поставя на изпитание онези, които се опитват да го разберат. Има завиден апетит както за работа, така и за мързелуване, управлява с твърда ръка, очаква пълно подчинение и успява изключително умело да ви принуди да го следвате. Внимание: той е способен да ви използва най-безогледно.

Този началник обикновено следва рутината, с малки отклонения, продиктувани от неговата интуиция. Впрочем силното шесто чувство е характерно за всички водни знаци - Скорпион, Риби и Водолей. Но при Скорпионите надделяват установените навици и привързаността към статуквото.

С този началник ще живеете опасно, но никога няма да вегетирате. Ако не се адаптирате към неговия маниер на работа, няма да се поколебае да ви изрита. В обратния случай, обаче, можете да очаквате материална и морална подкрепа. Скорпионът държи на положението си в обществото. Безскрупулен, той ще направи всичко възможно да се задържи на върха. Така че понякога ще ви се налага да си затваряте очите.

Скорпионът е знакът на прераждането. Затова, макар и рядко, вашият началник може да бъде осенен от внезапно просветление и да поеме по пътя на абсолютната добродетел в бизнеса и професионалните дела. Подобно просветление обаче е доста рядко явление!

Не се опитвайте да измамите Скорпиона. Той задължително ще разбере. Не си въобразявайте също, че можете да го накарате да промени решението, което вече е взел. Той държи на своето мнение и го отстоява с увереност и целеустременост.

Като повечето силни, склонни към агресия характери, и Скорпионите изпадат в депресивни настроения. При този знак те могат дори да деградират в меланхолия. В такива случаи най-здравословно е да го оставите на мира. Ако не сте способен на това (което не е изключено предвид изключителната притегателна сила, която представителите на този знак упражняват над другите), трябва да сте подготвен за сарказъм, придружен с отровни ухапвания. Със сигурност не е лесно да постигнете одобрението на този лидер (тази термин повече подхожда на неговата природа). Ако успеете обаче, това ще е ценна победа за вас.

Играйте честно със Стрелеца

Пригответе се за приключения и рискове, ако работите с началник Стрелец. Този човек ще се възползва от шанса. Той може да се провали (а с него и вие!) или да забогатее неочаквано (и да подели богатството си с вас!), но той ще експериментира, ще прави нововъведения, големи и импулсивни планове. Просто това е начинът, по който е направен.

Предпочитанието да се държи и действа естествено и да се възползва от шанса за Стрелеца е толкова типично, колкото предпазливостта за Рака.

По правило Стрелецът привлича женските погледи. Тук неговата интуиция влиза в действие. Астрологическата причина за това е, че Юпитер покровителства този знак. Освен това Юпитер, както всички знаем, е най-добрата гаранция за добри пари.

Тъй като знакът Стрелец има древна връзка с правото, здравия разум, философията, правенето на реклама, планирането, спорта, любознателността, изследователската дейност, образованието и порива към истината, всички тези характеристики ще се проявят и във вашия началник. Ако го мамите, поемате риск. Но можете да се опитате да го разубедите за някой голям проект, който е на път да се провали, ако сте се подготвили с факти и числа. Той ще се вслуша и може да се съгласи с вас. Този началник е достъпен и отворен за логиката и дискусията.

Началникът от тази зодия също е човек. Не са му чужди флиртът със секретарката (някои може да оспорят, че флиртуването не е недостатък!) и пропускането на детайли, често е безцеремонен и прям, небрежен на семейния фронт, егоистичен и прекалено самонадеян, обича клюките. Това може да ви обърка. Е, добре, никой началник не е съвършен!

Този началник е щедър, толерантен (дотолкова, доколкото не играете нечестно, а признавате грешките си или неправилната си преценка по някоя сделка), откровен, весел, готов да посрещне предизвикателствата директно и с желание да сподели с вас добрата си съдба. А това са добри стимули да се работи с такъв като него.

Козирогът харесва изпълнителните

Сигурността, стабилността и безопасността са трите стълба, на които се крепи началникът Козирог. Той е толкова решителен, целенасочен и усърден, че в това отношение могат да му съперничат само Телецът и Скорпионът. Естествено е такъв ръководител да има големи очаквания по отношение на онези, които работят за него.

От всички знаци Козирозите са може би най-практичните, добре организирани, търпеливи и работливи. Това не са отрицателни черти - повечето лидери ги притежават. Онези, които са работили за Козирози обаче, често ги оценяват като сковани, сноби, праволинейни и скучни. Тази преценка е вярна само отчасти.

Козирозите нямат чувство за хумор. Те са изключително съвестни и изпълнителни и държат на думата си. И очакват от другите да се държат по същия начин. В противен случай побесняват и стават агресивни. Това обаче може да се очаква закономерно от някого, който не просто има принципи, но ги спазва. Снобизмът на Козирога е резултат от неговата резервираност и неспособност да общува свободно и без задръжки. Той е скучен, защото не обича да разкрива чувствата си. Сковаността му обаче не може да се отрече - тя със сигурност ще ви изкара от нерви.

Не прахосвай и не искай твърде много, е мотото на вашия началник. Неговият офис не е красив салон - там няма да намерите нищо излишно. Козирогът се изкачва до върха с тежък труд и решителност. Веднъж стигнал там, никой не може да го помръдне. Той е способен да поеме големи проекти и да ги доведе до успешен завършек. Ако сте работили с него в продължение на няколко години, можете да разчитате, че ще ви помогне по всякакъв възможен начин.

Козирогът не е щедър на приятелство, нито разточителен на жестове, но той ще ви направлява със сигурна и стабилна ръка. Сто процента сила без превземки (или почти без превземки) е точното описание на обичайния представител на този знак. Ако искате да постигнете успех по сигурен и стабилен начин, той е вашият човек!


Споделяйте проблемите си с Водолея


Искате ли да работите за много надарен, но непохватен началник? Насочете се към Водолей. Той има изключителни идеи, тъй като има оригинален и необичаен подход към живота и работата, Водолеят е способен да съсипе и най-добрия бизнес чрез внезапна промяна на курса, отплесвайки се и стреляйки в погрешната посока. Той може да забрави за среща или конференция, но в същото време обича да ходи на такива места.

Много астролози са писали за безпристрастността на Водолея, но този началник освен това е хуманен и добър.

Крайно независим, но неуверен, градивен, но лекомислен, началникът от тази зодия може да ви доведе до лудост. Малко са служителите, на които наистина доставя удоволствие да работят за него години наред. Но за кратък договор или за временно заместване този началник става.

Възхитително побъркан сам по себе си, той ще зарази и вас, ако сте с него за повече време. Дори само общуването с него ще ви научи да мислите различно, да развиете безпристрастност, вашето поведение ще се ориентира към бъдещето, ще започнете да се надсмивате над себе си, ще станете човеколюбец в най-добрия смисъл на тази дума. Това е много, много специален вид началник! Бомба, която може да избухне всеки момент!

Водолеите са експерти в решаването на чуждите проблеми, но не и на своите собствени. Това напомня за една иронична и мъдра мисъл: "Когато става дума за делата на другите, дори глупаците за мъдреци. А когато става дума за собствените дела, дори мъдреците грешат." Така че, ако имате проблем, споделете го с началника си. Със сигурност ще получите поне симпатия и разбиране.

Не изоставяйте Рибите в тежък момент

Началникът от този знак обича спокойствието, мрази напрежението и необходимостта да взима решения, цени отговорните и чувствителни служители. Не е изключено да прояви раздразнителност, да бъде мрачен, да се държи високомерно, презрително и остро. Запомнете, че той няма да търпи да го наранявате, дори да сте най-ценният служител на света. Способен е да се обърне срещу вас, когато най-малко го очаквате. И ще ви изгони от офиса без грубости, но завинаги.

Чувствайте се свободен да излагате своето мнение, дори да е противоположно на неговото - той ще го приеме, стига да е добре за компанията. Ще ви изслуша с пълното съзнание, че имате право на своята гледна точка. Това е така, защото началникът ви си въобразява, че е толерантен. Едно рядко и достойно за възхищение качество, особено у онези, които притежават власт.

Рибите имат качества, които ги правят безценни при договаряне на сделки и партньорства, но не са много добри в ежедневната организационна работа. Именно тук вашата помощ може да бъде особено полезна. Трябва обаче да я предлагате по дискретен и не натрапващ се начин. Началникът ви ще разбере и ще оцени високо това поведение.

Похвалите и увеличенията на заплатата може да не са редовни, но ще ги има. На Рибите не им се свидят подаръците. Тъй като вашият началник е артистична натура, по-добре е да научите нещо за изкуствата, ако имате намерение да работите с него дълго време.

Изложен на напрежение и стрес, началникът Риби може да не издържи и често е склонен да се предаде. Не го изоставяйте в такива моменти. Той ще се пропука изведнъж, подобно на потъваща подводница. Вашата готовност да застанете до него ще бъде оценена подобаващо и сигурно ще получи материално измерение.

Вашият началник Риби има променлив нрав. Той е способен да се нахвърли върху вас без особена причина. После също така внезапно да се успокои. В повечето случаи обаче лае, но не хапе. Просто иска да покаже кой командва. Нищо лично! Някой може да реши, че подобно поведение е детинско, но Рибите са устроени така. Ако обаче поплачете на рамото му (все пак не прекалявайте), той ще се превърне в самия ангел-хранител. Рибите умеят да се раздават. И това е най-ценното им качество.

 
Какво мразят различните зодии Всеки представител на даден зодиакален знак си има своите омрази и...
Съвместимост между зодиите Повечето хора се питат всеки ден дали са направили правилният избор...
Хороскоп според деня в който сте родени От дълги времена хората са знаели, че житейският път на един човек се...

Още хороскопи

Реклама