Ако се чудите кое животно олицетворява вашия характер проверете в таблицата на Лунните години от 1900 до 2010.

Подробен хороскоп | Седмичен хороскоп | Класически хороскоп

ПЛЪХ. Родените под този знак са очарователно агресивни, способни да печелят сърцата от пръв поглед. Отстрани изглеждат уравновесени, весели, доволни, но всъщност често пъти са избухливи и раздразнителни, обичат да критикуват и да злословят, поради което имат повече познати, отколкото причтели. Жената Плъх има навика да пълни гардеробите с безполезни неща, често пъти е прахосница. Ако успеят да обуздаят вечната си неудовлетвореност, Плъховете по принцип успяват в живота, като в повечето случаи живеят повече от хитростта си, отколкото от труда. Те са отлични бюрократи, умеят да извличат полза от всякакви ситуации. Успяват в политиката, търговията. Благодарение на богатото им въображение могат да се изявят в редица артистични професии.

Плъхове са били: Шекспир, Жул Верн, Жорж Санд, Толстой, Екзюпери, Моцарт, Мата Хари, Ив Сен Лоран, Ричард Никсън.
Живеят щастливо с Драконите, които ги даряват със сила и равновесие, добиват сигурност редом с Бивола, преклоняват се пред очарованието на Маймуните. Трябва много да внимават със Зайците.

БИВОЛ. Символ на увереност и сила. Хората, родени под този знак са тихи и търпеливи, мълчаливи и дори бавни, методични и донякъде обезличени, но зад този не особено привлекателен външен облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност. Биволите са лидери по натура. Често те са консерватори, пазители на традициите, привърженици на желязната дисциплина, граничеща с диктатурата. Обичат семейството си, но изискват от домашните си безпрекословно подчинение. Жената Бивол е обикновено прекрасна домакиня, често глава на фамилия. Най-голяма опасност за Биволите представлява фанатизмът им. Макар и рядък, гневът им е страшен.
Под този знак са родени много велики държавници, военноначалници и диктатори: Наполеон, Хитлер, Менахем Бегин, Маргарет Тачър, Мадам дьо Помпадур, Чарли Чаплин, Уолт Дисни, Мерилин Монро.
Образуват добър съюз с Петлите - тези двама консерватори ще се разбират отлично. Всичко върви добре с Плъховете и донякъде с Маймуните. Капризна и лекомислена, Овцата не е тяхна подходяща партньорка, а комбинацията с Тигър предвещава изтощителна борба за надмощие.

ТИГЪР. Има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа. Затова партньорите им ще постъпят добре, ако ги възпират по-често, което никак не е лесно. Ценно качество на Тигрите е ненавистта им към рутината, консерватизма, те не зачитат йерархията, пренебрегват началството, смело вървят напред. От такова тесто са замесени революционерите, авантюристите, те могат да бъдат или големи шефове, или големи престъпници, зависи от условията. Човек на действието, Тигърът често има изключителна съдба, изпъстрена с много преживявания, възход и падения. Твърде пламенни в любовта, те рядко са щастливи в нея. Жената Тигър често се впуска в приключения, които завършват зле.
Тигри са били: Карл Маркс, Боливар, Хо Ши Мин, Шарл де Гол, Марко Поло, Айседора Дънкан, Робеспиер.
Щастливо свързват живота си с честния Кон, Дракона, който му придава сила и разум, с Кучето, което ще бъде винаги до него. Трябва да се избягва мъдрата Змия, която просто няма да го разбере, и твърде хитрата Маймуна. Съществува непримирима борба за надмощие между Тигър и Бивол, като последният е по-силен и по-упорит, следователно с повече шансове за победа. Не води до добро и съжителството със Заека.

ЗАЕК. Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното - добродетелен. Зайците обичат обществото и обществото ги обича. В много случаи при повече вглеждане се оказват повърхностни, макар че могат да изучат нещо из основи само, за да блеснат в нечии очи. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност. Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти. Има вероятност да преуспеят в търговията, да бъдат добри адвокати, успешно да развиват политическа или дипломатическа кариера. Жените под този знак ще блестят във всички занятия, които изискват добър вкус, контактност, представителност.
Известни Зайци са: Катерина Медичи, Сталин, Фидел Кастро, Алберт Айнщайн.
Образуват добър съюз с Овцата, с честното Куче и добродушният Глиган, но Петелът ще ги дразни със самохвалството си. Добре е също Зайците да избягват Плъховете и обратно.

ДРАКОН. Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования. Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция. Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Може да успеят във всякакви професии, но трябва да се има предвид, че според китайската митология Драконът е химера: той блести на празничното тържество, устата му бълва огън, но накрая от него не остава нищо друго освен шепа пепел, докато подобно на птицата феникс той не възкръсне отново за следващия празничен обряд.
Дракони са били: Сара Бернар, Жана д'Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран.
Може да живеят добре с Плъховете и Змиите, донякъде с Петлите. Неспокоен е съюзът с Тигъра и Кучето.

ЗМИЯ. В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. В Япония, когато искат да направят комплимент на някоя жена, обикновено казват:"Скъпа, вие сте истинска жена-змия!". Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети. В любовта често пъти се "увиват" около партньора си, като го лишават от свобода на действията, ревнуват силно, сами обаче обичат любовните авантюри.
Змии са били: Мао Дзе Дун, Индира Ганди, Пабло Пикасо, Грейс Кели, Жаклин Кенеди.
Родените под знака на Змията намират приятели сред Биволите и Петлите. Жалко за Глиганът, ако попадне на Змия.

КОН. Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат - нещо, което те самите откриват преди другите да са го забелязали. Обичат да държат речи на публично място. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце. Повече гъвкави, отколкото интелигентни, нямат особена вяра в себе си. С гореща кръв, лесно губят търпение, като по този начин често се лишават от плодовете на усилията си. Конят е егоцентрист и егоист - ще стъпче без угризения всеки, който му се изпречи на пътя. Независим по характер, действа на своя глава, без да слуша нечии съвети. Трудолюбив, успешно борави с пари. За него е характерно променливото настроение, бързото отегчаване независимо дали ще е от професия, работа или любов. Поради това често му се налага да започва всичко отначало.
Заслужава особено да се спомене годината на Огнения кон, която е през 60 години и общо взето е лоша за Конете: 1906, 1966, 2026 и т.н.
Известни Коне са: Цицерон, Рузвелт, Никита Хрушчов, Муамар Кадафи, Пол Макартни.
Добре се разбират с Тигрите и Кучетата, също и с Овцата.

ОВЦА. Елегантна, артистична и влюбена в природата, Овцата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. Няма никакво чувство за време, винаги закъснява, разпиляна и недисциплинирана, тя отчайва околните с капризите си, но въпреки това умее да се харесва, когато това е в неин интерес. Привлича я религията, мистериозното, свръхестественото. Създадена е да се подчинява, от нея не става нито ръководител, нито победител. Сантименталният й живот е твърде неспокоен.
Родени под знака на Овцата са: Лоуренс Оливие, Сервантес, Балзак, Флобер, Мусолини, Мик Джагър.
Капризите на Овцата ще забавляват Заека, Глиганът ще ги понася търпеливо, а Конят егоист просто няма да ги забелязва. Освен тези знаци, други мъчно понасят Овцата, особено Биволът.

МАЙМУНА. Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. Суетни са. Надарена с въображение и оригинално, нестандартно мислене, Маймуната успява да разреши всякакви заплетени проблеми. Притежава здрав разум и невероятно умение да заблуждава, да мами хората. Не се колебае да плете интриги, дори да послъгва, може да бъде нечестна, ако е сигурна, че ще остане безнаказана. Каквото и да прави обаче, хората не й се сърдят, тъй като Маймуната притежава много чар. Неин недостатък е, че е непостоянна, прекалено експанзивна, но чувството й за хумор компенсира с лихва минусите й.
Маймуни са били Леонардо да Винчи и Федерико Фелини.
Добри приятели са на Драконите и Плъховете, не се разбират добре с Тигрите.

ПЕТЕЛ. Родените под този знак са открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни. Всъщност те са дълбоко искрени, но недипломатични. Що се отнася до ексцентричността на Петлите, тя е само външна. Разбира се, те обичат да бъдат забелязвани, придават голямо значение на външния си вид, на облеклото, което често е екстравагантно, но дълбоко в себе си са консерватори. Самохвалковци, бъбривци, но приятни за околните. Привлича желанието им да направят повече, отколкото биха могли. Трудолюбиви, с дарба за земеделска работа и занаяти, преизпълнени с много идеи.
Петли са били: Мария Медичи, Вагнер, Салвадор Алиенде, Роман Полански, кралят на Испания Хуан Карлос.
Най-добрите приятели на Петлите са родените под знака на Бивола, Дракона и Змията. Зайците, напротив, им носят страдания, а съжителството на двама Петли под един покрив е направо непоносимо.

КУЧЕ. Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него. Рядко привлича отведнъж вниманието, но никой не умее да слуша като него. Предаността му може да стигне до себеотрицание, готово е да направи всичко за приятелите си. Има неспокоен нрав, непрекъснато е нащрек, крайно е упорито. Философ и моралист, Кучето подхожда сериозно към всяко нещо в живота. Винаги е малко "скитник", който лесно се лишава от парите и комфорта, но остава верен на идеалите си. От такива хора стават добри прависти, индустриалци, педагози.
Кучета са били: Брехт, Сократ, Волтер, Ленин.
В добри отношения са със Зайците и Конете. С Тигъра е възможно да преживеят големи приключения, но и драматична борба в името на справедливостта. Лоша комбинация се получава с Овцата и донякъде с Тигъра.

ГЛИГАН. Той носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено са доверчиви и чистосърдечни. Добросърдечни, добри стратези, увличат се от всякакъв тип игри, като не се нервират, ако загубят. Жените от този знак са добри домакини, обичат да правят подаръци, живи по характер, наглед много отстъпчиви, но под привидно кроткия си вид те крият силна воля и дори власт. Съзнателни и трудолюбиви във всяка професия, но особена дарба имат за литература. Имат много приятели, за които са готови на големи жертви, но твърде често ще се разочароват от тях.
Под този знак са родени основателите на милионерските династии Ротшилд, Рокфелер, Форд, а също Хемингуей, Франсоаз Саган, Уди Алън.
Глиганите са добри приятели със Зайците, а понякога и с Драконите. Змиите ги тормозят, а Овцете ги използват.

Знак                          От дата до дата

Плъх Януари 31, 1900 - Февруари 18, 1901
Бивол Февруари 19, 1901 - Февруари 7, 1902
Тигър Февруари 8, 1902 - Януари 28, 1903
Заек Януари 29, 1903 - Февруари 15, 1904
Дракон Февруари 16, 1904 - Февруари 3, 1905
Змия Февруари 4, 1905 - Януари 24, 1906
Кон Януари 25, 1907 - Февруари 12, 1907
Овца Февруари 13, 1907 - Февруари 1, 1908
Маймуна Февруари 2, 1908 - Януари 21, 1909
Петел Януари 22, 1909 - Февруари 9, 1910
Куче Февруари 10, 1910 - Януари 29, 1911
Глиган Януари 30, 1911 - Февруари 17, 1912

Плъх Февруари 18, 1912 - Февруари 5, 1913
Бивол Февруари 6, 1913 - Януари 25, 1914
Тигър Януари 26, 1914 - Февруари 13, 1915
Заек Февруари 13, 1915 - Февруари 2, 1916
Дракон Февруари 3, 1916 - Януари 22, 1917
Змия Януари 23, 1918 - Февруари 10, 1918
Кон Февруари 11, 1918 - Януари 31, 1919
Овца Февруари 1, 1919 - Февруари 19, 1920
Маймуна Февруари 20, 1920 - Февруари 7, 1921
Петел Февруари 8, 1921 - Януари 27, 1922
Куче Януари 28, 1922 - Февруари 15, 1923
Глиган Февруари 16, 1923 - Февруари 4, 1924

Плъх Февруари 5, 1924 - Януари 24, 1925
Бивол Януари 25, 1925 - Февруари 12, 1926
Тигър Февруари 13, 1927 - Февруари 1, 1927
Заек Февруари 2, 1927 - Януари 22, 1928
Дракон Януари 23, 1928 - Февруари 9, 1929
Змия Февруари 10, 1929 - Януари 29, 1930
Кон Януари 30, 1930 - Февруари 16, 1931
Овца Февруари 17, 1931 - Февруари 5, 1932
Маймуна Февруари 6, 1932 - Януари 25, 1933
Петел Януари 26, 1933 - Февруари 13, 1934
Куче Февруари 14, 1934 - Февруари 3, 1935
Глиган Февруари 4, 1935 - Януари 23, 1936

Плъх Януари 24, 1936 - Февруари 10, 1937
Бивол Февруари 11, 1937 - Януари 30, 1938
Тигър Януари 31, 1938 - Февруари 18, 1939
Заек Февруари 19, 1939 - Февруари 7, 1940
Дракон Февруари 8, 1940 - Януари 26, 1941
Змия Януари 27, 1941 - Февруари 14, 1942
Кон Февруари 15, 1942 - Февруари 4, 1943
Овца Февруари 5, 1943 - Януари 24, 1944
Маймуна Януари 25, 1944 - Февруари 12, 1945
Петел Февруари 13, 1945 - Февруари 1, 1946
Куче Февруари 2, 1946 - Януари 21, 1947
Глиган Януари 22, 1947 - Февруари 9, 1948

Плъх Февруари 10, 1948 - Януари 28, 1949
Бивол Януари 29, 1949 - Февруари 16, 1950
Тигър Февруари 17, 1950 - Февруари 5, 1951
Заек Февруари 6, 1951 - Януари 26, 1952
Дракон Януари 27, 1952 - Февруари 13, 1953
Змия Февруари 14, 1953 - Февруари 2, 1954
Кон Февруари 3, 1954 - Януари 23, 1955
Овца Януари 24, 1955 - Февруари 11, 1956
Маймуна Февруари 12, 1956 - Януари 30, 1957
Петел Януари 31, 1957 - Февруари 17, 1958
Куче Февруари 18, 1958 - Февруари 7, 1959
Глиган Февруари 8, 1959 - Януари 27, 1960

Плъх Януари 28, 1960 - Февруари 14, 1961
Бивол Февруари 15, 1961 - Февруари 4, 1962
Тигър Февруари 5, 1962 - Януари 24, 1963
Заек Януари 25, 1963 - Февруари 12, 1964
Дракон Февруари 13, 1964 - Февруари 1, 1965
Змия Февруари 2, 1965 - Януари 20, 1966
Кон Януари 21, 1966 - Февруари 8, 1967
Овца Февруари 9, 1967 - Януари 29, 1968
Маймуна Януари 30, 1968 - Февруари 16, 1969
Петел Февруари 17, 1969 - Февруари 5, 1970
Куче Февруари 6, 1970 - Януари 26, 1971
Глиган Януари 27, 1971 - Януари 15, 1972

Плъх Януари 16, 1972 - Февруари 2, 1973
Бивол Февруари 3, 1973 - Януари 22, 1974
Тигър Януари 23, 1974 - Февруари 10, 1975
Заек Февруари 11, 1975 - Януари 30, 1976
Дракон Януари 31, 1976 - Февруари 17, 1977
Змия Февруари 18, 1977 - Февруари 6, 1978
Кон Февруари 7, 1978 - Януари 27, 1979
Овца Януари 28, 1979 - Февруари 15, 1980
Маймуна Февруари 16, 1980 - Февруари 4, 1981
Петел Февруари 5, 1981 - Януари 24, 1982
Куче Януари 25, 1982 - Февруари 12, 1983
Глиган Февруари 13, 1983 - Февруари 1, 1984

Плъх Февруари 2, 1984 - Февруари 19, 1985
Бивол Февруари 20, 1985 - Февруари 8, 1986
Тигър Февруари 9, 1987 - Януари 28, 1987
Заек Януари 29, 1987 - Февруари 16, 1988
Дракон Февруари 17, 1988 - Февруари 5, 1989
Змия Февруари 6, 1989 - Януари 26, 1990
Кон Януари 27, 1990 - Февруари 14, 1991
Овца Февруари 15, 1991 - Февруари 3, 1992
Маймуна Февруари 4, 1992 - Януари 22, 1993
Петел Януари 23, 1993 - Февруари 9, 1994
Куче Февруари 10, 1994 - Януари 30, 1995
Глиган Януари 31, 1995 - Февруари 18, 1996

Плъх Февруари 19, 1996 - Февруари 7, 1997
Бивол Февруари 8, 1997 - Януари 27, 1998
Тигър Януари 28, 1998 - Февруари 15, 1999
Заек Февруари 16, 1999 - Февруари 4, 2000
Дракон Февруари 5, 2000 - Януари 23, 2001
Змия Януари 24, 2001 - Февруари 11, 2002
Кон Февруари 12, 2002 - Януари 31, 2003
Овца Февруари 1, 2003 - Януари 21, 2004
Маймуна Януари 22, 2004 - Февруари 8, 2005
Петел Февруари 9, 2005 - Януари 28, 2006
Куче Януари 29, 2006 - Февруари 17, 2007
Глиган Февруари 18, 2007 - Февруари 6, 2008

 
Астрология и диета Дните от седмицата се свързани с планетите. Понеделник – Луна...
Добри и лоши дни според луната Първият ден е лош сутринта. Вторият ден е лош на пладне. Третият ден е...
Чакрите Има 7 чакри: I чакра:Муладхара Първата чакра е разположена под...

Още хороскопи

Реклама