Класически хороскоп, според датата на раждане Класическият хороскоп, в който се вслушваме всеки ден, зависи от датата и месеца ни на раждане. Позиции на планетите за деня.

Информация за вашият знак. Качества, характер, връзки между различните зодии. Какъв човек сте според зодията.

Подробен хороскоп | Седмичен хороскоп

ОВЕН | ТЕЛЕЦ | БЛИЗНАЦИ | РАК | ЛЪВ | ДЕВА | ВЕЗНИ | СКОРПИОН | СТРЕЛЕЦ | КОЗИРОГ | ВОДОЛЕЙ | РИБИ

ОВЕН (ARIES)

КАЧЕСТВА - кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - огън
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Марс
ДЕВИЗ - "Аз съм"
КЛЮЧОВА ДУМА - действие
ЦВЯТ НА ЗНАКА - червен
ДЕН НА ЗНАКА - вторник
МИНЕРАЛИ - аметист, топаз, диамант, сардоникс
МЕТАЛ НА ЗНАКА - желязо
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 5 и 9
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 4, 11, 18, 25, 32 и т.н. през 7 години
БРАК - по-принцип се допълват с Везните. Пълна хармония с Лъв и Стрелец. Много добро разбирателство с Близнак и Водолей.
ОБИЧАТ - опасността, риска, бързото решение, скока напред
МРАЗЯТ - страхливостта, несигурността, колебанието, интригата, дипломацията
СИЛАТА им е в тяхната динамичност и вярата им
СЪВЕТ - постарайте се да постоянствате в нещата, които предприемате и не изпускайте сигурното заради несигурното
СЪДБА - щастието ще е променливо

Хората, родени под този знак по правило притежават необикновен характер и са забележителни с тяхната предприемчивост, с блясъка на ума. Тези пролетни натури се отличават с голяма памет, притежават едно прозрение относно задачите и отговорността си. Те работят за истината и много бързо схващат лукавството на другите. Когато веднъж сте загубили доверието им, рядко можете да си го възвърнете. Рядко хранят ненавист дори и към най-върлите си врагове, като казват:"Върви по пътя си, аз ще вървя по своя".
Те са блестящи хора на бизнеса. Своеволни, нетърпеливи, небрежни към даваните съвети, вършат работа за себе си и настояват да я изпълнят докрай по свой собствен маниер. Ако те са поставени под контрол, губят всякакъв интерес към този вид работа. Те са добри в планирането, но не обичат да се занимават с дребнавости. Хората от този зодиакален знак имат силно желание за командване и ръководство. Вървят смело към избраната цел. Те не позволяват никакви убеждения да разколебаят тяхната амбиция. Притежават учудващо остроумие и проницателен ум. Винаги са готови с отговор. Като събеседници нямат равни на себе си. Преди всичко обичат свободата. Каквото научат имат дарбата да го обясняват и предават на другите.
Основните им недостатъци са нетърпение, гняв, самомнителност, глупава щедрост, променливост на целите в живота. Те не са отмъстителни, но забравят много бавно. Себевеличаенето е друга грешка, която много често ги подтиква да говорят много за себе си, за това което притежават и което правят. Склонни са към необмислени деяния, недовършване на нещата, преувеличаване, крайности.
Родените под знака Овен трябва да култивират дух на истинска любов. Трябва да се научат да контролират мисълта си, да я концентрират. Най-голямата им сила е мисленето. Винаги са готови да дадат съвет, утеха и да намерят изход от безизходно положение. Тези хора обичат продължителната промяна, новото, романтичното, спекулативното. Имат фина способност за наблюдение. Импулсивни и щедри. Понякога им липсва необходимата дискретност и прилежание. Овните са ловци, които си извоюват съществуването с физическа сила. Те повече от всички други зодии имат тази агресивна живост и авантюристична енергия. Обикновено пристигат в последния момент, не толкова защото не им е стигнало времето, а защато не обичат да чакат. Да чакаш, това значи да не правиш нищо, а за тях това е почти невъзможно. Често са музикални, като предпочитат да са диригенти. Жената Овен има повече мъжки качества в сравнение с останалите жени. Тя е по-активна, по-смела, по-решителна, поради което обикновено тя има успех точно при този тип мъже, които не могат да понасят меките, тихите, повече или по-малко срамежливите.
Най-доброто качество на Овните е куражът, техният идеал е постижението, тяхното оръжие - усилието, най-голямата им победа е превъзмогването на собственото "аз".
НАКРАТКО: Овенът е импулсивна и понякога екзалтирана личност. Често пъти се старае да се наложи над другите. По-скоро е склонна да предприеме нови неща, отколкото да осъществи вече предприетите. Трябва да се старае да изкарва започнатото докрай, да избягва да се разпръсква, като започне нещо преди да е завършил предишното. Винаги се стреми да наложи идеите си.

ТЕЛЕЦ (TAURUS)

КАЧЕСТВА - неподвижен
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - Земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Венера
ДЕВИЗ - "Аз притежавам"
КЛЮЧОВА ДУМА - притежания
ЦВЯТ НА ЗНАКА - син, зелен, жълт, розов
ДЕН НА ЗНАКА - петък
МИНЕРАЛИ - смарагд, тюркоаз и ахат
МЕТАЛ НА ЗНАКА - мед
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК - по-принцип се допълват със Скорпиона. Пълна хармония с Дева и Козирог. Отлично разбирателство с Рак и Риби.
ОБИЧАТ - собствеността, парите, доброто ядене, пиене, комфорта, безгрижния живот, чувството, че притежават повече от съседа, елегантността, хубавите мебели, килимите, хармоничната обстановка
МРАЗЯТ - неудачниците, недъгавите, колебанието, бързите промени
СИЛАТА им е в постоянството и търпението, а също и във физиката
СЪВЕТ - отдавайте по-голямо значение на чуждите съвети и не се инатете, когато виждате, че пречките растат пред вас
СЪДБА - живот, пълен с промени и професионален възход

Телецът е носител на пълнокръвие, упоритост, твърдоглавие. Противоположен на Овена, дава предимство на всичко материално, практично. Търпеливи, издръжливи и самоуверени, хората от тази зодия търпеливо чакат да оберат плодовете на своята работа. Упорито се стремят към постигане на целта, която са си поставили и знаят как да запазят и увеличат постигнатото. Те са упорити и спрямо съдбата, трудно се подчиняват и не позволяват на другите да се месят в техните намерения. В този зодиакален знак се раждат най-волевите хора. Обичат собствеността и материалното обезпечаване. Добросъвестни и практични, светските радости и удоволствия не са им чужди. Умеят да се владеят, но ако прелее чашата на търпението, изпадат в ярост въпреки вроденото им добродушие. Не се поддават лесно на нововъведения. Фанатични защитници на това, в което вярват. Човек може да им се довери. Отношението си към хората определят по симпатии, понеже малко познават и разбират тяхната психология. Много предпазливи са в избора на приятели, но въпреки това често този избор не е сполучлив. С любов и приятелство човек лесно може да ги спечели. Ученолюбиви и любознателни.
Отрицателни качества: навъсеност, потайност, саможивост. Този знак дарява на децата си здраве и жизненост. Животът сред природата ги привлича, особено през пролетта. Те са повече изпълнители, отколкото оригинални творци. Способността им да помнят факти и събития е много голяма. Една специфична дарба да имат доверие в себе си им придава чуден кураж. Тези хора рядко биват много приказливи. Всякога са готови да споделят парите си с тези, които имат по-малко и са по-нещастни от тях.
Хората, родени под Телец са практични, изпълнителни, благородни, достойни за почит и уважение. Имат артистични и музикални дарби. Много от тях са певци.
Техни недостатъци са ревност, завист, мързел, инат.
НАКРАТКО: Телецът е спокоен, търпелив и резервиран. Понякога бавно се приспособява. Но след като си начертае един обект, преследва целта си докрай. За да даде максимум от себе си, той има нужда да бъде окуражен, стимулиран и материално заинтересован.

БЛИЗНАЦИ (GEMINI)

КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Меркурий
ДЕВИЗ - "Аз мисля"
КЛЮЧОВА ДУМА - разнообразие
ЦВЯТ НА ЗНАКА - сив, жълт и виолетов
ДЕН НА ЗНАКА - сряда
МИНЕРАЛИ - топаз, аквамарин, кехлибар
МЕТАЛ НА ЗНАКА - живак
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 3 и 5
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 7, 14, 21, 28, 35 и т.н. през 7 години
ОБИЧАТ - разумното, промяната, пътуването, устните престрелки, разговорите, компанията и контакта с външния свят, бързината, модерното, елегантното
МРАЗЯТ - постоянството, догмата, окончателния отговор, самотата, вглъбяването
СЪВЕТ - обуздайте своята раздразнителност, имайте повече увереност в себе си и наложете повече настойчивост за достигане на поставените цели
СЪДБА - родените под този зодиакален знак са най-вещи в заниманията, които изискват много приспособяване, проява на тънък ум, тактичност и умение. Често пъти те упражняват няколко професии или се занимават с няколко различни неща. Даже положението да е нестабилно, те винаги ще бъдат на висотата на обстоятелствата и ще съумеят да се справят с всичко.

Хората под знака Близнаци са безкористни, жертвоготовни, лесно афектиращи се, силно впечатлителни, с много голямо въображение. Двойствеността на тяхното естество се изразява в противоречиви наклонности и желания, в безпокойство, несигурност и недоволство. Търсят истината, вещи са в откриването на всестранна информация. Те са изключително остроумни и добри събеседници. Склонни са да пренебрегнат общоприетите нрави и обичаи като външна форма на обществото. Сръчни са, влюбени в красотата. Като характер са любезни и учтиви и се сприятеляват лесно с хора, които имат приятна външност и една дълбока интелигентност.
Родените под този знак са или много преуспяващи, или мизерстващи. Тяхната съдба зависи изцяло от тях. Жизнената енергия на Близнаците е повече умствена, отколкото физическа, затова от тях се изисква да се грижат за образованието си. Непоследователни са и имат наклонност да съдят по външен вид. Те започват много неща, които никога не довършват докрай. Те избързват при всяко начинание. Често пъти са непонятно упорити. Трудно е да бъдат разбрани подбудите им. Много са наблюдателни. Могат да достигнат до най-висок умствен развой. Понякога едно говорят, а друго вършат. В най-добрия случай тяхната двойственост се изявява като съюз между разума и интуицията. Лесно се влияят. Близнаците рядко са доволни само от едно занимание. Могат да бъдат едновременно щедри и скъперници. Запазват задълго юношеския си характер.
Близнакът е мислител, първият теоретик, който обича мислите заради самите тях, а не защото го водят към нещо определено. Те не мислят задълбочено щом сметнат, че са намерили някакво решение на проблема. Могат да говорят като картечници и самите са си въодушевени слушатели. Повече от всички останали зодии те са подчинени на промените. Никой не си съставя мнение по-бързо и никой не се заблуждава по-често от тях. Когато Овенът се заблуди, той се ядосва, когато Телецът се заблуди, той не го признава и минава с главата през стената. Когато Близнакът се заблуди, той го признава и променя мнението си. Близнаците са хора, които непрекъснато задават въпроси, но обикновено се задоволяват с първия отговор. Те са готови веднага да повярват в това, което са прочели, стига да звучи разумно. Нямат толкова чувство за хумор, колкото са забавни. Близнаците много рядко са продуктивни, затова най-добре им подхожда ролята на посредници. Това, което им приляга не е справедливото решение, а полемиката, дебатите. Те никога не се гордеят, че са постигнали нещо, гордеят се, че са го постигнали бързо. Никога не са фанатични.
Недостатъците им са: нерешителност, неопределеност, раздразнителност, склонност към безпокойство и съмнение. Интересуват се от различни неща без да се задълбочават прекалено.
НАКРАТКО: В най-общи линии Близнаците са непостоянни, повърхностни, остроумни, любознателни и търсачи на разнообразие. Лесно преминават от едно занимание към друго и успяват бързо да се приспособят към него, което им пречи да се занимават с неща, които изискват размишление и време за постигане на целта. Те са нетърпеливи и склонни към спорове и критика. Не обичат самотата. Сред интересите на Близнаците са: общуването на всички равнища, пътуването, намесата навсякъде, говоренето, четенето, писателството.

РАК (CANCER)

КАЧЕСТВА - кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - вода
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Луна
ДЕВИЗ - "Аз чувствам" и "Аз се съмнявам"
КЛЮЧОВА ДУМА - упоритост
ЦВЯТ НА ЗНАКА - зелено, сребристо, бяло, светли тонове
ДЕН НА ЗНАКА - понеделник
МИНЕРАЛИ - смарагд, опал, бисер, лунен камък
МЕТАЛ НА ЗНАКА - сребро и платина
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 1, 2, 7, 18
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 8, 15, 22, 29, 36 и т.н. през 7 години
БРАК - сполучлив с Риби, Скорпион, Козирог. По принцип се допълват с Козирога, пълна хармония имат с Риби, Скорпион. Добро приятелство с Дева и Телец
ОБИЧАТ - своя дом, реките, езерата и преди всичко морето, добрите маниери, възможността да надникнат в живота на другите
МРАЗЯТ - студенината, бруталността, нахалството, присмеха, лошите маниери, намесата на други в личния им живот
СИЛАТА им е в натрупването на инертността, която може да помете всички пречки по пътя им, когато решат най-после да се освободят от принудата, търпяна дълго време
СЪВЕТ - избягвайте прекалено упоритата обич, вашите качества и недостатъци произтичат от сърцето ви
СЪДБА - шансовете за щастие са отлични. Децата ще създават грижи. Този знак понякога дава отвръщане от женитбата или я прави малко щастлива. Многобройните пътувания ще бъдат ползотворни. Докъм 35 г. ще бъдете предмет на последователни промени на добро и зло. Ще имате много приятели, особено между жените.

Ракът е носител на своенравие, любопитство, хрумване, упоритост, привързаност към живота. Има силно чувство към семейството и копнеж към уютен дом. Грижливи и внимателни към близките си. Постоянно загрижени, често хранят прекалена почит към произхода и обичаите, клонят към консерватизъм. Готови са да се жертват за добруването на близките си. Хора на чувствата. Животът им е насочен предимно навътре към духовното и е богат на преживявания. Хора на силни вътрешни изяви. Най-съществената им черта е силата на съхраняващата памет. Те с удоволствие живеят с миналото и запазват, повтарят винаги в паметта си стари случки. С тяхната свръхчувствителност усещат всичко, което засяга другите членове на семейството и домашните работи, и стова могат да станат пречка на собственото си развитие. Общителни и ценят много симпатиите на другите. Страхуват се от насмешка или неодобрение. Слабостта им към вниманието е толкова голяма, че без никакъв повод те се считат пренебрегнати и обидени. Лесно се огорчават, понякога са подозрителни, с голямо самочувствие, поради което с някои от тях мъчно се живее.
Досетливи и схватливи. Умеят добре да асимилират и да възпроизвеждат. За тях е характерна липса на дълбоки размишления. Трезво разбират нещата, но лесно се поддават на влияние в добро или зло. Доверчиви и способни да се подчиняват на по-силна воля. Имат добро чувство за такт, сдържани са и пълни със съчувствие. Не са честолюбиви. Обичат доброто име и публично признание. Обръщат внимание на това какво ще кажат хората. По природа са пасивни, често с променливо настроение, лесни изпадат в черногледство.
Недостатъци - непостоянство, срамежливост, привързаност към миналото, нереален живот, потискане на чувствата.
НАКРАТКО: Раците умеят да обичат много силно. Когато силно се привържат към нещо, то е за цял живот. Могат обаче да бъдат и много жестоки врагове. Личността им се проявява в пасивност, срамежливост и дори плахост. Дълго заобикалят пречките вместо да се борят с тях. Овладяват до съвършенство изкуството да се съпротивляват по пасивен начин. Могат да бъдат манипулирани чрез внимание, но ако към тях се приложи сила, стават непоклатими. Имат склонност да потънат в нещата, които ги интересуват, до такава степен, че да загубят своята индивидуалност. Лесно живеят със спомена за миналото. Имат голямо въображение. Остават насаме, за да се отърсят от външни влияния и да намерят себе си.

ЛЪВ (LEO)

КАЧЕСТВА - неподвижен
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - огън
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Слънце
ДЕВИЗ - "Аз съм" или "Аз искам"
КЛЮЧОВА ДУМА - сила
ЦВЯТ НА ЗНАКА - оранжев, жълт, син
ДЕН НА ЗНАКА - неделя
МИНЕРАЛИ - диамант, рубин, кехлибар
МЕТАЛ НА ЗНАКА - злато
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 1, 10, 19, 28
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 19, 26, 33, 40, 47 и т.н. през 7 години
БРАК - Лъв трябва да пристъпя към женитбата с максимална предпазливост и разумност. Бракът е най-щастлив със Стрелец, Овен, също и Близнаци. Разбират се с Водолей и Везни
ОБИЧАТ - честта, великодушието, високите длъжности, тържествата, разкоша, великолепието, лукса, ласкателството, справедливостта, мъжката гордост, възвишеното, авторитета, драматизма
МРАЗЯТ - посредствеността, недъзите, недъгавите, критиката, подлостта, страхливостта, интригите, измамата
СИЛАТА им е във външното проявление на чувствата, голямата физическа сила, която им позволява да се налагат
СЪВЕТ - действайте винаги според съвестта си и прощавайте недостатъците на другите, даже ако сте разочаровани
СЪДБА - слава, знаменитост

Хора на авторитета. Смели, жизнеспособни, верни и честни. Стават отлични разпространители на идеи, но самите те не са техни генератори. Винаги се стремят към възвишеното и благородното. Даже тяхното самолюбие е насочено винаги към себеусъвършенстване. Обичат да властват. Помислите им са насочени да стигнат до най-високото стъпало на живота, но обширните им замисли не винаги са съобразени с възможностите. Забележителни оратори. Напълно убедени в своите възгледи, те не търпят възражения. В момент на гняв са способни да извършат неща, за които после съжаляват. Ако си отмъщават, го правят благородно.
Имат стремеж към външно богатство, блясък, разкош, слава. Самите те обаче работят не повече отколкото е необходимо. Имат навика да прехвърлят работата на другите. Прекалено снизходителни са към своите недостатъци. В приятелството проявяват вярност. Обичат рицарския жест. Най-слабото им място е ласкателството. Техните идеали са обикновено практични, те искат да ги изживеят, а не само да говорят за тях. Интелигентността на околните определят по това доколко разбиранията им съвпадат с техните. Способни са на жертви за справедливата кауза. Подобно на лъва, който ако не сполучи да улови жертвата си при първия скок, не я напада повторно, и те не обичат да повтарят своите опити. Способностите им не са многобройни, но са здрави, дълбоки. Отлични педагози за соите деца. Винаги готови да защитят тия, които обичат. В сравнение с представителите на останалите зодии Лъвовете обичат най-много забавленията. Не обичат да напрягат много ума си, но въпреки това тяхната интуитивна сила им позволява да придобиват знания и да постигат успех. Куражът им при нещастие е една от най-забележителните им черти. Запазват своята младост и дух. Техните недостатъци са: безразсъдност, нетърпение, лукавство, измама, гняв, долни амбиции и страсти на плътта.
Съдбовната мисия на Лъва е да постига слава и знаменитост, да бъде водач, да осигурява закрила. Неговите амбиции са големи, но постиженията не винаги са в рамките на очакваното. Лъвовете са честни, в тяхната наивност има нещо трогателно. Често те просто не могат да проумеят, че някои могат да нямат същите понятия за честност като тях. Лъвът съди за другите винаги по себе си.
НАКРАТКО: Тяхната личност се проявява с голям авторитет. Имат вяра в себе си и съумяват да вървят напред. Родените под знака Лъв имат склонност да бъдат: романтични, идеалисти, амбициозни, влюбени в себе си, темпераментни, верни, с широки пръсти, властни, предани, великодушни, почтени, справедливи и понякога прекалено смели. Интересите на Лъвовете са насочени към: спорта и игрите, забавленията, постиженията, желание да бъдат център на внимание, към децата (особено собствените). Щедростта им привлича приятелството на хората. Следвайте идеала си, но ще страдате от него, тъй като често пъти той ви води към разочарования.

ДЕВА (VIRGO)

КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Меркурий
ДЕВИЗ - "Аз анализирам"
КЛЮЧОВА ДУМА - работа
ЦВЯТ НА ЗНАКА - кафяв
ДЕН НА ЗНАКА - сряда
МИНЕРАЛИ - хризолит, изумруд, ахат, турмалин
МЕТАЛ НА ЗНАКА - никел
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 3, 5
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 7, 14, 21, 28, 35 и т.н. през 7 години
БРАК - благоприятни женитби с родените под знак Козирог, Риби и Телец. Много добре се разбират с Рак и Скорпион
ОБИЧАТ - порядъка, точността, мисленето, пресмятането, умния съвет, златната среда, разумния компромис, оценката на другите, яснота и чистота
МРАЗЯТ - неопределените неща и постъпки, преумереността, крайностите, буйните импулси, нечистоплътността, глупостта, кавгата
СИЛАТА им е в предвидливостта, упоритото преследване на съвършеното в работата, логиката, методичния начин на работа
СЪВЕТ - имайте повече доверие в себе си

Типът Дева се ръководи от разума, а не от сърцето. Философски настроени. Притежават интелект, който произлиза по-скоро от опита, отколкото от възпитанието. Умствените им способности им осигуряват успех в научните изследвания. Действат винаги с ясното съзнание за това, което вършат. Трудолюбиви. Много обичат да четат. Всичкко подлагат на изследване, проверка, обсъждане. Много критични. Грижливи и предпазливи. Анализират продължително. Могат да поправят лесно слабостите и недостатъците в характера си. Умеят да свързват отлично идеалното с практичното. Без много труд могат да се нагодят към изискванията на живота. Понякога обаче стават егоисти. Възмущават се от грешките на другите, а своите не виждат. У дома те искат винаги да бъдат първи. Мнението им за другите е обикновено по-отрицателно, отколкото е необходимо.
Родените под знака Дева притежават чувство за ред - те са пестеливи, търпеливи, домакински натури. Раздвояват се и се загубват в малките неща. Интересуват се от най-малките подробности в живота, в семейството. Имат голям ораторски талант и склонност към полемика. Развиват търговски способности или научни интереси. Скептицизмът им пречи да бъдат великодушни и със замах. Външно се показват доволни. Приятелството им не се спечелва лесно, понеже са много предпазливи. Не обичат да са надзиравани. Макар и да са донякъде откровени, не винаги изказват мнението си, те са трудно уязвими. Имат силна воля, но пак се поддават на чуждо вляние, макар да се убеждават трудно. Държат на реномето си и ревниво го пазят. По темперамент са склонни към възбуда, лесно се ядосват за нищо и никакво, но се тровят вътрешно, прикривайки гнева си. Разкайват се лесно. Прекалено са чувствителни.
Слабостта на родените под знак Дева е, че са много критични към другите, дори имат склонност да раздават присъди. Ако преодолеят тази своя отрицателна черта, Девите могат да стигнат до най-високите духовни постижения в живота. Техни недостатъци са и нервността, прекалената загриженост за утрешния ден, неувереността, склонността към преувеличаване на всичко дребно.
НАКРАТКО: Личността на Девите е доста резервирана. Сериозната им природа не пропуска никаква подробност и лесно схваща истинския смисъл на нещата. Те отдават прекалено внимание на детайлите и аналитичният им ум ги забавя. Търсят съвършенство във всичко, което вършат и отдават много повече време, отколкото трябва за изпълнението. Справят се във всяка област, която изисква точност, прецизност. Критичното им чувство е добре развито, но много често се съмняват в себе си. Имат нужда да бъдат стимулирани от хора, на които признават по-добри качества от техните. Отлични изпълнители, притежават талант.

ВЕЗНИ (LIBRA)

КАЧЕСТВА - кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Венера
ДЕВИЗ - "Аз се колебая"
КЛЮЧОВА ДУМА - хармония
ЦВЯТ НА ЗНАКА - розово, небесно-синьо, индигово
ДЕН НА ЗНАКА - петък
МИНЕРАЛИ - изумруд, аквамарин, сардоникс
МЕТАЛ НА ЗНАКА - мед, бронз, месинг
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК - по принцип се допълват с Овен, пълна хармония с Близнаци и Водолей. Добре се разбират с Лъв и Стрелец
ОБИЧАТ - спокойствието, разбирателството, комплиментите, добрите маниери, музиката, танците, собствения си глас, собственото си отражение в огледалото, добрия вкус, украшенията, нежността, флирта, кокетството, сладостите, развлеченията, красноречието
МРАЗЯТ - успеха на всяка цена, невъздържаността, бруталността, лошите маниери, непохватността, насилието, изгубеното положение
СЪВЕТ - не бъдете толкова безгрижни и реагирайте на чуждите влияния, за да не се оставите да властват над вас

Везните имат силно чувство за справедливост. То е тъй силно развито, че и неправди, които никак не ги засягат, ги изкарват от равновесие и те силно реагират. Миролюбието им никога не довежда до разправии. Не обичат раздорите и търсят начини да изглаждат недоразуменията. Имат критичен дух и безпристрастна преценка. Отличават се със силата на сравнението. Могат всичко да претеглят и балансират, като че ли са били вдъхновени. Те тъй много обичат хармонията, че са извънредно раздразнителни, докато целият им организъм не се намери в равновесие. Притежават извънредно добра дарба за наблюдение. Те рано или късно идват до познанието, че съществува един невидим свят, успоредно с видимия. Притежават най-съвършените форми, в които душата може да се изрази по-добре. Имат и развит ум, уравновесен от вътрешното прозрение - това им дава разум и предчувствие. Разсъждават много правилно, но мъчно пристъпват към прилагане на хубавите си идеи, затова понякога изглеждат нехайни, равнодушни и сякаш високомерни. Иначе те са жизнерадостни, шеговити, весели и това ги прави желани навсякъде. Имат качества на добри приятели. Обичат гости и ни създават една топла, приятна атмосфера, боят се от самотата, търсят обществото и са заобиколени от много приятели.
Силно чувствителни, понякога изпадат в меланхолия - стават жертва на буйните си чувства. Обичат културните удоволствия, театъра, отбраното общество, сред което забравят своите неприятности. Те ценят много признанието и стават нетърпеливи, прекалено чувствителни. Въпреки това можем да бъдем снизходителни към техните грешки и слабости, защото те са обикновено много благородни. Винаги се стремят към онова, към което цялото човечество трябва да се стреми - състраданието. Управляващата им планета Венера ги прави учтиви, приятни, много услужливи, горди и любезни. Имат силно развито естетично чувство. Обичат красивото, искат да му служат. Независимо от грижите и безпокойствата умеят да запазят вътрешното си равновесие. Те са спокойни, но не и страхливи. Умеят да се борят, но го правят по принуда. Тогава влагат неочаквана стремителност. Имат усет за ред, разпределение и точност. Упорити са в преследването на големи планове, но и крайно безгрижни. Първото впечатление винаги им действа силно и трудно се освобождават от него. Неуверени дълбоко в себе си, имат обаче отличен вкус и разбирания върху музиката и изкуството. Особено много обичат музиката, пеенето. Отлични музиканти. Имат талантлива природа. Естествена интелигентност във всичко. Някои от тях притежават хореографски талант.
Полагат големи грижи за личната си спретнатост и чистота. Крайно ненавиждат грубата и мръсна работа. Най-забележителната им черта е тяхната проницателност и предвиждане на нещата. Те не могат да изпълняват успешно предварително начертани планове от другите, при съставянето на които те не са взели участие, и опит да направят това ги води само към разочарование. Този знак е дарил най-прочутите актьори на света. Представителите на зодия Везни привличат винаги многобройни последователи и почитатели. Техният блестящ магнетизъм, прецизност на мисълта и решителни действия им спечелват непоколебима привързаност дори в лицето на най-силната опозиция. Везните имат дълбоко интуитивни възприятия, което ги прави способни да прочитат и най-дискретните мисли на близките си и на всички, които влизат в контакт с тях. Те буквално чувстват истината или фалша, привличането или отблъскването и като че ли по-силно се влияят от неизказаните мисли на другите, отколкото от произнесените им думи.
Като правило хората от зодия Везни са очарователни и пленяващи личности с едно силно въздействие върху противоположния пол. Те са склонни към проява на безразсъдна смелост, търсене на удоволствия и задоволяване на желанията си. Понякога те са извънредно нетърпеливи и от това губят много. Чудно е наистина, че при тяхната възхитителна природа те така лесно се объркват, смущават, стават нервни. Те са хора, които след поражение и радост, след скръб и трудни изпитания са стигнали до едно вътрешно равновесие. На една планета, населена само от Везни вероятно не би имало войни. Те са символ на правото. Има предпоставка за тяхната склонност и дарба на дипломати.
На Везните никога не им е безразлично как изглеждат и с какво са облечени. Те не обичат да разочароват, да ядосват, не искат в никакъв случай сцени. Предпочитат да ги избягват и при такива случаи лавират много умело. Трудолюбието при тях не е често явление, въпреки че има изключения, тъй като Везните обичат удоволствието, те умеят да карат другите да им вършат работата. Везните не искат никога и рядко молят за нещо, те получават всичко каквото желаят без своя намеса.
НАКРАТКО:В най-общи линии личността на Везните се изразява в голямата им чувствителност, притежават чувство за хармония и красота, както и чувство за равновесие, но винаги се колебаят преди да вземат решение. Любезният и весел характер крие понякога техните безпокойства. Склонни са да бъдат: романтични, зависими, непостоянни, снизходителни, готови за сътрудничество, екстравагантни и понякога материалистични. Сред интересите на Везните са: умение да бъдат добри партньори, стремеж към справедливост, мир, добра компания, красота и контакти.

СКОРПИОН (SCORPIO)

КАЧЕСТВА - неподвижен
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - вода
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Плутон и Марс
ДЕВИЗ - "Аз желая"
КЛЮЧОВА ДУМА - находчивост
ЦВЯТ НА ЗНАКА - тъмночервено, индигово, черно
ДЕН НА ЗНАКА - вторник
МИНЕРАЛИ - гранит и опал
МЕТАЛ НА ЗНАКА - желязо и стомана
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 5, 13
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 4, 11, 18, 25, 32 и т.н. през 7 години
БРАК - Хората от зодия Скорпион намират най-подходящите си партньори между родените под Риби. Добри и постоянни приятели намират между родените под Везни и Дева. Привличат се от Телец. Женитба на Скорпион и Дева е щастлива. Поколението им е жизнено и будно, интелектуално. Везни и Скорпион или Скорпион и Рак не обещават добри отношения в брака, въпреки че те силно се привличат един към друг. Добре се разбират с Козирог
ОБИЧАТ - собствената си сила, да имат права и да запазват правото да владеят другите, собственото превъзходство, борбата, спора, диспута, оръжие и употребата му, лова, победата в трудностите, след като са ги преодолели
МРАЗЯТ - силата извън самите тях, превъзхождащата ги логика, страхливостта, подчинеността (въпреки че я изискват от другите), непрекъснатото спокойствие, липсата на съпротива, всеки чужд авторитет. Скорпионите умеят добре да мразят
СИЛАТА им е динамична и се изразява в способността да подчиняват слабите на волята им и в упоритостта, с която преследват целта си
СЪВЕТ - действайте винаги тайно и се пазете от съперничество и завист, които могат да навредят на успеха ви

Лицата под знака Скорпион са обикновено със здрава физика и едно резервирано достойнство в държанието си. Този знак означава една съсредоточена природа, макар понакога неразумно раздаваща се. Представителите на тази зодия изглежда са предопределени да издържат големи превратности на съдбата, произтичащи от тяхната прекомерна амбиция и неизчерпаема енергия. Този знак има отношение към мистериозните сили на природата, които упражняват постоянно влиянието си. Тези хора обичат да преодоляват трудностите. Колкото по-силен, смел и труден е проектът, толкова по-голяма привлекателност той притежава за тях и толкова по-голяма е вероятността за техния успех. Изглежда те се радват повече на самата борба, отколкото на чувството на изпълнение на известна задача. Но когато най-трудната работа е изпълнена, те вече търсят поле за други работи. Притежават удивителна способност да се самоконтролират.
Имат усет към изкуствата. Превъзходни проектанти и много добри хирурзи. Спокойствието, самоопределеността, строгостта на характера им практически ги правят понякога да изглеждат безчувствени, но фактически те са измежду най-сърдечните и състрадателни хора в света. Тяхната симпатия вместо да се изразява в неефективни думи, взема по-добрата форма на разумно обмислени, навременни и полезни действия, които носят подкрепа и практическа полза. Притежават твърде оригинални и артистични вкусове и имат слабост да са заобиколени от лукс. Имат изящен вкус при избор на дрехи и всичко каквото купуват. Но по-голямо впечатление прави истинската им цена, отколкото техният външен блясък.
Много от лицата, родени под този знак, са склонни да отлагат започване на дадена работа и да не изпълняват навреме обещанията си. Много чувствителни са към ласкателства. Трябва да се научат да контролират своя гняв, ревност, страст.
Животът на Скорпионите е тяхното бойно поле. Те не атакуват гневно като Овена, те се чувстват нападнати и искат да се защитават. Скорпионите удрят, бодат, хапят, преди още другите да го направят. Че атаката на другите никога не би се състояла, че Скорпионът в своята дълбока мнителност спрямо врага, който фактически е негов ближен, само си е въобразил всичко това, не променя нещата. Това държане Скорпионът има навсякъде: на работа, в обществото, в приятелството и в любовта. Да, те могат да обичат с някакво мрачно упорство. Обаче могат да заключат отмъщението в чекмеджето и да го извадят след 20 години не горещо, а така студено, че от тази студенина получаваш рани като при изгаряне.
Те могат да се борят за човек, който е в нужда, обаче не могат да утешават. Не украсяват нищо и никога не казват:"Няма да е толкова лошо". Те приемат, че ще бъде толкова лошо, а може би и още по-лошо и вече са приготвили своя план за действие в този случай. Да се откажат, да отстъпят, да капитулират - това са непонятни за тях неща. За тях съществуват само два вида мнения: неправилни и тяхното собствено. Това, че имат врагове не ги смущава, напротив, това ги стимулира.
Като роден борец Скорпионът е надарен с голям талант да открива слабостите, ахилесовата пета на другите.
НАКРАТКО: Личността на Скорпионите се изразява със силна и невъзмутима воля. Те са упорити, енергични, магнетичната им натура дава бързо външен израз на впечатленията под форма на окончателна симпатия. Потайни хора са. Освен това са безмилостни врагове или съперници. Склонни са да бъдат: отмъстителни, саркастични, героични, убедителни, грубо откровени, решителни, подозрителни. Понякога са упорити и проницателни, критичното им чувство се отнася обикновено до скрития смисъл на нещата и неминуемо предизвиква агресивността на противниците им. Необходимо е да вложат старание, за да обуздаят недостатъците си. Мобилизацията и силата им за съсредоточаване могат да им помогнат много в това. Някои от интересите на Скорпионите са: разкриването на загадки, парите на другите, желанието да играят ролята на невидимата сила.

СТРЕЛЕЦ (SAGITTARIUS)

КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - огън
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Юпитер
ДЕВИЗ - "Аз виждам"
КЛЮЧОВА ДУМА - свобода
ЦВЯТ НА ЗНАКА - виолетово, тъмносиньо
ДЕН НА ЗНАКА - четвъртък
МИНЕРАЛИ - топаз, рубин
МЕТАЛ НА ЗНАКА - калай
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 7
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години
БРАК - освен с Дева и Риби, Стрелецът намира общ език с всички
ОБИЧАТ - искреността, честността, природата, животните, пътуването, авантюрите, справедливостта, мъдростта, великото, благородното и възвишеното, церемониите
МРАЗЯТ - неестественото, пресиленото, имитацията, монотонността, низкото и подлото, дребнавото, лошите маниери, подлизурството
СЪВЕТ - действайте винаги според разума си без страст и в духа на справедливостта, която ви вдъхновява

Родените под знака Стрелец се чувстват най-щастливи, когато са съсредоточени в своята работа, обхванати от творческо вдъхновение. Притежават огромен творчески капацитет, което за другите е просто неразбираемо. Благодарение на своята остра интуиция те вникват в най-дребните детайли, чертаят планове за осъществяване с най-малки подробности и точност. Придържат се стриктно към собствената си работа и най-остро реагират на външно вмешателство, дори на малките забележки по техен адрес.
Те са честни, безстрашни и откровени. Имат създадени навици за чистота и ред и ценят тези качества у другите. Тенденцията сами да си вършат работата им осигурява повече от един обикновен успех, особено във финансови сделки. Изглеждат затворени в себе си, но нито са скъперници, нито егоисти, всъщност отрано са научили стойността на парите.
Стрелците рядко правят грешки. Почти винаги срещат разочарование и неуспех, когато се уповават на чужди съвети. Най-забележителната им черта е способността им да се съсредоточават. Обичат спорта и спортуването. У тях има една тенденция неоснователно да се сърдят и при най-малка забележка, направена на шега. Тяхната голяма енергия ги прави нетърпеливи. Би трябвало да се научат на толерантност, учтивост, да уважават чувствата на другите. Стрелците не би трябвало да очакват пълно признание за доброто, което правят, и за помощта, която дават. Трябва да бъдат внимателни при избора на приятели. Много често Стрелците проявяват забавно остроумие и способност за допълване и усувършенстване откритията на другите. Проявяват голяма сръчност в домакинската работа. Те знаят, че бъдещето е много по-добро от всяко минало. Понякога могат да бъдат крайно отмъстителни. В гнева си знаят как да обидят. Хората от зодия Стрелец се стремят да превърнат на практика своите идеали. Те са чудесни по характер, когато им се даде свобода.
При Стрелците не господства практическата мисъл на Близнака или Девата, при тях господства философията. Не всички хора, родени под този знак са философи, но почти всички имат вродена любов към природата, която далеч надхвърля примитивното начало, характерно за Овена.
ПРИЯТЕЛИ И НЕПРИЯТЕЛИ - Стрелците избират приятелите си в интелектуалната, духовната и философската област, в която работят. Ето защо много от тях могат да им помогнат. Държанието им спрямо хората зависи от доверието, което изпитват към тях, затова останалите трябва да внимават да не ги разочароват. Способни са бързо да се сприятеляват, например, на работното място, по време на път в чужбина. Дружелюбието им спечелва симпатиите на околните. Умеят да проявяват внимание към приятелите си и да им дават полезни съвети. Но трябва да се пазят от своята заинтересованост и корист. Могат да си създадат неприятели между хора, които им завиждат на успеха. От друга страна, могат да си създадат идеологически неприятели при излагане на техните идеи и, без да показват безпокойствието си, трябва да се пазят от подмолните интриги, които могат да бъдат подготвени срещу тях. В такива случаи е необходимо да се постараят да убедят противниците си без агресивност, за да намалят враждебността срещу тях. Обръщат голямо внимание на положението в обществото, което заемат.
НАКРАТКО: Личността на Стрелците се изразява в спокойно държане, още повече че знаят как да скрият в дъното на душата си грижи и безпокойства. При зла съдба личността им излъчва магнетизъм, който им позволява да вдъхнат вяра на партньора си. Понякога са безгрижни и не мислят за утрешния ден, като се впускат в опасни приключения. Качествата им почиват върху лочлността, искреността и здравия разум. Имат склонност да бъдат: оптимисти, приятелски настроени, аргументирани, сговорчиви. Сред интересите на Стрелците са: религията, философията, пътуването (особено в чужбина), правото, книгите, издателската дейност, даването на съвети. Имат вкус към риска и спорта.

КОЗИРОГ (CAPRICORN)

КАЧЕСТВА - кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Сатурн
ДЕВИЗ - "Аз действам"
КЛЮЧОВА ДУМА - амбиция
ЦВЯТ НА ЗНАКА - черно, тъмнокафяво
ДЕН НА ЗНАКА - събота
МИНЕРАЛИ - корал, оникс, малахит
МЕТАЛ НА ЗНАКА - олово
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 9
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 37, 44, 51, 58, 65 и т.н. през 7 години
БРАК - подходящи зодии са Телец, Везни и Рак. Хармония има и с Дева. Разбират се добре със Скорпион и Риби
ОБИЧАТ - работата, уморителния труд, отговорностите, дълга, задълбочеността, традиционното, законното, резервираността
МРАЗЯТ - мързела, несериозността, липсата на цел, прекаленото бърборене, импулсивното, прекалено модерното, скитничеството, да претупват работата си
СИЛАТА им е в упорития труд и в постоянството
СЪВЕТ - да не оставят никога събитията да ги изненадват. Да разчитат повече на себе си, отколкото на помощта на другите

Козирогът е носител на честолюбие, на желание за напредък и издигане. Той казва: "Бавно, но сигурно". Хората родени под този знак са способни на упорит труд, усърдни и много изобретателни, неуморими и съсредоточени, не обичат да разпиляват времето си. Стремят се да използват всеки час в работата си, за да достигнат поставената цел. Желаят да завоюват нещо голямо в живота. Бавно, но сигурно се изкачват нагоре. Чак, когато стигнат върха, стават нежни и меки. Притежават спокойна самостоятелност и постоянна решителност.
Безпристрастни, справедливи и достойни за доверие. Преценяват другите строго. Не прощават лесно. Запазват спомена за нанесена обида, без да мислят за отмъщение. Не са достатъчно отзивчиви, по-скоро са въздържани и хладни. Не обичат нито да се бъркат в чужди работи, нито другите да се бъркат в техните. Умеят да пазят своята тайна. Преди започване на някаква работа най-напред добре я обсъждат. Мислят материално и по същество. Хладни, хора на разума. Мозъкът им е винаги нащрек за долавяне на благоприятния случай. Родените под този знак виждат повече черната страна на живота. Крайно чувствителни. Предпазливи, себевлюбени, ценят парите и скъпоценностите. Понякога са красноречиви, войнствени, с борчески характер. Те са или много жизнени оптимисти, или крайно мрачни песимисти.
Присъщи слабости на този знак са: гордост, суета, егоизъм и съмнения. Животът на хората, родени по знака Козирог, е изпълнен с препятствия и трудности. Често пъти Козирозите като че ли се раждат възрастни, зрелостта им далеч надхвърля техните години, затова са сериозни и затворени. За тях не е лесно да се присъединяват към другите и трудно се преструват на любезни. Козирогът иска да постигне нещо в живота. Той крачка по крачка си пробива пътя и едва след като спечели борбата се отпуска, затова Козирозите са обичани повече през втората половина от живота им. Те сякаш са поставени в някаква броня. При това в дълбочината на сърцето си копнеят да бъдат разбирани, копнеят за симпатия и приятелство. Никоя зодия не ги превъзхожда в издържливост, даже трудностите им доставят някаква горчива радост.
НАКРАТКО: Личността на Козирога се изразява чрез енергията. Задълбоченото обмисляне им помага да открият истината. Те са практични и устойчиви. Тръгнат ли веднъж по един път, го извървяват докрай. Не позволяват нищо да препречи пътя им. Като врагове са непобедими, а като приятели - лоялни докрай. Те са подредени и методични. Често стават изключително строги и взискателни работодатели. Не могат дълго време да работят добре като подчинени. Искат те да са шефовете, дори бизнесът да е дребен. По правило Козирозите живеят до дълбока старост. Когато остареят, остават млади по дух, а в младостта си имат мъдростта на възрастните.

ВОДОЛЕЙ (AQUARIUS)

КАЧЕСТВА - фиксирани
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Уран, но и Сатурн
ДЕВИЗ - "Аз мога" и "Аз се надявам"
КЛЮЧОВА ДУМА - независимост
ЦВЯТ НА ЗНАКА - тъмносин, морско зелен, бежов
ДЕН НА ЗНАКА - събота
МИНЕРАЛИ - син сапфир, аметист, бисер и корали
МЕТАЛ НА ЗНАКА - алуминий и платина
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 4, 8, 9, 10, 11
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 2, 9, 16, 23, 30 и т.н. през 7 години
БРАК - благоприятни отношения с родените под Близнаци, Лъв и Везни. Добро разбирателство със Стрелец
ОБИЧАТ - мисленето, компанията, организираното, техниката, интересното, държащото в напрежение, предизвикателството, ексцентричното, омайващото и сензацията
МРАЗЯТ - рутината, педантичността, егоизма, упорството и глупостта, необмисленото, всичко, което ограничава свободата му
СЪВЕТ - усамотете се и размислете винаги преди да действате, изчаквайте вътрешния си разум и никога няма да сгрешите

Родените под зодиакалния знак Водолей притежават блестящ ум в кръга на нагледното, на наблюдаемото. Разсъждават научно. Склонни са към философски размисли в областта на експерименталните науки, а нерядко се занимават с изкуство. Способни са към по-задълбочено знание. Това са хора с много и често гениални идеи, техният поглед обхваща добре както миналото, така и бъдещето. Идеалисти и ексцентрични натури. Фантазьори, разсеяни. Волята им е твърда, но понякога действат необмислено. Приятелството за тях играе важна роля. Пожертвователни са. Работят за духовното издигане на човечеството. Имат дарба да разбират хората, да им внушават доверие.
Водолеите не признават никаква победа над себе си и постигат целите си. Често пъти биват смятани несправедливо за лениви. Причината за това може да бъде начинът им на работа. Понякога по цели дни нищо не вършат, после изведнъж се хващат за работа и успяват да я свършат за много по-кратко време, отколкото би отнело на други. При това този тип хора са много често интелектуално потенциални. Обичат да ги хвалят. Фанатични защитници са в това, в което вярват. Обичат изяществото. Любезни, добри, любвеобилни. Търпеливи, тихи, не са нахални. Склонни са към усамотение, въпреки че са добри компаньони. Често се случва в радостта си да бъдат огорчени от нещо, от което по-късно се освобождават. Буйни, но бързо забравят обидата. Преди всичко те обичат хората не такива каквито са, а такива, каквито ги преобразяват в своята фантазия.
Най-характерни грешки в характера им са: лековерието, колебанието, неизпълнението на обещанията, несигурност, липса на надежда, отлагане, самохвалство.
Когато Водолеят измисли нещо, Овенът го изпълнява, Телецът се обогатява от него, Близнакът пише статии за това. Ракът отначало се отнася с недоверие, а после го приема като нещо съвсем естествено. Лъвът дава на Водолея орден, Девата го критикува, Везната го намира очарователен, Скорпионът се ядосва, а Козирогът намира всичко това достойно за съжаление. Често Водолеите гледат прекомерно напред и тогава откриват неща, които са изпреварили твърде много времето и хората, които са в него. Тогава не ги разбират и ги смятат за побъркани. Съвсем погрешно ще бъде, ако приемем, че Водолеите са само теоретици. Те непрекъснато човъркат, прокарват нови пътища в областта на мисленето. Жадно поглъщат науката.
НАКРАТКО: Личността на Водолеите притежава способности, които им помагат да анализират напълно нещата и да извлекат от тях полезни знания. Имат голяма сила на съсредоточаване. Гъвкавостта на ума им ги прави много общителни и улеснява приятелските им връзки. Те са решителни, упорити и често спорят. Склонни са да бъдат: нетактични, независими, толерантни, бунтовно настроени, дистанцирани. Сред интересите на Водолеите са: помощта за другите, приятелите, истината, политиката, окултните науки.

РИБИ (PISCES)

КАЧЕСТВА - променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА - вода
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА - Нептун, но и Юпитер
ДЕВИЗ - "Аз се надявам"
КЛЮЧОВА ДУМА - съчувствие
ЦВЯТ НА ЗНАКА - син, розов, светлосин
МИНЕРАЛИ - аквамарин, тюркоаз
МЕТАЛ НА ЗНАКА - цинк, платина, алуминий
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА - 3, 10, 11
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ - 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години
БРАК - често Рибите се женят два пъти, особено ако първият брак е сключен рано. Добър съюз с Везни и Козирог. Привличат се също от родените под Рак, Дева и Скорпион. Добро разбирателство с Телец
СИЛАТА им е в държанието, пълно със симпатия към околните
СЪВЕТ - не трябва да оставят околните да им влияят. Трябва да следват интуицията си

Хората родени под зодиакалния знак Риби не са склонни към външни ефекти, изглеждат загадъчни в своята скромност и отстъпчивост. Въпреки това те са общителни и не скриват своя личен интерес. Имат желание да придобиват знания от всякакъв род, предпочитайки все пак строго научни и философски предмети. Историята и разказите за пътешествия ги привличат. При все това те са крайно скромни и никога не могат да бъдат обвинени в лош вкус и парадиране с техните познания или демонстративен показ на тяхната компетентност. Скромността им се увеличава от липсата на увереност. Колкото по-честни и по-почтени са те, толкова по-силни са техните колебания. Страхуват се, че не биха били способни да изпълняват своите обещания. Много чувствителни, винаги загрижени за своите близки. Крайно внимателни при работа с пари. Някои от най-успяващите финансисти са родени под този знак. Много са загрижени да си набавят всичко необходимо за осигуряване на един независим живот в бъдеще. Те инстинктивно се пазят от ангажименти към другите, но също са крайно въздържани при искане на услуги за себе си.
Тези хора са абсолютно верни и честни в отношенията си към своите приятели. Вярват, че другите хора са като тях почтени и добри. Това ги прави лесна жертва на спекулацията. Понякога у тях се забелязва една тенденция към мрачни предчувствия, когато всъщност нищо подобно не съществува. Мъчно споделят своите скърби. Обичат красотата в природата и изкуството. Ценят мира и спокойствието. Крайно са внимателни към подробностите. Имат много талантлива природа. Те са музиканти, писатели, поети и художници. Притежават добре развита интуиция и един безпогрешен инстинкт в живописта. Веднъж направили избор в своята професия или призвание, те посвещават на творческата си страст задълженията си и голяма част от своите сили.
Недостатъците на представителите на тази зодия са: нервност, нетърпение, свръхзаангажираност заради загрижеността им за утрешния ден. Тези хора се нуждаят от една нежна, любяща здрава ръка, която да ги води. Склонни са към себеосъждане.
Рибите, както Скорпиона, често пъти сами са си най-големия враг. Двете зодии имат нещо саморазрушително в себе си. Скорпионът вреди на себе си, като непрекъснато си навлича врагове, а Рибите често пъти подкопават собственото си здраве с употребата на алкохол и други възбуждащи средства. Рибите никога не трябва да вземат лекарства, които не са предписани от лекар и никога не трябва да надхвърлят определената доза. При тази зодия може да се отрази зле склонността й към фатализъм. Той спъва всякаква инициатива. Това оставяне на инерцията представлява една от главните опасности на тази зодия. Ето защо, за да не затънат по-дълбоко, Рибите не бива да се оставят да ги носи течението.
НАКРАТКО: Тяхната двойна и впечатлителна личност разкрива голяма чувствителност. Хората, родени под зодиакалния знак Риби лесно се поддават на чужди влияния. Държането им зависи много от обстановката и от чувствата, които изпитват спрямо околните. Общо взето, те не са амбициозни, по-скоро нагласите им клонят към някакъв измислен свят. От тях често излизат прекрасни изпълнители във всички области на изкуството. Имат свръхразвито въображение. Рибите остават слепи за всички слабости у човека, когото обичат. Склонни са да бъдат: чувствителни, впечатлителни, променливи, мечтатели, изпълнени със съчувствие, проницателни, небрежни, зависими.

 
Значението на цветовете за зодиака Във всеки цвят на отделната зодия има вграден смисъл в символични...
Подаръци според зодията ОВЕН. "С рогата напред!" е девизът на тази зодия. Милите овнета...
Зодиакалните знаци и лошите навици Колко вярвате в зодиите? Вярвате ли, че до известна степен характерът...

Още хороскопи

Реклама