Що е астрология?

Най-общо, астрологията приема, че съществува неразривна връзка между небесните тела и Земята, че небесните тела и Земята са едно взаимно проникващо се цяло - във времето и пространството. Космическите явления, като затъмнения, ред на планетите и т.н. не толкова причиняват земните събития, колкото са тяхно отражение. С други думи, не съществуват небесни причини, чиито последствия да са тук, на нашата планета. Явленията във Вселената не са причина за онова, което става на Земята. По-скоро и те, и случващото се на Земята стават по едно и също време и взаимно се отразяват.

Астрологията е наука за циклите на луната, планетите и слънцето и за взаимната им обвързаност. Космосът е огромен космически часовник - с безброй колела, на чието въртене всички ние откликваме. Картата на хороскопа е отрязък във времето, миг, в който часовникът, така да се каже, е спрян. Тъкмо затова датата, часът и мястото, където е роден човек, са толкова важни за съставяне картата на хороскопа.

Как астрологията може да ни помогне?

Астрологията ни помага да видим себе си и личния ни живот в по-общ план, да стигнем до цялостната му картина. Чрез изготвяне на пълен хороскоп тя ни предоставя съвсем конкретни данни, благодарение на които можем по-успешно да направляваме събитията в личния си живот, да бъдем в състояние да оползотворяваме по-голямата част от потенциалните възможности, които са заложени в нас, да се осъществим по-пълно като личности, да си отговорим на въпроса с какво да се занимаваме, за да оживеят мечтите ни, да допринесем повече за света, в който съществуваме.
Обратно на всеобщата заблуда астрологията не е фаталистична. В действителност тя твърди, че след като човек веднъж разбере динамичните сили, въздействащи върху живота му, ще е в състояние да използва познанията си, за да вземе своята съдба в собствените си ръце.
Хороскопът едновременно е средство за разбиране и за развитие на самия себе си. Той ни помага по-добре да разбираме своя живот и събитията, които ни се случват. С получените при тълкуването му знания бихме могли да помогнем на своя брак, на професията си, на възпитанието на децата си, на нашето саморазвитие и духовно израстване. Тези знания бихме могли да получим при консултация с професионален астролог, който да направи тълкувание на хороскопа ни.
Да разгледаме по-подробно три основни житейски фактора: контактите, професията и времето, за да получите представа за същността на астрологическите съвети.

Контакти

Астрологът може да анализира съвместимостта между двама души и много точно да очертае положителните и отрицателните страни в дадена връзка. Колкото повече знаете за съвместимостта (или за несъвместимостта) между себе си и някого другиго, толкова по-вероятно е общуването с него да е изгодно за вас. Човек спокойно би могъл да се опре на тази страна от астрологията и да подобри шансовете си за контакт, изпълнен с хармония и щастие. Контактите не се ограничават с брака, а включват и приятелството, деловите връзки и огромното многообразие от човешки взаимоотношения.
Но каквито и да са обстоятелствата, не планетите, а единствено личният избор, направлява хода на събитията. Планетите са в състояние да покажат общото положение и вероятния резултат от съответното решение. Във всички случаи обаче решаваща е ролята на личния избор. Това е най-зле схващаният, но най-важният фактор в астрологията. Инициативата е винаги в ръцете на отделния човек. Картата на хороскопа показва възможностите, а отделната личност прави избора.

Професия

Анализът на вашия хороскоп може да установи каква е степента на вродения талант, на положителните качества и способностите ви. Често човек подбира професията си заради пари, семейни традиции или просто случайно. Такъв тип избор рядко поражда удовлетворение. Колко по-добре би било избраната професия да съответства на собствените ви интереси и на онова, което можете наистина да предложите. Имайки ясна представа за нашите склонности и възможности, бихме могли да изберем най-правилния път, за да постигнем щастие.

Време

Много хора си губят времето, като се занимават с непродуктивна дейност просто, за да не стоят с празни ръце. Други пък го пилеят в безпросветна самота. И двата подхода са твърде неуместни. Талантите и човешките интереси са толкова многостранни, че съществуват огромни възможности за изява. Повечето от нас обаче не го осъзнават и минават през живота си като едноизмерни личности, тъй като не са схванали истината за многостранната си природа. А картата на хороскопа и анализът й са в състояние ясно да покажат дълбините, многостранността, способностите и т.н. у всекиго. Ако се въоръжи с този вид познания, човек вече лесно би могъл да се захване със странична дейност - хоби, допълнителна професия или каквото и да е, все неща, които го удовлетворяват и го карат да се чувства по-добре. Възможностите отново се показват от астрологията, но изборът остава ваш.
В този процес няма нищо вълшебно. Той е точно онова, което си е - факти, изчисления и тълкувание от квалифициран астролог. Както разбрахте астрологията е приложима наука, от която можете да извлечете полза. Ако решите да го направите може да се възползвате от услугите на нашия екип от подготвени специалисти, Мариана Петрова и Галина Атанасова, които са заслужили доверието на своите клиенти с точните си анализи.

Какво не е астрологията?

  • Астрологията не разполага с всички възможни отговори и не е панацея. Тя е само един от инструментите на ваше разположение, който ще ви позволи по-добре да съгласувате и направлявате живота си.
  • Астрологията не е система от предсказания, разкриващи неизбежното бъдеще. Тя осигурява информация. Използвана съвместно със собствения ви здрав разум, тя ще ви позволи да вървите по личния си път с по-голяма лекота, с повече успех и с по-голям шанс за реализация.
Тя не е фаталистична. При всяко положение астрологията ви предоставя множество възможности. Правото на избор си остава ваше. Вие сам сте капитан на вашия кораб. Астрологията просто ви предоставя по-пълна карта за курса, по-който ще поемете.
 
Трепетник Око - дясното ти око ако потрепери - предприетото ще се осъществи -...
Класически хороскоп Класически хороскоп, според датата на раждане Класическият хороскоп,...
Езикът на жестовете 1. Хората, които имат силен характер слагат ръце в джобовете и само ...

Още хороскопи

Реклама