Главното различие между бялата и черната магии се крие в това, че бялата магия никога не се заема с решаването на такива глобални проблеми като "пълна промяна на собствената съдба". Тя дава само помощ в трудни ситуации. Това означава, че намесата няма да наруши естествения ход на събитията. Защото всеки проблем може да се окаже както резултат от уроки - т.е. въздействие на нечия зла воля, което трябва да се неутрализира, така и изпитание, необходимо за духовното развитие, изпратено от Висшите сили.

Бялата магия отстранява привнесеното зло, помага да се разреши проблемът, с който човекът трябва да се справи самостоятелно. Черната магия се намесва в естествения ход на съдбата, противопоставя се на Висшата воля, с всякакви средства отстранява препятствията.

Белият цвят се асоциира с чистота и невинност. Белите магове лекуват, прогонват злите духове, помагат за добрите дела и избавят от негативни мисли. Те по-скоро оказват помощ на човека да открие скритите и неподозирани сили в себе си, отколкото да си играят с хода на събитията.

Трябва да отбележим, че един от най-важните аспекти на бялата магия е защитата на аурата от лоши влияния.
...
Учените и традиционалистите вероятно биха се изсмели на идеята за човешката аура или енергийното тяло. Според тази теория на бялата магия то излъчва определено съчетание на цветове. Липсата или дисхармонията на някой от тях говори за нарушение във физическото или душевното здраве. Магьосниците и лечителите по цял свят от векове наред са доказали влиянието на цветовете и най-вече на светлината. Те твърдят, че тяхната сила произтича от астралното, или етерно, равнище и че изкуството им се състои в това да знаеш как да насочваш навън и през тялото потока астрална светлина. За да разберем какъв е точният принцип на бялата магия, трябва да признаем като начало магическите модели на съответствия между човека, природата и Космоса.

Лекуването чрез цветовете не е нещо ново. Още в древно египетските градове е имало храмове на светлината и цветовете, използвани за лечебни цели.

Съвременни ентусиасти твърдят, че със светлината и цветовете може да се постигне съвършено здраве и да се лекуват и най-тежките болести.

В книгата си "Седемте принципа на лекуване с цветове" (1971) д-р Роланд Хънт препоръчва техники за вдишване на определени цветове, за къпане в тях или за поглъщането им с определени храни и напитки. Както д-р Килнър 60 год. по-рано, д-р Хънт смята, че всяка болест може да бъде диагностицирана по състоянието и цветовете на етерната аура около човешката тяло. Неговото лечение включва използването на метали, дишане, специален хранителен режим и излагане на светлина.

Хънт заявява, че червеното излъчване може да се поглъща от желязото, жълтото - от златото, зеленото - от медта, и синьото - от калая.

Дали е възможна цветовете наистина да лекуват? Доказано е, че определени техни съчетания могат да имат силна влияние върху психиката и емоционалното здраве. А както е известно, психиката и силата на духа са в основата на лечението на всяка болест.

Някои казват, че първопричината за всяко заболяване са собствените ни лоши мисли.
...
Какво символизира бялата магия на подсъзнателно ниво? Не е ли тя силата на човешката личност да внушава и заразява с добро и да показва как всеки от нас може да намери пътя към него.

Невинаги са нужни ритуали или специални подготовки. Всяка искрена и положителна мисъл чрез силата на волята може да се превърне в бяла магия. / iasnovidstvo.net

 
Гадаене по цветя Когато ти подарят цвете по даден повод, това е символ за уважение и ...
Кои са добрите поличби на сватба? Отивайки в църквата, булката трябва да излезе от дома, стъпвайки през...
Гадание за бъдещ съпруг Използвало се е от древните славяни за това да видят младите момичета...

Още хороскопи

Реклама