• Отивайки в църквата, булката трябва да излезе от дома, стъпвайки през прага с десния си крак, за да има повече радост в живота й. Ако го прекрачи с левия, мъжът й след това често ще "кръшка вляво".

  • Когато се отива към църквата никой не трябвало да пресича пътя на булката и младоженеца. За целта няколко крачки пред тях вървят шаферите. По пътя към храма булката трябва внимателно да следи бъдещия си съпруг. Ако той се спъне, значи не е уверен в избора си и не иска да върви към олтара. Ако стъпи в локва, може да се пристрасти към алкохола. И в двата случая булката трябва първа да стъпи на килима, постлан пред олтара. Тогава именно тя ще командва в дома и ще държи мъжа си изкъсо.

  • В самата църква новобрачните в никакъв случай не трябва да изпускат нищо, иначе няма да избегнат сериозни загуби в семейния си живот. Лоша поличба е да се изпусне венчалният пръстен - символ на вечността, преди да бъде поставен на пръста. Това предвещава, че бракът ще се разпадне.

  • Когато булката излиза от църквата, някой от близките роднини трябва да счупи пред нея сурово яйце, за да бъдат ражданията й в бъдеще леки, а децата - много.

  • Акозавали дъжд или сняг по време на сватбата, това е добра поличба - младите ще живеят богато.

  • Новобрачните трябва да влязат у дома заедно, като едновременно престъпят през прага. Тогава всичко ще правят заедно, ще живеят в пълно съгласие. Още по-добре е, ако мъжът внесе жена си на ръце.

  • По време на трапезата се вика "Горчиво!". Този обичай е свързан с това, че някога булката обхождала гостите с поднос. Гостът поставял на него пари за обзавеждане на домакинството, вземал стоящата на подноса чаша, изпивал я и казвал: "Горчиво!". Потвърждавайки, че е в чашата му е имало вино и той го е изпил за здравето на младоженците. След това той целувал булката. Тези, които не давали пари, просто изпивали чашата и произнасяли "Горчиво!", но без да целуват булката.

  • За избор на сватбения ден най-благоприятни се смятали нечетните числа, особено 3, 5, 7, 9 от всеки месец с изключение на май. Неблагоприятни за сватба са сряда и петък.

  • Новите обувки трябва да се разносват целия ден в навечерието на сватбата. При това много внимателно. Не дай боже да се счупи токчето! Тогава и семейният живот ще започне "да куца" - няма да има в семейството мир и хармония.

  • Против уроки роднини трябва да поставят в джобче под булчинската рокля, завита в кърпичка скилидка чесън. / magicaura.com

 
Заклинание за работа Запалете 7 бели свещи,посветени на св.Йосиф, закрилника на...
Любовна магия 2 вариант При пълнолуние да се откъснат две дюлеви листа. Този, който прави...
Видове гадаене Алюромантия - котките като знаци за добър или лош късмет. ...

Още хороскопи

Реклама