IZOBETON™ е нов продукт в строителството, революционен, като комплекс от качества, които притежава

- уникален коефициент на топлопроводност;
- ниска относителна плътност;
- отлична паропропускливост;
- мразоустойчивост над 15 цикъла;
- звукоизолация;
- лесна за работа геометрия;

Топлоизолация и ниска плътност

За постигане на по-малък коефициент на топлопреминаване от нормативния (U = 0,50 W/m2K)  е достатъчнo блоковете да бъдат с дебелина от 0,2 m, с вътрешна и външна мазилка по 0,02 m  и коефициентът на топлопреминаване ще е U = 0,45 W/m2K.

Това е доказателство, че не е необходима допълнителна топлоизолация и оскъпяване на конструкцията на външна стена, както е при газобетоновите блокчета и решетъчните тухли с дебелина от 0,25 m.

Изобетон марка D350 е материал с гранична плътност 350 kg/m3,
което е много важно качество отличаващо го от останалите материали за зидария. Изобетон марка D350 означава, че 1 m3 тежи не повече от 350 kg. За сравнение 1 m3 керамични тухли тежи близо 2000 kg.

Сграда проектирана за изпълнение с Изобетон марка D350 означава спестяване до 30% от стомано-бетонната конструкция – все пак за сравнение квадратен метър зидария Изобетон  тежи 70 kg срещу 500 kg за керамичната тухла.

Ниската обемна плътност на материала го прави много подходящ за реконструкции и ремонти на стари сгради, надстрояване

на надпокривни пространства и за „българското ноу хау” иззиждане на балкони.

Прецизната геометрия на материала води до икономии при полагането на външни и вътрешни мазилки и шпакловки.

Паропропускливост и мразоустойчивост

Изобетон е с отлична паропропускливост. Когато не е нарушена от запечатващи покрития, позволява т.нар. ефект на „дишане„ на изградените конструкции, без да позволява отлагане на конденз и задържане на вода.

Изобетон не се явява като хранителна среда за микроорганизми, гризачи и плесени и не подлежи на гниене.

Изобетон е с отлична мразоустойчивост, което гарантира дълъг живот на изградените конструкции.

Звукоизолация и удобство при зидане

Звукоизолационните качества на Изобетон отговарят на всички съвременни изисквания за шумоизолация на жилищни, администртивни и обществени сгради.

Зидария от Изобетон  с дебелина 20 cm без всякакво покритие или обработка притежава претеглен индекс на въздушен шум Rw 36 dB. Параметрите за зидария от Изобетон с дебелина 25  са Rw 41 dB.

Зидането на стени от блокчета Изобетон е много по-лесно и бързо от традиционното, поради големите размери на блокчетата, ниското им обемно тегло, прецизната им геометрия и отличната им обработваемост.

Изобетон са тухли от ново поколение, които ви гарантират качество и могат да ви спестят разходи за изолация. / Автор: delga.  Източник: статии.нет

 
Изгонете дървениците от дома си Ефикасно и лесно достъпно средство за борба срещу дървениците е...
Какъв материал да изберем за изолация на панелно жилище? За изграждане на панелните жилища са използвани панели, отлети от ...
Пвц дограма за дома - да, но каква? През последните години определено се наложи тенденцията за масова...

Здравни новини

Реклама