Когато използвате климатика в режим на охлаждане, той автоматично насочва въздушната струя хоризонтално в най-горната част на помещението, защото студения въздух сам пада в ниското. Ако по някаква причина това не е така, настройте тази функция от дистанционното управление. Ако оставите климатика да духа срещу Вас, със сигурност ще настинете.
Полезно е да знаете за климатиците

Когато използвате климатика в режим на отопление, той автоматично насочва въздушната струя вертикално в най-ниската част на помещението, защото топлия въздух сам се качва във високото. Ако по някаква причина това не е така, настройте тази функция от дистанционното управление, защото в противен случай температурата на пода, много трудно или невъзможно да достигне зададената от Вас температура за комфорт. Сензорът който следи стайната температура почти винаги е в най-горната част на климатика.

ОХЛАЖДАЩА МОЩНОСТ

Охлаждащата мощност се определя като капацитет на охлаждане на уреда в кВт в режим на охлаждане при пълно натоварване. Важно е да подберете климатик с номинална мощност, достатъчна за вашите нужди от охлаждане/отопление. Прекалено големият климатик може да доведе до често включване/изключване, което скъсява живота му - прекалено малкият климатик няма да охлажда/отоплява достатъчно. За да определите подходящата за вас мощност свържете се с производителя или с местния представител.

КОЕФИЦИЕНТ НА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ (КЕЕ)

Това е охлаждащата мощност на климатика, разделена на количеството електричество, необходимо на климатика да я отдаде (общо подадена мощност). С други думи, колкото по-висок е КЕЕ, толкова по-голяма е енергийната ефективност. / splitservice.hit.bg

 
При ужилване от оса или пчела Първото нещо, което трябва да се направи при ужилване от пчели или оси,...
Практични съвети, за да блести домът ви Потъмнелите тюлени пердета ще побелеят, ако във водата за плакнене...
Какво да изберем - АЛУМИНИЕВА или PVC дограма ? PVC Предимства Поливинилхлоридът има по-нисък коефициент на...

Здравни новини

Реклама