Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Когато използвате климатика в режим на охлаждане, той автоматично насочва въздушната струя хоризонтално в най-горната част на помещението, защото студения въздух сам пада в ниското. Ако по някаква причина това не е така, настройте тази функция от дистанционното управление. Ако оставите климатика да духа срещу Вас, със сигурност ще настинете.
Полезно е да знаете за климатиците

Когато използвате климатика в режим на отопление, той автоматично насочва въздушната струя вертикално в най-ниската част на помещението, защото топлия въздух сам се качва във високото. Ако по някаква причина това не е така, настройте тази функция от дистанционното управление, защото в противен случай температурата на пода, много трудно или невъзможно да достигне зададената от Вас температура за комфорт. Сензорът който следи стайната температура почти винаги е в най-горната част на климатика.

ОХЛАЖДАЩА МОЩНОСТ

Охлаждащата мощност се определя като капацитет на охлаждане на уреда в кВт в режим на охлаждане при пълно натоварване. Важно е да подберете климатик с номинална мощност, достатъчна за вашите нужди от охлаждане/отопление. Прекалено големият климатик може да доведе до често включване/изключване, което скъсява живота му - прекалено малкият климатик няма да охлажда/отоплява достатъчно. За да определите подходящата за вас мощност свържете се с производителя или с местния представител.

КОЕФИЦИЕНТ НА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ (КЕЕ)

Това е охлаждащата мощност на климатика, разделена на количеството електричество, необходимо на климатика да я отдаде (общо подадена мощност). С други думи, колкото по-висок е КЕЕ, толкова по-голяма е енергийната ефективност. / splitservice.hit.bg

 
Видове климатици Прозоречни климатици До преди няколко години това беше...
Как да почистим бижутата си Перли Забърсвайте ги с леко затоплена мека материя за да отстраните...
Изгонете мравките от дома си Две и половина супени лъжици гореща вода се разтварят 1 лъжица захар и...

Здравни новини

Реклама