Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Необходими са ви леген с топла вода (в която сипвате силна ракия или спирт), кърпи, вестници, гюдерия. Първо почистете дървените части от натрупаните прах и мръсотия. След това преминете към стъклата. Работете винаги с два съда- за мръсна и чиста вода.

Нови, току-що боядисани прозорци мийте с чиста вода без добавки, а силно замърсени със сапун. Много вода не наливайте, защото не трябва да капе от парцала.

След първия парцал, леко изстискан, намажете стъклото с разтвор от тебешир; с втория- съберете мръсотията. Оставете стъклото малко да изсъхне (но не изцяло) и протрийте с третия парцал- чист.

Никога не мийте прозорците когато слънцето свети право в очите. Стъклата ще изсъхват много бързо и ще останат петна.

Потъмнелите стъкла можете да намокрите с оцет, после изплакнете с вода – те пак ще станат чисти и прозрачни и ще придобият особен блясък.

Петната от мухите лесно се премахват от равни части вода и нишадър.

Силно замърсени прозорци добре се измиват с топла вода и малко спирт.

Прозорци и огледала ще заблестят ако ги измиете със солена вода.

Ако се наложи да измиете замръзнали прозорци върху повърхността на които има скреж и лед, разтворете 2 супени лъжици готварска сол в 1 чаша вода. С този концентриран разтвор изтривате стъклата докато падне ледът и след това ги избърсвате със суха мека кърпа.

 
Какво трябва да знаем за климатикът ? Поддръжка на климатик- необходимо е веднъж месечно да почиствате...
Как да си пресадим цвете Пресаждането се налага, когато корените на растението са запълнили...
Какъв материал да изберем за изолация на панелно жилище? За изграждане на панелните жилища са използвани панели, отлети от ...

Здравни новини

Реклама