Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Необходими са ви леген с топла вода (в която сипвате силна ракия или спирт), кърпи, вестници, гюдерия. Първо почистете дървените части от натрупаните прах и мръсотия. След това преминете към стъклата. Работете винаги с два съда- за мръсна и чиста вода.

Нови, току-що боядисани прозорци мийте с чиста вода без добавки, а силно замърсени със сапун. Много вода не наливайте, защото не трябва да капе от парцала.

След първия парцал, леко изстискан, намажете стъклото с разтвор от тебешир; с втория- съберете мръсотията. Оставете стъклото малко да изсъхне (но не изцяло) и протрийте с третия парцал- чист.

Никога не мийте прозорците когато слънцето свети право в очите. Стъклата ще изсъхват много бързо и ще останат петна.

Потъмнелите стъкла можете да намокрите с оцет, после изплакнете с вода – те пак ще станат чисти и прозрачни и ще придобият особен блясък.

Петната от мухите лесно се премахват от равни части вода и нишадър.

Силно замърсени прозорци добре се измиват с топла вода и малко спирт.

Прозорци и огледала ще заблестят ако ги измиете със солена вода.

Ако се наложи да измиете замръзнали прозорци върху повърхността на които има скреж и лед, разтворете 2 супени лъжици готварска сол в 1 чаша вода. С този концентриран разтвор изтривате стъклата докато падне ледът и след това ги избърсвате със суха мека кърпа.

 
Какъв материал да изберем за изолация на панелно жилище? За изграждане на панелните жилища са използвани панели, отлети от ...
Полезно е да знаете за климатиците Когато използвате климатика в режим на охлаждане, той автоматично...
Видове климатици Прозоречни климатици До преди няколко години това беше...

Здравни новини

Реклама