Ефикасно и лесно достъпно средство за борба срещу дървениците е денатурираният спирт (спирт за горене). Той е особено подходящ, ако дървениците са загнездени в стари тапицирани мебели, гардероби и други, тъй като не оставя петна по тях. Гнездата се обливат със спирт, който ги унищожава. След дезинсекцията помещенията трябва да се проветряват в продължение на няколко часа, докато изчезне миризмата на спирта.

На различни места в помещенията се поставят плоски чинийки, напълнени с амонячен разтвор, които се държат няколко дни. Предварително обаче всички дупки и пукнатини по стените трябва да се запушат с гипс или варова мазилка. 

Смесват се 10 г нафталин със 100 г добре изсушени и стрити на прах листа от хризантема или цвят и листа от лайка. 

5 г нафталин се разтварят при бъркане на открито място в 20 г бензол, след което към разтвора се прибавят 75 г денатуриран спирт. Тази смес се налива в плоски чинийки и се оставя в помещенията в продължение на 2—3 дни, през което време те не се обитават. След това тя се изнася и помещенията се проветряват, докато напълно изчезне миризмата на бензола и нафталина. (Бензолът е отровен и лесно запалим).

 
Основни потребителски функции на климатика Всички сплит системи имат дистанционно управление, течно кристален...
В борбата с мухъла Причини за появата на мухъла: * мухълът определено е следствие от...
Изобетон – зид и изолация в едно IZOBETON™ е нов продукт в строителството, революционен, като комплекс...

Здравни новини

Реклама