Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Петна от кафе върху цветна естествена коприна

Тъканта се поставя върху дъската за почистване и петната се намокрят с топла смес от 4 г млечна киселина и  дестилирана  вода и се оставят да престоят около 15 мин. След това отново се намокрят с топъл разтвор от млечна киселина и се изплакват чрез триене с гъба, напоена с топла вода. Подсушават се със суха кърпа.

Петна от кафе върху бели памучни тъкани

Замърсената тъкан се изпира със сапунен разтвор с добавка на малко сода за пране, след което се изплаква и се потапя в горещ разтвор, приготвен от 1 супена лъжица натриев хидросулфит, малко сода за пране и 3 л вода. Тъканта се оставя да престои в този разтвор, докато петната изчезнат напълно. След това тя се изплаква няколко пъти с топла вода и се суши на проветриво място.

Петна от кафе върху вълнени тъкани

Тъканта се поставя върху дъската за почистване и петната се натриват с обикновен сух сапун за пране. След това се обработват с мека четка, потопена в 1—2% - ов  амонячен разтвор, като подложките често се сменят. Обработените места се изплакват с топла дестилирана вода, подсушават се чрез завиване в суха кърпа или гюдерия, навлажняват се с 3% - ов разтвор от кислородна вода и се изсушават на слънце или в затоплено помещение.

 
Видове климатици Прозоречни климатици До преди няколко години това беше...
Как да се грижим за PVC дограма ? В началото искаме да Ви обърнем внимание върху това, че независимо от ...
К-стъклото То е нищо повече от обикновено флоатно стъкло с нанесен по метода на ...

Здравни новини

Реклама