Петна от кафе върху цветна естествена коприна

Тъканта се поставя върху дъската за почистване и петната се намокрят с топла смес от 4 г млечна киселина и  дестилирана  вода и се оставят да престоят около 15 мин. След това отново се намокрят с топъл разтвор от млечна киселина и се изплакват чрез триене с гъба, напоена с топла вода. Подсушават се със суха кърпа.

Петна от кафе върху бели памучни тъкани

Замърсената тъкан се изпира със сапунен разтвор с добавка на малко сода за пране, след което се изплаква и се потапя в горещ разтвор, приготвен от 1 супена лъжица натриев хидросулфит, малко сода за пране и 3 л вода. Тъканта се оставя да престои в този разтвор, докато петната изчезнат напълно. След това тя се изплаква няколко пъти с топла вода и се суши на проветриво място.

Петна от кафе върху вълнени тъкани

Тъканта се поставя върху дъската за почистване и петната се натриват с обикновен сух сапун за пране. След това се обработват с мека четка, потопена в 1—2% - ов  амонячен разтвор, като подложките често се сменят. Обработените места се изплакват с топла дестилирана вода, подсушават се чрез завиване в суха кърпа или гюдерия, навлажняват се с 3% - ов разтвор от кислородна вода и се изсушават на слънце или в затоплено помещение.

 
При смяна на дограмата При смяна на дограма, дори само в една стая е желателно да се направи...
Полезно е да знаете за климатиците Когато използвате климатика в режим на охлаждане, той автоматично...
За прозорците: Необходими са ви леген с топла вода (в която сипвате силна ракия или...

Здравни новини

Реклама