Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Перли

Забърсвайте ги с леко затоплена мека материя за да отстраните замърсявания по тях. Хубаво е също така периодично да ги измивате с мек неутрален сапун. После ги изплакнете обилно с чиста вода и ги подсушете с тънка памучна тъкан, за да не се надраскат. Ако перлите са изключително зацапани, може да ги почистите с лакочистител на ацетонова основа.

Злато

Тъмните петна от съприкосновението на златото с влажна кожа се махат след търкане с памучна тъкан. Може също така да ги измивате с топла вода и сапун, особено ако има инкрустирани камъни. Сложете ги в съд със сапунена вода, затворете го с похлупак и леко разклатете няколко пъти. Така полепналата по тях мазнина ще падне и те ще заблестят отново.

Сребро

В никакъв случай не ги търкайте със сода за хляб, тя ги наранява. Използвайте суха и мека памучна тъкан и паста или прах за зъби. Може да ги почистите и с лимонов сок, след което да ги изплакнете с топла вода и да ги излъскате с гюдерия.

Платина

Най-добре се почиства с мека памучна кърпа, а ако има инкрустирани брилянти, да се измива със сапунена вода, но не повече от веднъж месечно.

Кехлибар и слонова кост

Почистват се, като се измиват с топла сапунена вода. Ако слоновата кост е пожълтяла или е покрита с петна, поставете украшението за 15 минути в слаб разтвор на хлорна вар, а след това го изтрийте със суха кърпа.

Дърво

Дървените накити не се мият, а се изтъркват с парче от фланела.

Пластмаса

Пластмасовите бижута се мият в топла вода с малко сапун.

 
Какъв материал да изберем за изолация на панелно жилище? За изграждане на панелните жилища са използвани панели, отлети от ...
В борбата с мухъла Причини за появата на мухъла: * мухълът определено е следствие от...
За чисти мебели: Няколко капки олио капнете върху памук и го загънете в стар чорап....

Здравни новини

Реклама