Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Освен, че са изключително вкусни, сушените плодове са много полезни за здравето ни. Те са натурален източник на витаминен комплекс и е хубаво да се консумират през зимата, когато няма пресни плодове.
Единствената разлика между пресните и сушените плодове е водното съдържание, което при вторите е много минимално или нулево.
Много е важно да знаете, че има разлика между истинските сушени плодове като сушени сливи, кайсии, смокини, фурми, стафиди, и т. нар. "цукати" – изсушени с изкуствени добавки на захар (така се правят пъпеш, манго, ананас, кокос и много други).

Натурално изсушените плодове са 100% полезни и не съдържат никакви изкуствени добавки като оцветители или захар.
Те укрепват имунната ни система през зимата, защото са "бъкани" от витамини. Правят ноктите ви здрави, косата бляскава и еластична, а кожата сияйна.

Защото:
* Стафидите намаляват риска от остеопороза, като заздравяват нервната и сърдечносъдовата система, подсилват белите дробове и са изключително полезни за щитовидната жлеза.

* Сушените смокини са превенция срещу ракови образувания, подобряват храносмилането и работата на щитовидната жлеза.

* Сушените кайсии са стимулант на имунната система, предпазват от ракови заболявания и действат положително на  храносмилателната система.

* Сушените сливи действат диуретично и така спомагат храносмилателната система и успокояват нервната.

* Сушените ябълки и круши активизират мозъчната активност, намаляват риска от  сърдечносъдови и простудни заболявания, укрепват венците и подобряват храносмилането.

* Фурмите действат благоприятно на  нервната система, предпазват от простудни заболявания и зареждат организма с енергия.

 

Здравни новини

Реклама