През есенно-зимния период грипът често ни изненадва и заплашва сериозно нашето здраве. Всеки би предпочел да се справи с него, без да се стига до лекарства, но на практика често прибягва до традиционните мерки, призовавайки на помощ ХИМИЯТА. Лошото е, че лекарствата с химически състав атакуват не само грипа. Всеки го знае, но обикновено избира "по-малкото зло".
С продуктите ГРИПОВИТ от серията на Натурпродукт "Здравит" ние ви предлагаме безвредна алтернатива на Химията.
Гриповит се обръща за помощ към природата и, комбинирайки натурални екстракти от билки с доказано противоъзпалително действие, побеждава грипа.

Какво е действието на съдържащите се в ГРИПОВИТ съставки:

Черният бъз е едно от най-ценните лечебни растения. Листата му съдържат флавоноиди, етерични масла и дъбилни вещества, които действат успокояващо и отпускащо. Плодовете на черния бъз имат високо съдържание на аминокиселини, захари, витамин А, С и рутин, което обяснява противовъзпалителния ефект и намаляването на температурата. Освен това комбинацията от рутин и витамин С има синергичен ефект. Цветовете са идеално средство при грип, простуда, кашлица и възпаления на гърлото. Запарката действа леко изпотяващо и помага за сваляне на високата температура. Препоръчва се и за успокояване на хронични катари, инфекции на ушите и алергии.

Хибискусът (китайска роза, каркаде)
е едно от най-разпространените растения у нас, роднина на шипката. Цветовете и плодовете му притежават антисептично и спазмолитично действие, заради които се използва под формата на чай за успокояване и лечение на на възпалени дихателни пътища, както и за общо укрепване на организма при настинки. Изключително богат естествен източник на витамин С.

Касисът и малината са ценни не само като плодове, но и като лечебни растения. Традиционно те се използват под формата на запарка или чай за успокояване на кашлицата; облекчават при състояния на простуда, грип и разстройство. Плодовете им са богат естествен източник на витамин С. Малината е най-богатият естествен източник на манган.

Цинкът е микроелемент с важна роля за растежа и развитието: подобрява усвояването на витамин С и понижава нивото на холестерола, участва в обмяната на веществата и укрепва защитните сили на организма. Заради антивирусното си и антитоксично действие - особено в комбинация с витамин С - намира широко приложение при лечение на простудни и грипни заболявания, възпаления на гърлото и катари.

Какво е рутин? В плодовете на черния бъз и други растения се съдържат флавоноиди и конкретно флавоноида рутин. Рутинът е една от тайните на ефективното противогрипно действие на ГРИПОВИТ. Този флавоноид участва в окислително-възстановителните процеси на организма, предотвратява разграждането на витамин С, потиска образуването на свободни радикали и има антиоксидантно действие. Основните му ефекти са мембраностабилизиращ и капиляротоничен, противовъзпалителен, детоксикиращ и антиалергичен. В рецептурата на ГРИПОВИТ рутинът е съчетан с витамин С. Витамин С притежава действия, подобни на рутина, а двете съставки имат синергичен ефект и така катализират оздравителния процес. / naturprodukt.bg

 

Здравни новини

Реклама