Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.


Откритието на Рим и Египет призна модерната медицина. По-ценен от златото и използуван за разменна монета, медът заемал достойно място в лечебната практика на Рим. За египтяните чесънът бил универсален лек, а с оцет лекували почти всичко, като се почне от артрита и се стигне до лудостта.

Съвременната медицина не се отказва от тези природни средства. Тя проучи качествата им, и за чесъна например доказа, че понижава кръвното налягане, подобрява кръвообращението, намалява холестерина и дори се бори с раковите образувания. Триото оцет, мед и чесън се използуват за приготвяне на различни лосиони, сиропи и компреси, които можете да си приготвите в къщи.

Ако имате артрит, направете лапи с оцет, в който сте разтворили мед и сте накиснали чесън. Ще намалите болките и отоците.

При главоболие подслаждайте билковите чайове (лавандула, мента, маточина) с мед. 

С мед, чесън и оцет можете да лекувате хемороиди, стомашни проблеми, зъбобол, мускулни болки , излишни килограми.

     Според немските фитотерапевти обаче сами трябва да откриете точната пропорция на съставките, защото най-вече към чесъна хората имат различна поносимост.Например можете да опитате така:- 1супена лъжица ябълков оцет с 1 супена лъжица мед, прибавете 1 скилидка чесън. Ако не подразни стомаха, прибавете още една.Когато ви е много сладко, намалете меда. За по-добра поносимост може да добавите няколко лъжици билков чай или минерално вода.

 

Здравни новини

Реклама